Wkuno

Hvordan Reimage en datamaskin

Re-imaging en datamaskin er prosessen for å reformatere harddisken og reparere skadede partisjoner. Alle data som er lagret på datamaskinen din blir slettet fra harddisken, og du gjenopprette datamaskinens operativsystem tilbake til sin opprinnelige tilstand. Årsakene til re-imaging datamaskinen kan variere. Kanskje du fikk et virus som har skadet eller ødelagt operativsystemet eller etter måneder eller år med bruk, legger du merke til at datamaskinen ikke fungerer så godt som det pleide. Disse er for Microsoft Windows-datamaskiner.

Trinn

Hvordan Reimage en datamaskin. Disse er for Microsoft Windows-datamaskiner.
Hvordan Reimage en datamaskin. Disse er for Microsoft Windows-datamaskiner.
 1. 1
  Sikkerhetskopiere alle viktige data og filer på en ekstern harddisk eller plater før re-imaging datamaskinen. Noen ganger du ikke kan sikkerhetskopiere dataene dine fordi et virus har ødelagt harddisken, og det er for sent å prøve og sikkerhetskopiere dem. Det er viktig å ta backup av dine filer hvis det er mulig.
 2. 2
  Sett inn Windows installasjons-CD, også kjent som en "restore"-plate i datamaskinens harddisk. De fleste datamaskiner og bærbare datamaskiner kommer med en installasjons-CD når du kjøper den.
 3. 3
  Start datamaskinen, og vent til det å starte opp. Du vil bli bedt om å starte installasjons-CD. Trykk på en tast på tastaturet for å starte Windows installasjons-CDen.
 4. 4
  Trykk 'enter' når opplastingen er fullført. Avhengig av hva slags PC du har, og hvilken versjon av Windows du bruker, vil ventetider variere.
 5. 5
  Trykk på 'f8' tasten for å godta vinduene lisensavtalen.
 6. 6
  Marker hvilken harddisk partisjon du ønsker å re-image ved å bruke opp og ned pilene på tastaturet og trykk 'enter' tasten for å velge det uthevede partisjonen. I mange tilfeller er denne partisjonen kjent som 'C' Drive.
 7. 7
  Sett opp regnskapet og preferanser for systemet å følge instruksjonene på skjermen. Avhengig av PC-en, kan det ta minst en time eller mer for å re-image datamaskinen.

Tips

 • Begynner å sikkerhetskopiere systemet regelmessig på en ekstern harddisk eller plater. Dette vil hjelpe i tilfelle at harddisken blir ødelagt og du mister alle dine viktige data.
 • Hvis du har mistet Windows installasjons-CD, besøk datamaskinen leverandørens nettside eller ringe leverandøren direkte å bestille en ny CD. Avgifter og fraktkostnader kan gjelde.
 • Microsoft har et gratis nummer tilgjengelig for spørsmål eller bestilling av en ny Windows installasjons-CDen. Den generelle støtten nummeret er 1-800-642-7676. Timer er hverdager fra 5 am - 21:00 og helger fra 6 am - 15:00, Pacific Time.

Advarsler

 • Du må re-installere noen spesielle programmer du hadde på maskinen etter at re-imaging-prosessen er fullført. Kontroller at du har installasjons-plater for disse typer programmer.

Ting du trenger

 • Ekstern harddisk eller plater
 • Windows installasjons-CD eller Restore CD