Wkuno

Hvordan du rengjør en mus ball

Det tar bare to minutter å rengjøre en mus og få den tilbake i perfekt stand. Prøv denne metoden hvis musen ballen blir gummy, skitne eller mørkere enn sin opprinnelige farge

Trinn

Hvordan du rengjør en mus ball. Fjern plate som beholder ballen.
Hvordan du rengjør en mus ball. Fjern plate som beholder ballen.
 1. 1
  Fjern plate som beholder ballen. Bare vri den i retning av pilen.
 2. 2
  Fjern musen ballen.
 3. 3
  Holde det støvfritt. Fienden av musen er støv. Over tid, støv og lo snurr i ganske solide strenger som til slutt tyggegummi opp musen bevegelse. Noen mus bruker flere spring-lasting flått enn andre til å holde rullene i kontakt med ballen, så hold et øye for å se om noen fjærer er spratt ut. I de fleste tilfeller er mus bygget for å være svært robust, og det er ingenting å skade under en rengjøring. Koppen form i midten er bare til å plassere ballen i musen.
 4. 4
  Vanligvis trenger du ikke å rengjøre musen ballen, bare de små hjulene du ser inni. Vanligvis en binders vil gjøre, men hvis det er veldig skittent, kan du bruke en kniv. Eller, kan du fukte tuppen av en Q-tip (bomullspinne) med isopropanol for å vaske av skitt. Bruk pinsett til å fjerne eventuelle hårstrå nær hjulet ruller. Hvis det ser ut til å være gunk på ballen, en fille og litt rubbing alkohol vil ta den rett av.
 5. 5
  Dette trinnet er valgfritt, men vil drastisk redusere mengden av skitt at musen vil ta seg opp. Ta en Philips skrutrekker og fjern skruen på undersiden av musen. Enkelte modeller har skruen under etiketten. Løft forsiktig på toppen av musen ved å trekke den opp og tilbake. De indre delene er nå utsatt. Rengjør alt av hår og skitt som har samlet seg inne i musen. Nå får noen hvite fett eller silikon fett, den typen som brukes på garasjeporter eller andre hengsler. Ta en Q-tip og sprøyt dette fett på det. Forsiktig bruke dette fettet til kantene hvor rullene møte plast casing av musen. Dette skaper en mer tettsittende passform for rullene som hindrer ujevn støv buildup og forsinkelser oppbygging. Alle ball mus har fett installert når de er nye, men som de er brukt, fabrikken fett tørker opp eller glipper ut av hvor det ble plassert.
 6. 6
  Sette det sammen igjen. Når du er ferdig, la musemarkøren ballen tilbake og låse den.
 7. 7
  Hvis du finner ut at musen stikker fremdeles / hopp, kan problemet være at gummien ballen har blitt for glatt på grunn av alder. Du kan røff opp ballen for bedre fremkommelighet ved å bruke et kjøkken skuresvamp. Ta ballen fra musen. Fukt et kjøkken pan skuresvamp (vanligvis en mørk grønn grov pad) og plassere den på disken. Deretter gni ballen på skuresvamp, treffer alle sider. Skyll ballen, tørk den og sett den tilbake i musen.

Tips

 • En mus med en forsømt rengjøring tidsplan vil ofte bygger seg opp en linje av avfall langs hver av hjul-valser. Dette er faktisk lettere å fjerne enn mindre mengder rusk. Bruk en kniv eller binders for å løsne linje, og deretter bruke pinsett for å fjerne det.
 • Hvis musen fortsatt ikke fungerer skikkelig, minst du vet det er ikke fordi det er skittent.
 • Optiske mus har ingen spor baller som blir tette opp lett. Prøv å oppgradere til en av disse hvis du kan, de er relativt billige.
 • Rengjør musematte samtidig.
 • Vaske hendene regelmessig vil bidra til å holde hele datamaskin plass renere, for ikke å nevne musen. Det kan ikke være merkbar med en svart mus, men mye skitt på overflaten bygger seg opp på oversiden av musen fra de menneskelige hender alene.
 • I stedet for en mus mat bruke et stykke papir eller kort og kast den regelmessig. Mesteparten av gunk bygge opp på en mus kommer via feltet.

Advarsler

 • Ikke prøv å vaske musen med vann.
 • Ikke tving noe. Dette kan føre til permanent skade musen eller skadet fingeren.

Ting du trenger

 • Binders eller kniv
 • Pinsett
 • Q-tip (bomullspinne)
 • Isopropanol
 • Negl clippers
 • Et gasbind patch