Wkuno

Hvordan arbeide på en datamaskin trygt

PC-bruk er økende over hele verden. Imidlertid kan bruke datamaskiner være farlig. Også feil oppførsel når du bruker datamaskinen kan føre til skade på datamaskinen. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du trygt arbeide på datamaskinen din når du arbeider med elektrisitet, sunn fornuft, hardware / software, statisk elektrisitet, væsker og faste stoffer, virus, personvern, sikkerhet, skadelige kjemikalier, etc.

Trinn

Hvordan arbeide på en datamaskin trygt. Aldri berøre noen av kretskort inne i maskinen mens den er.
Hvordan arbeide på en datamaskin trygt. Aldri berøre noen av kretskort inne i maskinen mens den er.
 1. 1
  Aldri berøre noen av kretskort inne i maskinen mens den er. Du risikerer elektrisk støt og muligens ødelegger maskinen. Før arbeider på en datamaskin, alltid snu enheten (PSU) strømbryter og trekk ut strømkabelen. Før du berører noe på datamaskinen, er det smart å koble et jordet kabel eller noe som fjerner statisk elektrisitet for å unngå steking komponenter.
 2. 2
  Bruk sunn fornuft. Når du arbeider på datamaskinen mens den er i gang, aldri flytte, skyve, dunke eller plukke opp maskinen, ellers risikerer du å ødelegge de harddisker og muligens skape andre problemer. Også alltid sørge for at datamaskinen er slått av før du åpner den opp hvis du må. Andre ting som nesten alle vet for eksempel ikke å håndtere drikke eller mat rundt datamaskinen mens du åpner den opp, eller du kan risikere å få mat fast inne bevegelige deler eller søle drikke på delikat elektronikk.
 3. 3
  Sørg for at du vet hva du gjør mens håndtere programvaren på datamaskinen.
  • Fullt ut forstår hva som må gjøres før du spiller med innstillingene i noen av dine funksjonsfeil programmer.
  • Det beste er å slå opp problemet i en slags søkemotor fordi mest sannsynlig noen andre allerede har hatt dette problemer og løste det.
  • Hvis du ikke finner ditt problem eller en fix til det, kan du forsøke å endre innstillinger og egenskaper for å se om det vil løse problemet. Pass på at du lagrer og huske endringene du gjør slik som å være i stand til å reversere dem i tilfelle du trengte til.
  • Hvis ingenting annet fungerer kan det være lurt å re-installere programvaren.
 4. 4
  Sørg alltid for at elektrisitet er slått av før du berører noen maskinvare. Noen generelle tips mens du arbeider med maskinvare er:
  • Ved håndtering av maskinvare, være forsiktig med å holde fingrene på sidene av tavlen eller på en slags plast eller metall dekker på noe som en GPU for å unngå å få olje fra fingrene på den delikate elektriske kretser trykt på brettet.
  • Alltid være forsiktig med maskinvaren. Hvis noe ikke vil gå inn, sjekk for å se om det er det rette sporet for den del. Hvis noe vil komme ut undersøke rundt maskinvare og se etter alle typer klipp eller fester. Ikke riv et stykke hardware ut av datamaskinen.
  • Aldri satt hardware noe i nærheten av matens eller drikke fordi de kan forårsake alvorlig skade på maskinvaren.
 5. 5
  Sørg for å lade kroppen for eventuell statisk ladning som kan bygges opp på deg. Når du åpner opp maskinen er det best å jorde tilfelle av maskinen. Hvis du ikke har noe å gjøre dette med deg kan alltid bare berøre noe av metall før du berører maskinen for å fjerne eventuell statisk elektrisitet du har på deg. Og unngå ull klær fordi det kan bygge svært store statisk elektrisitet.
 6. 6
  Aldri har væsker eller faste stoffer i nærheten en datamaskin du arbeider på. Begge disse to ting når introdusert på maskinvaren i en datamaskin vil skape skade. Det er også smart å ikke få disse noe i nærheten av musen eller tastaturet fordi ingen liker en fettete mus og tastatur eller finne smuler fast under musen og tastaturet.
 7. 7
  Installere (eller har noen andre installere) en anti-virus og anti-spyware programvare. Det er best å sjekke hvilke filer er infisert før utleie viruset scanner slette filen. Hvis det hadde smittet en systemfil det vil mest sannsynlig ende med datamaskinen aldri starte igjen. Du vil ønske å prøve å desinfisere filen muligens med flere programmer. Hvis du har et virus eller spyware ikke la den sitte i karantene. Ta tak i problemet umiddelbart før ytterligere problemer oppstår.
 8. 8
  Når det gjelder å håndtere med datamaskiner, er den eneste gangen noe er privat off line. Mens du er online personvern er praktisk talt ikke-eksisterende. Aldri satt noen privat informasjon på internett eller mens du gjør nettbank sørge for at forbindelsen er kryptert, eller du bruker en anonym IP.
 9. 9
  Aldri dele økonomisk informasjon over internett. Bruk alltid en slags privatliv program som kryptering eller anonyme IP når du arbeider med bank eller noe annet som krever et kredittkortnummer.
 10. 10
  Unngå å ha kjemikalier som forårsaker metall til å ruste raskt eller oppløse plast hvor som helst i nærheten av datamaskinen.