Wkuno

Hvordan du rengjør en DVD

Har du problemet der filmen hopper eller fryses bildet? Mest sannsynlig er det fordi DVD er skitten. Denne artikkelen er løsningen på problemet. Les videre for flere ulike metoder for, og tips om, hvordan du rengjør en DVD.

Trinn

Hvordan du rengjør en DVD. Bland sammen en del vann til en del isopropylalkohol.
Hvordan du rengjør en DVD. Bland sammen en del vann til en del isopropylalkohol.

Metode en: isopropanol og vann

 1. 1
  Bland sammen en del vann til en del isopropylalkohol. Isopropanol er en fin DVD renere fordi det er ikke så sterk som andre løsemidler og fordamper raskt. Fortynne det litt med vann skaper en svært effektiv løsning.
 2. 2
  Ved hjelp av en mikrofiberklut gni alkohol løsning på DVD. Prøv å tørke i sirkler fra midten til den ytre kanten. Alternativt kan du prøve å tørke i rette linjer fra midten til den ytre kanten, snu platen under rensingen.
  • Mikrofiberklut har et svært stramt veve, og er laget av syntetiske fibre. Det griper tak i smuss, støv og andre crud som kan lage et hjem på tidligere stilig DVD-plate.
 3. 3
  La platen lufttørke for et sekund eller to i oppreist stilling. Fordi alkohol fordamper raskt, dette burde ikke ta lang tid.

Metode to: vindusvask

 1. 1
  Grab noen vinduet renere som Windex for jobben. Vindu renere er en annen mildere løsemiddel som fordamper raskt. Faktisk er mange vindusrengjøring inneholder den en oppløsning av vann og isopropylalkohol, noe som gjør denne fremgangsmåten meget lik den første metode.
 2. 2
  Spray vinduet renere på en mikrofiberklut. Tørk mikrofiber tøyet på den DVD, fra sentrum rett ned til den ytre kant.
 3. 3
  Lar den tørke i oppreist stilling. Det bør ikke ta lang tid før det tørker helt.

Metode tre: tannkrem

 1. 1
  Bruk tannkrem for å polere ut riper. Som en liten slipemiddel, er tannkrem flinke til polering DVDer, akkurat som det polerer tennene. Vær forsiktig med tannkrem, men, DVDer er ikke like langvarig som tennene.
 2. 2
  DAB litt tannkrem og en liten mengde vann på DVD. En popcorn kernel-størrelse beløp bør være mer enn nok.
  • Unngå ekstra whitening tannkremer. Du ønsker å bruke tannkrem som en liten slipende, ikke som et blekemiddel.
 3. 3
  Gni tannkrem og vann inn i DVD med en ren finger eller en mikrofiberklut. Buff bort eventuelle riper som er synlige.
 4. 4
  Rengjør DVD med en egen klut og vann. Sørg for å tørke vekk tannkrem fortsatt på platen.

Metode fire: profesjonell resurfacing

 1. 1
  Kontroller DVD for riper eller skraper som ikke kan repareres. Hold DVD, data-siden mot deg, opp til et lys. Hvis du kan se lyset gjennom noen deler av DVD (annet enn hullet i midten, selvsagt), kan riper være så dypt at informasjonen ikke kan hentes, enten gjennom rensing eller resurfacing. Dette kan være på tide å resirkulere DVD og investere i en ny.
 2. 2
  Hvis riper er ikke alvorlig, få DVD profesjonelt dukket. Hvis du fortsatt har problemer etter rengjøring av DVD, ta DVD til Radio Shack eller en annen profesjonell platebutikk for å få det dukket.
  • Profesjonell resurfacing koster vanligvis rundt 5€ til 5€ per plate, så vær forberedt på å skall ut noen sekel hvis du har noen DVDer du trenger rengjøres.

Advarsler

 • Ikke bruk løsemiddelbaserte rengjøringsmidler: dette vil uopprettelig skade CD / DVD overflaten.
 • Hvis skitt er sta, ikke bruk noen annen løsning enn mildt oppvaskmiddel. Dette kan være en fare for uopprettelig skade på DVD.
 • Hvis du en rengjøring en DVD du leid fra en Redbox, være forsiktig for ikke å få strekkoden våt og / eller revet.
 • Må ikke bløtlegges eller bruke varmt vann for å rengjøre CD / DVD, kan dette føre til at reflekterende støtte til å komme bort fra gjennomskinnelig plast delen.

Ting du trenger

 • Mildt oppvaskmiddel i tilfelle skitt er sta.
 • Non-lint produsere klut
 • Vann