Wkuno

Hvordan du kobler program

Pair programmering er en metode for programmering der to personer arbeider sammen på ett tastatur. En person, "føreren", typer på tastaturet. Den andre personen, "observatør" (eller "navigator") anmeldelser hver linje av koden slik den er skrevet, se etter feil og tenker på den generelle design.


Noen fordelene du kan forvente: bedre kode (enklere design, færre bugs, mer vedlikeholdsvennlig), høyere moral (mer moro!), Delt kunnskap i hele ditt lag (både spesifikk kunnskap om din kodebase og generell kunnskap om programmering), bedre tid ledelse, høyere produktivitet.

Trinn

Hvordan du kobler program. Start med et rimelig godt definert oppgave før du setter deg ned.
Hvordan du kobler program. Start med et rimelig godt definert oppgave før du setter deg ned.
 1. 1
  Start med et rimelig godt definert oppgave før du setter deg ned. Oppgaven bør være noe du er sikker på at du kan fullføre i en time eller to. For eksempel "Legg til" vedlikehold historie "til bevegelige van database kode." Du kan finne det nyttig å skissere hva du har tenkt å gjøre før du begynner å kode.
 2. 2
  Enige om én liten mål om gangen: noe du kan fullføre i løpet av få minutter. Sier problemet med ord til en annen person hjelper fokusere sinnet og hjelper engasjere partneren din sinn. Det sikrer også at dere begge vet hva du jobber med akkurat nå.
 3. 3
  Stol på partneren din, støtte din partner.
  • Når du er sjåfør, fullføre gjeldende lille mål så raskt som mulig, ignorerer større problemer. Stol observatøren å være din sikkerhetsnett.
  • Når du er observatør, lese koden at sjåføren er å skrive som han eller hun skriver det. Din jobb er kode gjennomgang. Du skal betale totalt oppmerksomhet, med formål å la noe få av deg. Tenk om mulige feil, større problemer, og måter å forenkle eller forbedre design. Ta opp feil og kode som du finner uleselig med en gang. Vent til dagens lille mål er gjort for å få opp større saker og ideer for utforming forbedring. Døyt disse senere oppgaver ned slik at føreren kan holde fokus på det nåværende liten oppgave. For eksempel, hvis du ser at den aktuelle koden ikke klarer å stå for en null-inngang, skrive ned på et stykke papir, "Legg til enhet test for null innspill."
  • Når du er observatør, ikke diktere koden. Føreren skal være aktivt å tenke på hvordan man skal oppnå den aktuelle oppgaven, ikke bare å skrive passivt. Og som observatør, bør du utnytte det faktum at du ikke trenger å finne opp de små detaljene, du kan og bør tenke på et høyere nivå. Å si "Det ser riktig. Hva med behandling av saken hvor vi passerte en null-peker nå?" er bedre enn "OK, nå type 'if (s == NULL) {return...'"
 4. 4
  Snakker mye! Si hva du er i ferd med å gjøre, be om en implementering idé, be om en bedre måte å løse problemet på hånden, få opp alternative ideer, påpeker mulige innganger at koden ikke dekker, foreslår klarere navn på variabler og subrutiner, foreslår måter å implementere koden i mindre trinn, forteller sjåføren at litt av API kunnskap som de trenger akkurat i det øyeblikket de trenger det, etc. Lytt mye, også, selvfølgelig. Når folk parer godt, de snakker frem og tilbake nesten non-stop. Her er noen vanlige ting å si mens sammenkobling:
  • "Tror du dette er en gyldig test?"
  • "Ser det riktig for deg?"
  • "Hva blir det neste?"
  • "Stol på meg" (når det er lettere å skrive litt kode for å gjøre poenget enn å si det høyt)
 5. 5
  Synkronisere opp ofte. Som du arbeider sammen, vil du finne deg selv å komme ut av sync: å bli usikker på hva partneren din gjør, eller bli uklart om den aktuelle oppgaven. Dette er normalt. Når det skjer, synkronisere opp igjen. Nøkkelen til god paring er å synkronisere opp veldig ofte i løpet av sekunder eller et minutt av merke at du er ute av sync. Hvis du tilbringer fem minutter (eller mer) ute av sync, kan du like godt bli koding solo, fordi det er den hyppige re-Synkronisering som skaper synergi av sammenkobling.
  • Når du kan, si hva du er i ferd med å gjøre før du gjør det. Bedre ennå, spør partneren din, for eksempel «Skal vi skrive test for null saken nå?" Men noen ganger må du skrive kode for å forstå din tanke, og det er greit. Så du kan si du gjør det: ". Jeg må skrive dette for å se om det er en god idé" Best å holde den slags leting til mindre enn ett minutt, though.
  • Når partneren din spør om du er enig med noe, som "Skal vi skrive testen for null-saken nå?" eller "Jeg tror denne metoden kan slettes nå. Er du enig?", si "Ja" eller "Nei" klart og umiddelbart.
  • Det er greit å passere tastaturet frem og tilbake veldig ofte. For eksempel, noen ganger er det mye lettere å "si" noe ved å skrive det inn kode enn ved å prøve å forklare det høyt. Så la observatøren ta tak i tastaturet og type. Deretter kan du bytte tilbake, eller la observatør holde kjøring, avhengig av hva som er mer fornuftig akkurat da.
 6. 6
  Ta deg tid til å feire som du fullfører oppgaver og overvinne problemer. For eksempel, hver gang du får en test for å passere, gi hverandre litt. Hvis du også high-five hver gang du får en ny test for å mislykkes, vil du virkelig komme inn på sporet av samarbeidende programmering og test-drevet design.
 7. 7
  Bytte roller ofte minst hver halve time. Dette holder deg både fullt engasjert, både av deg i harmoni med lavnivå detaljer og det store bildet. Også, kan kjøre full blast dekk deg ut, og det er vanskelig å opprettholde årvåkenhet kreves av observatør rolle lenger enn en halv time. Bytter roller lader deg.

Tips

 • Vær spesielt høflig. For eksempel, når partneren påpeker en feil, si: "Takk." Når du peker ut en feil, gjør det forsiktig, for å unngå å fornærme egoer. Feil og korrigere dem er en normal del av programmering, ikke bevis for at noen mangler evne. Som observatør, la sjåføren ferdig å skrive en komplett linje av koden før påpeke en feil. De fleste synes det er irriterende å bli korrigert som de skriver, men nyttig å bli korrigert når de er ferdig med å skrive.
 • Skriv en enhet test først, før du skriver gjennomføringen (hvis koden er unit-testbare). Enheten test bidrar til å definere den neste lille målet på en måte at du både forstår, siden du både kan se koden. Den neste lille målet blir, "Gjør denne testen pass." kan være vanskelig å lære i starten, men sammenkobling med noen som allerede er vant til det kan lære ferdigheter ganske raskt.
 • Forskjellen mellom okay / dårlig sammenkobling og fantastisk sammenkobling er ganske enkelt dette:. Vær oppmerksom Se på skjermen som driver typer. Når din partner snakker, lytter. Ikke spise frokostblanding. Ikke sjekke e-posten. Ikke sjekk digg. La ingen detaljer komme forbi deg. Når du betaler oppmerksomhet, snakke og lytte, du enkelt bli oppslukt i arbeidet, og du angir den gledelige "flyt" av sammenkobling. Dette er når produktivitet værs. Hvis en eller begge av dere er mentalt sjekke ut, så sammenkoblingen suger i utgangspunktet, og du kan like godt jobbe solo.
  • Hvis du har en livslang vane mentalt sjekke ut når andre folk snakker til deg, eller alltid multitasking mellom 5 forskjellige ting, prøve å sette 100% av oppmerksomheten på oppgaven som en en-dagers eksperiment. Se for deg selv hvis du liker det og liker resultatene du får. Du kan mentalt sjekke ut gjentatte ganger, bare ut av vane. Hvis det skjer, kan din par forsiktig minne deg på den aktuelle oppgaven hver gang. Komme fokusert kan være mye enklere med et par enn alene.
 • Sitte ved et bord hvor du lett kan passere tastaturet mellom deg å bytte roller. En vanlig ol 'rektangulært bord fungerer best (i motsetning til rare, svingete, "ergonomiske" møbler).
 • Hvis du er teknologisk übersavvy, prøv å bruke to tastatur og to mus. "Kobling" mellom sjåfører blir mye enklere. Dette gjøres med en enhet som kalles en KVM Switch, som du plugge tastatur og mus inn, og kjøre ledninger til datamaskinen. Bryteren er like enkelt som å slå på en bryter. En ekstra skjerm kan legges like lett, og noen kan ikke støtte en skjerm (selv om "V" står for video), og kan være ideelt hvis dine behov er mindre.
 • Bærbare datamaskiner er mindre enn ideell på grunn av den lille størrelsen og vanskeligheter med å se skjermen fra en vinkel, men du kan fortsatt koble til en bærbar PC. Et triks er å ha observatøren sitte noe bak føreren snarere enn til siden.
 • Ikke krangle om enten arkitektoniske saker eller trivielle saker som hvor langt du vil rykke bukseseler. Disse tingene bør avgjøres på før du pair.
 • Personen som vet mindre om systemet eller språk skal gjøre det meste av kjøringen, for å sikre at nybegynneren forblir engasjert. Du lærer mer aktivt enn passivt.

Advarsler

 • Hvis sammenkoblingen en ekspert med en nybegynner, bør den sakkyndige være forberedt på å spille rollen som mentor, ellers sammenkoblingen vil ikke være harmonisk.