Wkuno

Hvordan du rengjør et tastatur i oppvaskmaskin

Det er mange konvensjonelle måter å rense et tastatur, for eksempel blåser eller rister ut støv og tørke av med en fuktig klut. På denne måten er litt mer radikal. Det er den slags ting du bør prøve hvis en hel stor drikke sølt på en elskede tastatur. Før kaste det, kan du prøve oppvaskmaskin. Hvorvidt det fungerer, vil du i det minste ha noe å snakke om!

Trinn

Hvordan du rengjør et tastatur i oppvaskmaskin. Koble tastaturet fra datamaskinen og ta ut eventuelle batterier.
Hvordan du rengjør et tastatur i oppvaskmaskin. Koble tastaturet fra datamaskinen og ta ut eventuelle batterier.
 1. 1
  Koble tastaturet fra datamaskinen og ta ut eventuelle batterier. Hvis den har en ledning, dekker kontakten i en plastpose og tape den av. Pass på at ledningen ikke kan falle ned i banen for spray arm stoppe det fra å spinne eller muligens floker opp med det.
 2. 2
  Plasser tastaturet i oppvaskmaskinen med tastene vendt ned. Hvis du foretrekker ikke å kjøre et tastatur og retter på samme belastning, kjøre en spesiell belastning av elementer som ikke retter.
  • Prøv vask eller andre all-plastleker i en mesh bag eller kurv å holde dem fra å bli tapt.
  • Vask plast Combs, hårbørster, sandaler eller sko.
  • Kjør såpe retter, tannbørste holdere eller skrivebord tilbehør.
  • Ikke glem noen dekorative plater eller andre keramiske elementer.
 3. 3
  Kjør en vanlig syklus uten oppvarmet tørr, hvis du bruker oppvarmet tørr, plasserer tastaturet på den øverste raden for å unngå smelting av plast, oppvarmet tørr kan hjelpe tastaturet tørke raskere. Bruk økonomien eller lufttørke syklus, hvis mulig. IKKE bruk oppvaskmiddel.
 4. 4
  Tørk av tastaturet meget grundig før du setter den inn. Dette trinnet er avgjørende å ha et fungerende tastatur. Forvent å vente 2-5 dager, avhengig av klima og metode. Siden det er mange sprekkene i tastaturet, snu tastaturet, en eller to ganger om dagen og lett risting den under tørking vil sikre at ingen lommer av vann blir fanget i tastaturet.
 5. 5
  Sprette ut nøklene. Selv om ikke strengt nødvendig, vil spratt ut hver tast hjelpe alt tørker raskere og mer grundig. Gjør dette bare hvis du er sikker på at du kan sette dem alle tilbake på riktig måte, herunder eventuelle spesielle stenger eller fjærer.
  • Fotografering hvor nøklene tilhører vil bistå i å returnere dem til riktig rekkefølge.
  • Hvis du ikke fjerner tastene, gi tastaturet enda mer tid til å tørke.
  • Du kan være i stand til å fremskynde tørking, med eller uten taster, ved å plassere tastaturet foran en vifte eller et annet sted hvor store mengder varmt (ikke varmt), vil tørr luft sirkulere forbi den.
  • Google "keycap avtrekker verktøy" for å finne et verktøy som vil bidra til å fjerne tastene (for et par dollar). Et brukbart verktøy kan gjøres med et par bøyde binders, men en pre-laget verktøyet er svært hendig.
 6. 6
  Koble din ren, grundig tørr tastaturet til datamaskinen og se om det fungerer. Hvis det ikke fungerer, for eksempel dersom visse bokstaver synes å være på endeløs repeat, gi det enda mer tid til å tørke og prøv igjen.
  • Mens mange rapporterer suksess vaske sine tastaturer i oppvaskmaskinen, er det fortsatt en ganske drastisk tiltak. Hvis du ikke er sikker, kan du bruke en annen teknikk, eller prøve den på et tastatur du ikke bryr seg om.
  • Det er mulig å demontere et tastatur enda lenger hvis du pop nøklene ut først. Det er ofte en plast eller gummi membran under tastene som fungerer både som beskyttelse og våren. Hvis du ikke ønsker å prøve oppvaskmaskinen, kan du prøve å trekke hele greia fra hverandre og se om du kan rengjøre kun de delene du trenger.
  • Ønsker å vaske bare nøklene? Pop dem av og legg dem i en lukket, mesh bag i oppvaskmaskinen. Benytt anledningen til å tørke ut plass under dem før du setter alt sammen igjen.
  • Planlegger å være uten tastaturet for et par dager mens tastaturet tørker. De fleste Windows-maskiner har et skjermtastatur i henhold tilbehør Du kan bruke datamaskinen uten et tastatur, kan du bruke et annet tastatur eller en datamaskin, eller rett og slett være uten datamaskinen for en stund.
  • Det er også mulig å plassere tastaturet i en pose eller tallerken fylt med ukokt ris for å fremskynde tørketid. Begrave elektronikk i ris er en velkjent måte å lagre dem etter at de blir våte ved et uhell og kan kutte tørketid for tastaturet i to.

Advarsler

 • Dette kan meget vel føre til et tastatur ikke til å fungere. Det er best å prøve det på en gammel tastatur du ikke bryr seg om veldig mye, eller på et tastatur som ellers ville være hinsides reparasjon, uansett.
 • Bruk denne metoden bare på en datamaskin tastatur-ikke en laptop.