Wkuno

Hvordan søke den dype web

Søkemotorer som Google-indeksen over et billion sider på World Wide Web, men mange av resultatene fra spørringene kan være ubrukelig eller irrelevante. Det er imidlertid en annen del av nettet som vanlige søkemotorer ikke når. Den "deep web" (også kjent som den "skjulte web", "usynlige web" eller "Deepnet") er anslått til å være mange ganger større enn "overflaten web".

Den dype web inneholder informasjon som ikke er indeksert av en søkemotor. For eksempel databaser generere resultater på sparket, og ikke har søkbare sider. Den dype web har også akademiske studier og papirer, vitenskapelig forskning, offentlige publikasjoner, elektroniske bøker, oppslagstavler, e-postlister, online kort kataloger, artikler, kataloger, mange abonnement tidsskrifter, arkiverte videoer, bilder og mye mer. Søke på dypt web er ikke vanskelig, og alle kan gjøre det. Denne artikkelen vil få deg i gang.

Trinn

Hvordan søke den dype web. Bestem bestemt emne du trenger å finne.
Hvordan søke den dype web. Bestem bestemt emne du trenger å finne.
 1. 1
  Bestem bestemt emne du trenger å finne. Det hjelper å skrive ned de søkeordene du ønsker å bruke. Se på listen og legge til synonymer for søkeordene.
 2. 2
  Kategorisere emnet. For eksempel er det relatert til helse? Automobiles? Økonomien?
 3. 3
  Bestem hva slags kilde du ønsker å søke. For eksempel, om du ønsker å søke:
  • Bibliotekets materiale (bøker, tidsskrifter, oppslagsverk)
  • Data eller statistikk
  • Forskningsresultater (akademisk, vitenskapelig, engineering, medisinsk, etc.)
  • Alt relatert til emnet ditt
 4. 4
  Velg ditt utgangspunkt basert på målet ditt. Du kan starte fra en database søkemotor, bibliotek områder, spesielle områder, en katalog over nettsteder, eller generelle søkesider.
  • For søk i databaser, kan du begynne med Completeplanet eller.
  • For referansemateriale søk, prøv Libraryspot.com eller Internet offentlig bibliotek.
  • Det er mange spesielle områder. For eksempel gir koblinger til den amerikanske regjeringens vitenskapelige dyp nettsted. inneholder økonomiske data fra hele verden. har helse informasjon og rådgivning innenfor England. Du kan finne en god forrett liste over spesielle områder på Online utdanning database, eller bruke en av søkemotorene nedenfor.
  • Du kan bruke en søkemotor som hjelper deg å finne riktig søkemotor, for eksempel Søkemotor guide eller. Search Engine Guide fungerer best hvis du velger et tema før du gjør et søk, mens Geniusfind krever at du velger et tema først.
  • Hvis du er usikker på hva du trenger, er det noen generelle søkesider for den dype web eksempel Internet arkiv og som gjør et godt utgangspunkt.

Tips

 • Gjør deg kjent med søk konvensjonene av det aktuelle området. De fleste tilbyr et enkelt søk bar som google.com eller yahoo.com. Noen nettsteder har en avansert søkefunksjon for flere søkekriterier eller for å begrense første søket. Andre nettsteder tilbyr ikke et søk bar før du har plukket et emne.
 • Noen dype nettsteder krever abonnement eller betaling for å få tilgang til materialet. Men mange gode ressurser er gratis.
 • Det er ingen hard og rask regler for å søke på dypt web. Eksperiment.
 • Vertikale søkemotorer også finnes for bestemte typer innhold, for eksempel http://www.findthatfile.com er en "fil bestemt 'motor for ikke nettsider, binære filer fra alle typer kilder.

Advarsler

 • Deep web er beryktet for å inneholde uetisk innhold. Som man ville med overflaten web, vennligst ta forsiktighet før du klikker på noe sketchy eller uvanlig!