Wkuno

Hvordan navigere i Windows-katalogen

Som du kanskje vet, er all programvare på datamaskinen din er lagret på en harddisk. Det du kanskje ikke vet er at datamaskinen holder rede på at programvaren i en katalog, og at du kan navigere gjennom denne katalogen å finne alle filene på harddisken din. Å vite hvordan du navigerer på katalogen kan være svært nyttig når du installerer, avinstallerer, feilsøking software feil, eller finne dokumenter og bilder du har lagret.

Trinn

Hvordan navigere i Windows-katalogen. Forstå katalogstrukturen.
Hvordan navigere i Windows-katalogen. Forstå katalogstrukturen.
 1. 1
  Forstå katalogstrukturen. En katalog begynner med en bokstav som symboliserer stasjonen. Hver stasjon inneholder flere mapper og filer, og hver mappe kan inneholde flere flere mapper og filer. Plasseringen av en fil er spesifisert av en filbane. En typisk filbane ser ut som følger:
  C: \ Programfiler \ Notepad + + \ Notepad + + exe.. Stasjonen og hver mappe og fil er atskilt med en skråstrek ("\"). I forrige eksempel Notepad + + exe er funnet i Notepad + + mappen, Notepad + + mappen er funnet i Programfiler-mappen, og mappen Programfiler finnes i C:. Stasjonen.
 2. 2
  Velg en filbehandler som passer dine behov.
  • De fleste vil bruke Windows Explorer som er forhåndsinstallert.
  • Andre GUI de inkluderer Norton Commander ortodokse File Manager, Directory Opus, Midnight Commander etc.
  • CLI er alternativ som DOS, Bash eller Powershell.
 3. 3
  Åpne katalogen ved å dobbeltklikke på "Min datamaskin"-ikonet. Alternativt kan du finne "Min datamaskin" ved å klikke på "Start"-knappen, eller du kan høyreklikke på start, og klikk "Utforsk". Vær oppmerksom på at i Windows Vista, ordet "Min" har blitt utelatt fra alle mapper som pleide å ha det i Windows XP.
 4. 4
  Velg en stasjon. I "Min datamaskin"-mappen, vil du se en liste over bokstavmerkede stasjoner. C: er harddisken, er en diskettstasjon vanligvis stasjon A: (de fleste moderne datamaskiner ikke lenger har en diskettstasjon), og CD-ROM-stasjonen er stasjon vanligvis D:, men ikke alltid. Du kan åpne katalog for hver stasjon ved å dobbeltklikke på dem. Et unntak kan være CD-ROM-stasjonen som kan kjøre en Autorun program når du dobbeltklikker på den. For å vise mappen med en CD-ROM-stasjonen, høyreklikk på den og deretter Utforsk.
 5. 5
  Velg en mappe. Når du har åpnet en stasjon, vil du se en liste over mappene som finnes denne stasjonen. Hvis du følger en fil banen, er dette den neste delen av filen banen etter "C: \".
 6. 6
  Fortsett å velge mapper til du finner filen du leter etter. Hvis du følger en filbane, bare gå i rekkefølge fra venstre til høyre. Hver mappenavn du trenger er inneholdt i omvendt skråstrek ("\"). Den siste delen av banen er din fil.

Tips

 • I stedet for manuelt å navigere til riktig mappe, kan du prøve å kopiere og lime (eller skrive) filen banen i adressefeltet i "Min datamaskin"-vinduet, og trykk "Enter" eller klikk på "Go"-knappen.

Advarsler

 • Disse retningene er optimal for Windows- operativsystemet. Selv om lignende, kan andre operativsystemer forskjellig.
 • Noen mappe-og filnavn kan være forvirrende. De kan inneholde en ikke-typisk navn med tilsynelatende tilfeldige bokstaver og tall. Bare husk det fulle navnet er inneholdt i omvendt skråstrek ("\").

Ting du trenger

 • Windows Operating System
 • En datamaskin / laptop.