Wkuno

Hvordan å feilsøke en død hovedkort

Dette er fremgangsmåten støtte reps bruke til å feilsøke hovedkort som er "død". Et hovedkort er ikke "død" hvis POST pip høres. Forutsatt ingen pip høres, er styret klassifisert som død.

Trinn

Hvordan å feilsøke en død hovedkort. Først fjerne alle kortene og DIMM-moduler.
Hvordan å feilsøke en død hovedkort. Først fjerne alle kortene og DIMM-moduler.
 1. 1
  Først fjerne alle kortene og DIMM-moduler. Alt vi ønsker er det å pipe. Hvis det er et pip, så det er ikke død, men har problemer. Det er ikke nødvendig å komplisere situasjonen ytterligere med ulike kort i systemet. Vi trenger ikke noen kort eller minne i systemet for å høre et pip. Alt vi trenger er CPU satt inn, og en arbeidsgruppe høyttaler koblet til styret. * Orienteringen av høyttaleren ikke gjøre en forskjell.
 2. 2
  Med bare CPU satt og høyttaleren koblet opp, er det fortsatt ingen piper når strømmen slås på.
 3. 3
  Prøv trinnene nedenfor / etter å ha prøvd hvert trinn, slå på systemet for å se om pip høres. Det er selvfølgelig veldig viktig å fastslå at høyttaleren fungerer før hånd hvis det er mulig, og at den er koblet riktig. Hvis pip høres når som helst, sett inn RAM. Hvis lange piper som gjentar alltid blir hørt, er RAM mest sannsynlig enten dårlig eller minst uforenlig med styret. Hvis det er et langt pip etterfulgt av et par korte pip, må du sette inn skjermkort. Hvis de samme pip høres, gjør at skjermkortet er i helt eller prøv et annet kort. Nirvana er nådd når bare den korte, single POST pip høres. På dette punktet styret skal kjøre som normalt.
   • Sjekk jumper innstillingene. Hvis bussen kjører på 100MHz, 133Mhz, etc. prøve en lavere busshastighet å se om det gir et pip. Prøv "auto"-innstillingen hvis aktuelt enn å angi en bestemt busshastighet. Sett multiplikatoren til en lavere hastighet, for eksempel 2,5.
   • Kontroller spenning innstillinger for Socket 7 CPUer.
   • Sjekk CPU er bøyd eller brukket pinner eller skadede kontakter.
   • Sett inn CPU. Ta CPU ut og prøv igjen, noe som gjør at den sitter godt.
   • Prøv en annen CPU hvis mulig. På dette punktet, vi ønsker bare et pip. Det er usannsynlig at CPU er dårlig, men hvis en annen er hendig, prøve det for å se om du hører et pip.
   • Dersom gruppen er en ATX design, fjerne AC strøm fra strømforsyningen, løsne nettkabelen fra styret, sett det og bruke strøm til strømforsyningen igjen.
   • På dette punktet, hvis systemet er i en sak, ta brettet ut og prøve den på en test benk oppsett, anti-statisk pose på toppen av saken, å etc. se etter grunnstøting problemer.
   • Hvis mulig, prøv en annen strømforsyning. Selv om strømforsyningen går og viften spinner osv. det kan fortsatt ha et problem.
   • Dersom gruppen er fortsatt død, om mulig, prøv en annen hovedkortet. Fungerer det med samme CPU, strømforsyning, etc?
   • Hvis ingen av de ovennevnte produsere et pip, har vi traff en vegg. Det er lite annet å prøve og styret kan faktisk være DOA.

Tips

 • Hvis hovedkortet produserer pip fra høyttaleren, nesten helt sikkert ett av følgende er sant:
  • Minnet er ikke sett, uforenlig med styret, som kjører for fort, osv. - lange toner som gjentas FOREVER. I denne situasjonen, prøv en annen DIMM hvis mulig, senk busshastighet å se om minnet fungerer, kan du prøve DIMM i et annet minnespor.
  • Skjermkortet er ikke helt inn - spesielt vanlig med AGP-kort - eller skjermkortet har en kompatibilitet problem langt pip etterfulgt av noen korte pip. Kontroller at skjermkortet er i ALL THE WAY, prøv en annen skjermkort hvis det er mulig å se etter en kompatibilitet problem.

Advarsler

 • Følg bruksanvisningen nøye. Arbeide med maskinvaren er vanskelig og kan ha noen utilgivelige konsekvenser.
 • Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre dette, gjør det ikke.