Wkuno

Hvordan gjenopprette en død windows maskin

Ta med din Windows PC tilbake fra de døde. Denne prosessen kan ta opp til ett eller to dager med utmattende arbeid. Prøv følgende trinn i angitt rekkefølge for å fullføre oppgaver rangert etter enkleste og minst sannsynlig å miste data, hele veien til utfordrende, med høy risiko for tap av data.

Trinn

Hvordan gjenopprette en død windows maskin. Sikkerhetskopier arbeidet før feilsøking.
Hvordan gjenopprette en død windows maskin. Sikkerhetskopier arbeidet før feilsøking.
 1. 1
  Sikkerhetskopier arbeidet før feilsøking. Det første trinnet i enhver gjenopprettingen er å sikkerhetskopiere data fra harddisken. Hvis maskinen din går godt nok forsøk å reparere, så du kan være i stand til å plugge en USB2 harddisk og sikkerhetskopiere filene dine. Du vil ha fred i sinnet og et sikkerhetsnett hvis en prosess under svikter, forlater PCen i en tilstand av limbo. En sviktende harddisk kan virke av og nok til å kopiere data fra den, men er stadig i fare for en kritisk feil.
 2. 2
  Opprett en ny brukerkonto for å bruke. Noen ganger et system som delvis støvler og / eller oppfører seg dårlig dårlig, eller har en "død" program som ikke kan kjøre lenger kan "utvinnes" ganske enkelt ved å opprette en ny brukerkonto og logge inn som den nye brukeren. En skadet register er den vanligste årsaken for over oppbrukte Windows-maskiner, og en stor undergruppe av disse potensielt korrupte oppføringer i din brukerprofil.
  Opprett en ny konto og gi den et navn.
  Omstart eller logge av og på som den "nye" brukeren.
  Sikkerhetskopier arbeidet.
 3. 3
  Bruk Systemgjenoppretting hvis tilgjengelig. Windows Me, XP, og senere har en System Restore-funksjonen som vil gjenopprette systemkonfigurasjonen (drivere, innstillinger og delte filer) fra den siste konfigurasjon som fungerte. Denne funksjonen må aktiveres før du støter på et problem med konfigurasjonen for å bruke den. For å aktivere den, høyreklikk på "Min datamaskin", velg "Egenskaper" og klikke på "System Restore"-fanen.
  • Hvis du ikke klarer å starte opp i Windows:
  • Starte PCen. Hvis Window erkjent at det var ute av stand til å laste og hvis Systemgjenoppretting har en gyldig gjenopprettingspunkt, vil du ha en sjanse til å bli frisk.
  • Trykk på tasten bedt av Windows når du mottar meldingen "Boot å vare kjente, gode konfigurasjon".
  • Følg de råd som gis, og Windows vil gjenopprette Windows til en siste kjente, gode konfigurasjon, deretter automatisk gjenstarte din PC.
  • Prøve å starte å "Safe Mode", og deretter følge trinnene nedenfor. Gjør dette ved å trykke F8 rett før Windows begynner å laste (etter din hardware informasjon vises). Når du ser en boot-menyen for Windows XP, velger du enten sikkermodus eller sikkermodus med nettverk for nettverk og Internett-tilgang.
  • Hvis du klarer å starte opp til Windows-skrivebordet:
  • Klikk på "Start"-knappen og gå til "Programmer" eller "Alle programmer", "Tilbehør", "System Tools" og deretter "System Restore".
  • La radioen knappen på "Gjenopprett datamaskinen til et tidligere tidspunkt".
  • Klikk på "Neste".
  • Plukk en dato før de dårlige systemets adferd begynte.
  • Starte på nytt og se om det fungerer bedre.
  • Hvis den ikke gjør det, kan du prøve på nytt med et tidligere gjenopprettingspunkt.
  • Gå gjennom dine dokumenter og filer. Du vil oppdage 'versjonerte' filnavn på ulike filer som ble endret mellom nå og gjenopprettingspunkt. Slette eller fjerne den "gamle" filer og sørge for at de "nyeste" eller mest korrekte versjoner av filer finnes. Windows XP kommer ikke med et verktøy for å bla gjennom de gamle gjenopprettingspunktfiler til individuelt gjenopprette dem, selv om det ville være fortreffelig hendig. Windows XP boot disk har ikke en "System Restore" verktøy for å gjenopprette Windows til tidligere tilstander som dette, slik at datamaskinen må starte å bruke denne metoden. Hvis maskinen ikke starter, kan du prøve en av metodene nedenfor for å gjenopprette dine data og din maskin.
 4. 4
  Utfør en reinstallering fra en microsoft detaljhandel eller OEM windows plate. Dette er bare mulig hvis datamaskinen ble levert med en skinnende Windows CD eller DVD som har et hologram-lignende overflate. Dessuten vil dette ikke fungere for CDer lage ved hjelp av nLite. En Windows installere vil bare erstatte systemfiler. Dine data, innstillinger og installerte programmer bør forbli urørt.
  Sett inn Windows platen i den optiske stasjonen.
  Når du blir bedt av Windows Installer, velg "Installer". Pass på at du ikke tilfeldigvis velg "Recover Console" før denne menyen.
 5. 5
  Bruk en OEM recovery partisjon på en Windows-installasjon.
  Sett platen i (eller støvel av den "recovery partisjon"), følg instruksjonene, og den versjonen av Windows med alle de riktige driverne og alle i standard ulisensiert bundleware som fulgte med PC-en vil bli restaurert og klar til å gå og trenger lisensiering (eller sletting) igjen. Disse gjenoppretter vil ikke gjenopprette andre programmer, lisenser, eller drivere som ble installert siden systemet ble opprinnelig brukt. Dette gjenopprette vil mest sannsynlig utslette ikke> noen data på Windows-partisjonen, herunder inkludert personlig informasjon, dokumenter og innstillinger, som inkluderer din "Mine dokumenter" og andres "Mine Dokumenter" på datamaskinen.
 6. 6
  Boot med linux til å korrigere store problemer med en Windows-installasjon som en ødelagt partisjon eller boot tabellen.
  Boote fra Linux CD.
  Ved hjelp av Linux, sikkerhetskopiere data fra skadede partisjon på en USB-stasjon, eller nettverket, eller brenne en CD.
 7. 7
  Bruk en tredjepart boot disk for å utføre vedlikehold og opprydding en Windows-installasjon.
  Ulike harddisk verktøy som "Partition Magic" eller "Norton Utilities" komme på en oppstartbar CD som lar deg tinker med "dårlig" stasjoner. Det er best å sikkerhetskopiere alle intakte data før du prøver å "gjenopprette" tapte data.
 8. 8
  Ta ut harddisken og feilsøke den på en annen PC.
  Installere stasjonen i en ekstern harddisk kabinett (USB, Firewire, og / eller eSATA), deretter feste i til anther datamaskin. Nesten hver ekstern harddisk kabinett kan brukes midlertidig hvis det er nødvendig. Ellers kjøpe eller finne en ubrukt ekstern harddisk kabinett.
  Sikkerhetskopiere dataene fra den monterte stasjonen. Hvis stasjonen ikke vil montere, og deretter prøve data utvinning programvare eller profesjonelle data utvinning tjenester. Hvis dette ikke hjelper, kan dataene på stasjonen være tapt for alltid.

Tips

 • Sikkerhetskopiere arbeidet ditt! Når harddisken fysisk krasjer, arbeidet er trolig tapt, uansett hva. Selv investerer tusenvis av dollar for datarekonstruksjon kanskje ikke så mye mer enn filfragmenter tilbake. Back opp tidlig, sikkerhetskopiere ofte. En unse av backup er verdt et tonn med re-skape ting fra bunnen av.
 • Få noen reell systemgjenopprettingsprogramvare, som Norton Ghost (tidligere PowerQuest Drive Image), og gjøre hardiskimaget backup av din egen boot-stasjonen med alle dine programvare og drivere installert. Det viser en lang dag, kanskje til og med uke-lange ildprøve inn bare 45 minutters drøfte-fest når noen versjon av Windows selv-destructs og croaks på deg. Spesielt nyttig hvis din stue er basert på PCen. Det betyr også at du ikke trenger å "leve med" en Windows-installasjon som har gått "senil" fra alle viral og spyware skrot som krøp inn i det, eller fikk ødelagt når du kjøpte en ny stykke maskinvare som er installert 100 megs av buggy søppel inn i OS å "utvide det, i stedet for en enkel enhetsdriver.
 • Du burde virkelig ha sikkerhetskopiert dataene svært rutinemessig på egen hånd, hver måned eller så, eller når du gjorde "viktige arbeidet", men nesten ingen normal computer bruker noen gang gjør. Tragisk.
 • Hvis du har systemgjenoppretting, sørg for å spare alt, og opprette en ny, oppkalt sjekkpunkt før du installerer en ny maskinvare eller en ny driver. Det vil vanligvis være mye mindre rot å komme seg ut av når du trenger det.
 • Lagre passord, registrering koder, kvitteringer, etc. Når du gjør pålogginger / passord, eller motta registrering koder, ta dem et trygt sted.
 • En tekstfil på en billig liten USB minnepinne kan brukes til å lagre informasjon som brukernavn, passord, kraftselskap adresser, online regnskap, etc. og hva andre "private" ting, som skatte-poster. Det kan sitte i en boks eller et trygt bare å komme ut når du trenger det, og holde alle disse private ting vil være off-line og utilgjengelig for de ulike skrekkelige ting som kommer inn i Windows. Uansett, hvis datamaskinen tar en dump over deg, så alt det der du dovent og usikret igjen på PC for noen andre å stjele vil ikke dø med det. Dyrk en carpal tunnel og skrive disse passordene når du blir bedt om. Du vil ikke glemme dem så mye.
 • Lag to partisjoner når du partisjonere og formatere en harddisk, eller kjøpe en ekstra harddisk. Én partisjon får Windows og programvare installasjoner. Én partisjon får data og arbeid filer, som innholdet i "Mine Dokumenter". Når du trenger å STOMP Windows-partisjonen, kan de andre dataene forblir trygge og relativt untainted. En ekstra harddisk kan også kobles slik at Windows installasjon eller annen systemgjenopprettingsprogramvare kan ikke "tilfeldigvis" formatere den "for deg".
 • Til en viss grad gjelder de "to partisjoner eller to stasjoner" ting til Linux og andre operativsystemer. For rett-frem igjen etter et lite uhell eller større katastrofe, du seriøst ikke vil OS / programmer og dine personlige dokumenter og arbeide blandede.
 • Partisjonen (eller separat harddisk) med dine data og arbeidsfiler bør være formatert "FAT32" og har "System Restore" slått AV. På den måten, hvis du har å rote med eller re-format eller gjenopprette en sikkerhetskopi av en lemlestede Windows partisjon, trenger du ikke å overskrive alle dine nåværende arbeid, og du kan få som driver montert av nesten alle andre OS.
 • Hva driver "System Restore" operere på kan konfigureres fra "Start-> Innstillinger-> Kontrollpanel-> System", deretter plukke den "System Restore"-fanen.
 • Ingenting du gjøre med programvaren kan virkelig skade moderne maskinvare. Men noen ganger ting som CMOS-minne kan overskrives, og (hvis du lar jumpers satt feil vei) selv EEPROM BIOS på hovedkortet kan bli trampet.
 • CMOS er relativt lett å "fikse", bare gå inn i BIOS-innstillingene for hovedkortet og tilbakestille det og deretter angi klokkeslett og rekonfigurere det tilbake slik det pleide å være.
 • EEPROM- BIOS blir clobbered, vel du må bestille en ny chip fra produsenten, og bytte den ut. Noen flash-stand BIOS chips har en ROM backup at de alltid kan gå tilbake til. Hvis ikke, og den er loddet til hovedkortet, deretter hovedkortet må byttes ut. Hvis BIOS kan blinket, finne ut hvilke genser (hvis noen) deaktiverer BIOS og forsikre deg om at er deaktivert, og du bør aldri ha dette problemet.
 • En USB2 backup stasjon som er sikkert dobbelt så stor som harddisk på datamaskinen din kan være hadde skitt billig. Det er en god investering for sikkerhetskopiering av data. Etter den første, tidkrevende backup, inkrementell backup tar bare noen få minutter. Da backup-stasjonen kan kobles fra og legge bort et trygt sted, helst hvor de samme typer fysiske katastrofer som dreper din datamaskin ikke kan få det, også.

Advarsler

 • Bare når dokumentene, internett snarveier, post, arbeid filer, osv. som brukeren pleide å ha er trygt og sikkert sikkerhetskopiert til en annen harddisk og / eller brennes på en CD eller DVD, bør du forsøke å formatere eller installere Windows.
 • Ikke bli båret bort. Tenk først, og evaluering din situasjon og konsekvensene før du fortsetter. Er dine data viktigere enn å få PCen til å starte opp?