Wkuno

Hvordan lage en bevegelsesdetektor

Du sover eller ryggen er slått som en venn prøver å snike seg og skremme deg. Vel ikke nå lenger! Med denne enkle DIY bevegelsesdetektor kan du løse det problemet enkelt.

Trinn

Hvordan lage en bevegelsesdetektor. Gå til din lokale RadioShack og kjøpe følgende.
Hvordan lage en bevegelsesdetektor. Gå til din lokale RadioShack og kjøpe følgende.
 1. 1
  Gå til din lokale RadioShack og kjøpe følgende: 2 - CDer Cells (Fotoceller), 1-741 Op Amp, 1-1 kilo ohm motstand og LED, 1-9 volts batteri breadboard, 1 - 10K potensiometer
 2. 2
  Ta brødet styret og sette 741 op amp i midten, vist på bildet nedenfor.
 3. 3
  De neste trinnene kan sees i bildet over.
 4. 4
  Noder, hvis du ser på bakstefjøla vertikalt, er horisontal og ikke fortsette utover pause i midten. Så det er to forskjellige noder horisontalt over hver rad bakstefjøla.
 5. 5
  Den 741 op amp har 8 pins, en gjennom åtte. Pin nummer 1 vil være en nærmest den lille sirkelen i hjørnet og 2 til 8 vil bli klokken derfra.
 6. 6
  Etter å ha plassert op amp på breadboard, sette en pin av en cds celle i node koblet til pin to av op amp og den andre pinnen i den syvende pin av op amp. Den andre cds celle kobles på samme måte til pinne to og fire av op amp.
 7. 7
  Koble midten pin av potensiometer til pin tre av op amp, høyre tapp på potten. til pin syv av op amp og venstre pin av potten. til pin fire av op amp.
 8. 8
  Koble den negative av batteriet til pin 4 av op amp
 9. 9
  Koble den negative (vanligvis kortere) føre til LED til pin seks av op amp. Koble den andre pinnen av LED 1K motstand. Den andre siden av 1K motstand skal kobles til pin syv av op amp.
 10. 10
  Koble den positive batteri ledningen til pin syv av op amp.
 11. 11
  Alt som er igjen å gjøre er å koble til batteriet, og justere potten. etter behov.

Tips

 • Fotoceller fungerer ved å endre sin motstand når lyset kommer inn i cellen. Jeg fant ut at hvis du erstatter den øverste fotocelle med en 1K motstand, kan du skinne en lysstråle til den andre, og kretsen turer når strålen er brutt
 • Hvis du ikke er begeistret med denne kretsen gå videre og erstatte ett kilo ohm motstand og LED med en buzzer. Dette kan også bli funnet på RadioShack. Selv om det kan være litt irriterende det er mye mer effektiv hvis du bruker den til å bli advart av vennene sniker seg på deg er det perfekt.
 • Å ha høyest følsomhet med fotoceller slår potensiometeret slik at LED bare så vidt slått av.
 • Du kan også bytte ut LED med et relé for å bytte hva du vil. (Merk: Dette vil også kreve en ekstra transistor)
 • Hvis lampen ikke slår seg på prøver å vri potensiometer, og hvis det ikke fungerer tiltalen kunne være galt og bare gå videre og slå på LED rundt.

Advarsler

 • Dette er en wiki, og all informasjon skal være bekreftet av en troverdig part før investere tid og penger. (Snakk med professorer eller gå til biblioteket)
 • IKKE koble til batteriet til kretsen til slutten, eller du vil steke Op Amp, og det vil ikke fungere skikkelig.

Ting du trenger

 • (2) CDer - fotoceller
 • (1) 741 Op Amp (Laveste pris synes å være på Søk for LM741)
 • (1) en kilo ohm motstand og LED
 • (1) 9 volts batteri breadboard.
 • (1) 10 K potensiometer (variabel motstand)