Wkuno

Hvordan utvikle en IRC bot

Har du noen gang sett en bot på en IRC-nettverk som gjorde handlinger superrask? Bot er en kortsiktig for ordet robot. Ulike IRC boter gjøre forskjellige ting. De mest populære IRC bots vakt kanaler, ved å forvalte spark og forbud og kjapt sparker spammer / flooders. Andre roboter kan også spille spill eller snakke med andre brukere. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du kan utvikle din egen IRC bot.

Trinn

Hvordan utvikle en IRC bot. Alltid tenke på en grunn til hvorfor du trenger en bot før du starter den.
Hvordan utvikle en IRC bot. Alltid tenke på en grunn til hvorfor du trenger en bot før du starter den.

Utvikling

 1. 1
  Starte planlegging. Når du utvikler din egen IRC Bot, må du spørre deg selv mange spørsmål. En av disse er hvis du ønsker å skrive boten selv, eller laste ned en pre-konfigurerte IRC bot. Skrive din egen IRC bot åpner for mer fleksibilitet, selv om det krever tidligere erfaring med programmering. Ready-to-go IRC boter kan ikke alltid gjøre hva du vil de skal gjøre, men pleier å være.
 2. 2
  Alltid tenke på en grunn til hvorfor du trenger en bot før du starter den. Bestemme på bruken vanligvis er avhengig av hvilken kanal du planlegger boten å være i. Vil du det å administrere kanalen, spille spill, chat, logge? Også bestemme hva prefikset karakter av boten skal være, vanligvis "", "@", ".", Og "$"
 3. 3
  Bruk en ferdiglaget bot. Mange pre-laget roboter eksisterer på internett, selv om kilden er ofte ikke åpne. Noen vanlige pre-laget IRC boter er Apbot, Supybot, Danser, eller Yourbot. Følg monteringsanvisningen i arkivet for å lære hvordan du setter den opp.
 4. 4
  Skriv din egen bot. Å skrive din egen bot du trenger å vite før programmeringsspråk. HTML eller CSS teller ikke, da de er markup språk, og kan ikke brukes til å kjøre en bot. Her er mange av programmeringsspråk som brukes til å utvikle roboter: PHP, Python, C / + +, Perl og Java. Forutsatt at du vet hvordan du skal skrive i noen av disse programmeringsspråk, vil trinnene nedenfor veilede deg om å skrive bot.
 5. 5
  Start bot. Det kan være lurt å kjøre en enkel kommando fra terminalen. Kjør programmeringsspråk parser med din viktigste filen for å kjøre den.
 6. 6
  Koble bot. Pass på at du kjenner adressen / vertsnavnet til serveren du kobler deg til, portnummer, og grevens boten. Sørg for å inkludere referanse til dine moduler og config fil. Skriv kommandoene for å åpne en port socket, vanligvis 6667 på serveren. Send "NICK <nick>" og deretter "USER ident * 8: Virkelig navn"-kommandoen til serveren for å sette innstillingene dine (husk å erstatte ident og virkelige navn). Når du har gjort at det er lurt å sende en annen rå kommando, hvis du har en NickServ, for boten å identifisere. "PRIVMSG NickServ identifisere <passord>". For å gjøre det delta i en kanal, script den til å sende "join # kanal" til serveren.
 7. 7
  Sett bot på en stund loop. Dette mens loop bør sjekke for å se om tilkoblingen er fortsatt aktiv. Hvis det ikke finnes mens loop, vil boten ikke bo koblet til nettverket!
 8. 8
  Se etter ping fra serveren, og svare med en "pong".

I kanalen

 1. 1
  Begynne å utføre boten hovedfunksjoner. Hvis boten har operatøren privilegier i kanalen, her er noen rå kommandoer fra IRC som du kanskje ønsker å sende til serveren:
  MODE <kanal> + <mode> <parameters> (hvis noen)
  PRIVMSG <kanal>: chr (1) ACTION <hvilken det does> chr (1) (tilsvarende den / me kommandoen i et menneskes klient) Du må inkludere chr tegn eller det vil ikke dukke opp som en handling i interaktive IRC-klienter. Character 001 kan være representert ved \ 001, chr (1), eller noen annen form avhengig av programmeringsspråk.
 2. 2
  Gjør bot permisjon. Hvis du vil at boten for å bare la en kanal, vil du fortelle bot for å sende "DEL <kanal>: quit meldingen". Hvis du vil at boten for å koble fra, bare sende kommandoen for å avslutte programmet eller drepe den gjennom en prosess manager.
 3. 3
  Vurdere faktorer. Roboter kan benyttes for det gode og for dårlig. Mange roboter blir sendt ut på nettverket for å prøve hacking brukerkontoer, ta over kanaler, og flom. Aldri gjør dette, eller du og din bot kan bli drept eller K-lined fra IRC server.

Tips

 • Meldinger sendt til IRC må termineres med en avkastning vogn og ny linje, for eksempel representert i PHP av "\ r \ n".

Tips

 • Søke støtte fra folk i IRC-kanaler som er interessert i det samme emnet.
 • Ikke rush det, som bot vil bare være full av feil som du må fikse senere.
 • Ikke kopier noens annens kilde direkte, selvfølgelig (med mindre de tillater, og det er åpen kildekode), men ta ideer er helt greit.

Advarsler

 • Alltid få samtykke fra alle kanal operatører i en IRC-kanal for å bringe i boten. Uansett hvor nyttig det er, de kan bare ikke ha det.
 • Noen bugs i programmet kan være svært farlig, og kan føre til alvorlige problemer som flom, som kan få bot drept. Alltid sjekke koden over før du signerer den på nettverket.

Ting du trenger

 • Teksteditor / code editor for å endre kildekoden.
 • Kode debugger (Valgfritt, anbefales for å fikse feil)
 • Unix / Linux-baserte operativsystemer fungerer best med IRC bots.