Wkuno

Hvordan registrere en DLL

En DLL-fil er en modul som inneholder visse funksjoner som kan brukes av flere programmer, så lenge den er registrert. Mens Windows Vista og Windows XP vanligvis håndtere DLL registrering i bakgrunnen, noen ganger harddisk korrupsjon, installering av programvare svikt eller en virusinfeksjon kan kreve at du registrerer en DLL manuelt. Følg disse instruksjonene for å registrere en DLL på Windows Vista eller Windows XP.

Trinn

Hvordan registrere en DLL. Åpne en kjøre vinduet.
Hvordan registrere en DLL. Åpne en kjøre vinduet.

Registrere en DLL i oppkjøringen vindu

 1. 1
  Åpne en kjøre vinduet.
  • I Windows XP klikker du på Start-knappen på venstre side av oppgavelinjen i Windows XP. Deretter velger du Kjør på nedre høyre side av Start-menyen. Det ser rett til høyre for Alle programmer.
  • I Windows Vista, klikker du på Windows-symbolet i venstre side av Windows Vista oppgavelinjen. Deretter skriver du "run" i søkeboksen som vises nederst på menyen. Kjør-kommandoen vil vises, oppført under Programmer. Klikk på Kjør.
 2. 2
  Skriv inn regsvr32 kommando i Kjør dialogboksen. Syntaksen til regsvr32 kommandoen er som følger: regsvr32 "sti og FileName.dll".
  • For å registrere en fil som heter myfile.dll som lå i mappen c: \ windows \ system32 katalogen, vil du skrive inn regsvr32 "c: \ windows \ system32 \ myfile.dll".
  • Enten klikke på OK eller trykk Enter for å sende kommandoen til Windows.
 3. 3
  Se etter en pop-up boks med tittelen "regsvr32" umiddelbart etter sender din kommando. Meldingen bør lese "DllRegisterServer i scrrun.dll lyktes." Klikk OK for å lukke dette vinduet.

Registrere en DLL bruke ledeteksten

 1. 1
  Skriv "cmd" i vista søkeboksen.
 2. 2
  Høyreklikk på cmd. Velg Kjør som administrator fra hurtigmenyen.
 3. 3
  regsvr32 "bane og filnavn>
 4. 4
  Se etter feilmeldinger.
  • Hvis du mottar en melding om at forsøket på å registrere DLL mislyktes, dobbeltsjekke at du har stavet DLL navnet riktig.
  • I Windows Vista, må du kanskje justere rettighetene for å tillate registrering for å gå gjennom.

Tips

 • Noen ganger UAC eller User Account Control, i Windows Vista kan hindre DLL fra å registrere riktig. Deaktiver UAC ved å åpne Kontrollpanel, klikke på Brukerkontoer og Family Safety ikon, kontoer klikke på User overskriften, og velge Slå brukerkontokontroll på eller av.

Advarsler

 • Visse virus installere DLL-filer, og en av de første trinnene i hamstringing viruset er å "avregistrere" DLL-filen som brukes. Du kan avregistrere en DLL med følgende syntaks: regsvr32 / u "sti FileName.dll".

Ting du trenger

 • Datamaskin
 • Windows Vista eller Windows XP