Wkuno

Hvordan bli en hacker

Det er et fellesskap, en felles kultur, av ekspert programmerere og veivisere som sporer sin historie tilbake gjennom flere tiår til første time-sharing store og de ​​tidligste ARPANET eksperimenter. Medlemmene i denne kulturen oppsto begrepet "hacker".
Det er en annen gruppe mennesker som høylytt kaller seg hackere, men er ikke. Dette er mennesker som får et kick av å bryte inn i datamaskiner og phreaking telefonsystemet. Virkelige hackere kaller disse menneskene "crackere" og vil ikke ha noe med dem å gjøre. Virkelige hackere objekt som å være i stand til å bryte sikkerheten ikke gjøre deg til en hacker noe mer enn å være i stand til å hotwire biler gjør deg til en bil ingeniør.
Det er folk som søker den sanne hacker holdning til andre ting, som elektronikk eller musikk - men i resten av denne artikkelen vil vi fokusere på ferdigheter og holdninger av programvare hackere, og de tradisjoner i felles kultur som oppsto begrepet "hacker. '

Trinn

Hvordan bli en hacker. Vedta tankegangen til en hacker.
Hvordan bli en hacker. Vedta tankegangen til en hacker.

Tenke som en hacker

 1. 1
  Vedta tankegangen til en hacker. Hackere løse problemer og bygge ting, og de tror på frihet og frivillig gjensidig hjelp. Å bli akseptert som en hacker, må du oppføre deg som om du har denne typen holdning selv. Og å oppføre seg som om du har den holdningen, må du virkelig tro holdning. Så, hvis du ønsker å være en hacker, gjenta følgende ting før du tror dem:
  • Verden er full av fascinerende problemer som venter på å bli løst. Vellykket idrettsutøvere få sin motivasjon fra en slags fysisk glede i å gjøre sine organer utfører, i presser seg forbi sine egne fysiske grenser. Tilsvarende må du få en grunnleggende spenningen fra å løse problemer, skjerpe dine ferdigheter, og trene din intelligens.
  • Ingen problem skal noen gang måtte løses to ganger. Den betenkningstid av andre hackere er dyrebar - så mye at det er nesten en moralsk plikt for deg å dele informasjon, løse problemer og deretter gi løsningene bort bare slik at andre hackere kan løse nye problemer i stedet for å måtte stadig re-møte gamle.
  • Kjedsomhet og slit er onde. Når hackere er lei eller må drudge på dum repeterende arbeid, er de ikke gjør det bare de kan gjøre - å løse nye problemer. Å oppføre seg som en hacker, må du ønske å automatisere bort de kjedelige bitene så mye som mulig.
  • Frihet er bra. Den autoritære holdning må bekjempes uansett hvor du finner det, så det kveler deg og andre hackere. Ikke alle autoriteter er autoritær. Men autoritære trives på sensur og hemmelighold, og de mistro frivillig samarbeid og informasjonsdeling.
  • Attitude er ingen erstatning for kompetanse. Hackere vil ikke la posers kaste bort sin tid, men de anerkjenner kompetanse - særlig kompetanse på hacking, men kompetanse på noe er verdsatt. Kompetanse på krevende ferdigheter som få kan mestre er spesielt bra, og kompetanse på krevende ferdigheter som involverer mental akutt, håndverk, og konsentrasjonen er best.
 2. 2
  Tjen respekt som en hacker. Som de fleste kulturer uten en pengeøkonomi, kjører hackerdom på omdømme. Du prøver å løse interessante problemer, men hvor interessante de er, og om dine løsninger er veldig bra, er noe som bare dine tekniske kolleger eller overordnede er normalt utstyrt for å dømme. Dette er grunnen til at du er egentlig ikke en hacker til andre hackere konsekvent kaller deg en. Spesielt er hackerdom hva antropologer kaller en "gave kultur." Du får status og omdømme i den ikke ved å dominere andre mennesker, og heller ikke ved å være vakker, eller ved å ha ting andre folk ønsker, men heller ved å gi bort ting: din tid, din kreativitet, og resultatene av dine ferdigheter.
  • Skriv open-source programvare. Skriv programmer som andre hackere synes er morsomt eller nyttig, og gi programmet kilder bort til hele hacker kulturen å bruke. Hackerdom mest ærverdige halvguder er folk som har skrevet store, dyktige programmer som møtte en utbredt behov og gitt dem bort, slik at nå er alle bruker dem.
  • Hjelp test og feilsøke open-source programvare. Noen open-source forfatter som tenker vil fortelle deg at gode beta-testere (som vet hvordan de skal beskrive symptomene tydelig, lokalisere problemer lenge, kan tolerere feil i en kjapp utgivelse, og er villig til å bruke noen enkle diagnostiske rutiner) er verdt sin vekt rubiner. Prøv å finne et program under utvikling som du er interessert i og være en god beta-tester. Det er en naturlig progresjon fra å hjelpe testprogrammer til å hjelpe feilsøke dem til å hjelpe endre dem. Du vil lære mye på denne måten, og generere god karma med folk som vil hjelpe deg senere.
  • Publisere nyttig informasjon. En annen god ting er å samle og filtrere nyttig og interessant informasjon til websider eller dokumenter som Ofte stilte spørsmål (FAQ) lister, og gjøre disse allment tilgjengelig. Prioriteringa av store tekniske spørsmål får nesten like mye respekt som åpen kildekode forfattere.
  • Bidra til å holde infrastrukturen fungerer. Hacker kultur (og prosjektering utviklingen av Internett, for den saks skyld) er drevet av frivillige. Det er mye nødvendig, men ikke glamorøst arbeid som må gjøres for å holde det gående - administrere e-postlister, moderere nyhetsgrupper, opprettholde store programvare arkivsteder, utvikle RFC og andre tekniske standarder. Folk som denne typen ting godt får mye respekt, fordi alle vet disse jobbene er stor tid vasker og ikke så mye morsomt som å spille med kode. Gjør dem viser engasjement.
  • Tjene hacker kulturen selv. Dette er ikke noe du vil være posisjonert til å gjøre før du har vært rundt en stund og blitt kjent for en av de fire foregående elementene. Den hacker kulturen har ikke ledere, akkurat, men det har kultur helter og stammeledere og historikere og talspersoner. Når du har vært i skyttergravene lenge nok, kan du vokse inn i en av disse. Beware: hackere mistro åpenbar ego i sine stammeledere, så synlig nå for denne type berømmelse er farlig. Snarere enn å streve for det, må du liksom posisjon selv så det faller i fanget ditt, og deretter være og nådig om statusen din.

Lære programmering

 1. 1
  Lær hvordan du kan programmere. Den beste måten å lære på er å lese noen ting skrevet av mestere av skjemaet, skrive noen ting selv, lese mye mer, skrive litt mer, kan du lese mye mer, skrive litt mer, og gjenta til skrivingen begynner å utvikle slags styrke og økonomi du ser i dine modeller. Å være en ekte hacker, men du trenger for å komme til det punktet hvor du kan lære et nytt språk i dager ved å knytte det som står i manualen til det du allerede vet. Dette betyr at du bør lære flere svært forskjellige språk. Foruten å være de viktigste hacking språk, følgende representerer svært forskjellige tilnærminger til programmering, og hver vil utdanne deg i verdifulle måter:
  • er et godt språk å begynne med fordi det er rent utformet, godt dokumentert, og relativt snill mot nybegynnere. Til tross for at en god første språk, er det ikke bare et leketøy, det er veldig kraftig og fleksibelt og godt egnet for store prosjekter. Java er et alternativ, men dens verdi som første programmeringsspråk har blitt avhørt.
  • Hvis du får inn alvorlige programmering, må du lære, kjernen språket i Unix (er veldig nært knyttet til C, hvis du kjenner en, vil lære den andre ikke være vanskelig). C er veldig effektiv med maskinens ressurser, men vil suge opp store mengder av din tid på feilsøking, og er ofte unngås av den grunn (med mindre maskin effektivitet er viktig).
  • er verdt å lære av praktiske grunner, det er veldig mye brukt for aktive nettsider og systemadministrasjon, slik at selv om du aldri skrive Perl du bør lære å lese den. Mange bruker Perl å unngå C programmering på jobber som ikke krever C maskin effektivitet.
  • LISP er verdt å lære for en annen grunn - den dype opplysning opplevelsen du får når du endelig får det. Den erfaringen vil gjøre deg til en bedre programmerer for resten av dine dager, selv om du aldri faktisk bruke LISP seg mye. Du kan få litt begynnelsen erfaring med LISP ganske enkelt ved å skrive og endre redigering moduser for Emacs teksteditor, eller Script-Fu plugins for.

Gjøre deg kjent med unix

 1. 1
  Få en av de open-source UNIXer og lære å bruke og kjøre den. Unix er operativsystemet av Internett. Mens du kan lære å bruke Internett uten å vite Unix, kan du ikke være en Internett-hacker uten å forstå Unix. Av denne grunn er hacker kultur i dag ganske sterkt Unix-sentrert. Så, få opp en Unix (som, men det finnes andre måter og ja, du kan kjøre både Linux og Microsoft Windows på samme maskin). Lære det. Kjøre den. Tinker med det. Snakk til Internett med det. Lese koden. Endre koden.
  • Det er andre operativsystemer i verden foruten Unix. Men de er fordelt i binær - du kan ikke lese koden, og du kan ikke endre det. Prøver å lære å hacke på en Microsoft Windows-maskin eller under noen annen lukket kildekode-systemet er som å prøve å lære å danse mens iført en body cast. Under Mac OS X er det mulig, men bare en del av systemet er åpen kildekode - du er sannsynlig å treffe en rekke vegger, og du må være forsiktig med å utvikle den dårlige vanen avhengig av Apples proprietære koden.
  • Last ned Linux online eller (bedre idé) finne en lokal Linux brukergruppe å hjelpe deg med installasjon.
  • Mens andre distribusjoner har sine egne områder av styrke, er Ubuntu langt og bort de mest tilgjengelig for Linux-nybegynnere.
  • En god måte å dyppe tærne i vannet er å starte opp hva Linux fans kaller en live CD, en fordeling som går helt ut en CD uten å måtte endre harddisken. Dette er en måte å få en titt på mulighetene uten å måtte gjøre noe drastisk.

Læring HTML

 1. 1
  Lær hvordan du bruker world wide web og. De fleste av de tingene hacker kulturen har bygget gjør sitt arbeid ute av syne, hjelpe kjøre fabrikker og kontorer og universiteter uten noen åpenbar innvirkning på hvordan ikke-hackere leve. Nettet er det ett stort unntak, den enorme skinnende hacker leketøy som selv politikere innrømmer har forandret verden. Av denne grunn alene (og en rekke andre gode også) må du lære å arbeide på nettet. Dette betyr ikke bare å lære å kjøre en nettleser (alle kan gjøre det), men å lære, webens kodespråk. Hvis du ikke vet hvordan å programmere, skrive HTML vil lære deg noen mentale vaner som vil hjelpe deg å lære. Så bygge en hjemmeside. Prøv å holde seg til, som er en renere språk enn klassisk.

Tips

 • Hvis du ikke snakker engelsk, kan det være en god idé å lære det. Engelsk er arbeidsspråk av hacker kultur og Internett, og du trenger å vite det å fungere i hacker samfunnet. Oversettelser av tekniske bøker skrevet på engelsk er ofte utilfredsstillende (når de blir gjort i det hele tatt). Å være en innfødt engelsk høyttalere garanterer ikke at du har språklige ferdigheter gode nok til å fungere som en hacker. Hvis du skriver er semi-literate, ungrammatical, og pepret med stavefeil, vil mange hackere har en tendens til å ignorere deg.
 • Ikke vær fornøyd med et smalt spekter av ferdigheter. Selv om de fleste hackere selv beskriver som programmerere, de er svært sannsynlig å være mer enn kompetent i flere relaterte ferdigheter - system administrasjon, Web design, og PC hardware feilsøking er vanlige. Hackere gjør ikke ting halvveis, hvis de investerer i en ferdighet i det hele tatt, har de en tendens til å bli veldig god på det.
 • Arbeid så intenst som du spiller, og spille så intenst som du arbeider. For ekte hackere, grensene mellom "play", "arbeid", "vitenskap" og "kunst" alle har en tendens til å forsvinne, eller å flette inn et høyt nivå kreativ lekenhet.
 • Les eldre stykker, for eksempel sjargong fil eller Hacker Manifesto av The Mentor. De kan være utdatert, men holdningen og ånd kommer gjennom svært tydelig.
 • Hold deg til en ting om gangen. Ikke prøv å lære alt på en gang. Mange wannabe hackere gjør denne feilen. Ved å lære en kategori, deretter flytte til en annen, vil du bli mer effektiv.
 • I motsetning til det mange tror, ​​trenger du ikke å være en nerd for å være en hacker. Det hjelper, men og mange hackere er faktisk nerder. Å være noe av en sosialt utstøtt hjelper deg å holde konsentrert seg om de virkelig viktige tingene, som tenkning og hacking. Hvis du klarer å konsentrere seg nok om hacking å være god på det og fremdeles har et liv, er det fint. Mainstream kultur er mye vennligere til techno-nerder nå.
 • Å være en hacker, må du oppgi hacker tankesett, og det er noen ting du kan gjøre når du ikke sitter ved en datamaskin som ser ut til å hjelpe. De er ikke en erstatning for hacking (ingenting er) men mange hackere dem gjør, og føler at de kobler seg på noen grunnleggende måte med essensen av hacking (hackere må være i stand til både grunn logisk og gå utenfor den tilsynelatende logikk et problem på et øyeblikks varsel).
  • Skriv ditt morsmål godt. Selv om det er en vanlig stereotypi at programmerere ikke kan skrive, et overraskende antall hackere er svært dyktige forfattere.
  • Les. Gå til science fiction-konvensjoner (en god måte å møte hackere og proto-hackere).
  • Trene i en kampsport. Den slags mental disiplin som kreves for kampsport synes å være lik på viktige måter til hva hackere gjør. De fleste hacker-ly kampsport er de som vektlegger mental disiplin, avslappet bevissthet og kontroll, snarere enn rå styrke, atletiske, eller fysisk seighet. Tai Chi er en god kampsport for hackere.
  • Studere en faktisk meditasjon disiplin. Den evige favoritten blant hackere er (viktigere, er det mulig å dra nytte av Zen uten å anskaffe en religion eller kaste en du allerede har).
  • Utvikle en analytisk øre for musikk. Lær å verdsette spesielle typer musikk, og å spille noen instrument godt, eller.
  • Utvikle din forståelse for og ordspill.
  • Mestre kreativ tenkning. Den hacker mentaliteten er drevet av kreativt løse problemer. Dette kreativitet gir deg muligheten til å løse problemer andre ser som uløselige.
 • Du trenger ikke å tro at du er forpliktet til å gi alle dine kreative produktet borte, selv om hackere som gjør er de som får mest respekt fra andre hackere. Det er konsekvent med hacker verdier å selge nok av det til å holde deg i mat og husleie og datamaskiner. Det er greit å bruke hacking ferdigheter til å støtte en familie eller selv, så lenge du ikke glemmer din lojalitet til din kunst og dine medreisende hackere mens du gjør det.

Advarsler

 • Gjør noe av det følgende vil gi deg et dårlig rykte i hacker samfunnet. Hackere har lang minner - det kan ta årevis å leve dine tidlige tabber ned nok til å bli akseptert. Og også, hva som skjer på Internett forblir på Internett. Ikke tror ingen vil snuble over hva du gjorde for tre år siden.
  • Ikke bruk en dum, grandiose bruker-ID eller kallenavn.
  • Må ikke komme i flamme kriger på Usenet (eller andre steder).
  • Ikke kalle deg en "cyberpunk", og ikke kast bort tiden din på noen som gjør.
  • Ikke post eller e-post skriving som er full av og dårlig grammatikk.
  • Ikke blindt tror de råd som gis her eller andre steder på nettet er sant, og den eneste veien til omfavner tankegangen til en hacker.
 • Sprengning er en ulovlig aktivitet som kan resultere i store bøter. Det er en stor forbrytelse, og kan straffes etter loven.
 • Ikke bruk hacking ferdigheter til å gjøre dårlige ting. Du kan bli vant til det og bli fanget, og endte opp straffet.