Wkuno

Hvordan gå utover facebook misunnelse

Er du tatt av andres statusoppdateringer på Facebook at de forlater du følelsen mindre enn tilstrekkelig, eller at du fører en noe kjedelig liv ved sammenligning? Er andres oppdateringer som forteller deg at noen av dine Facebook-venner lede spennende, spennende liv, bruke store mengder kontanter og eier alt du alltid har drømt om?

Mens noen av skrytet kan ha en aura av sannhet i det, er det mer sannsynlig at du blir utsatt for alvorlig overdrivelse, og det er utsmykningen snarere enn virkeligheten som får deg til å føle deg utilstrekkelig og ulykkelig. Likevel kan følelsen av å være en taper i livets løp til toppen føles ubehagelig reell. Løsningen? Get real!

Trinn

Hvordan gå utover facebook misunnelse. Forstå psykologien bak å se andres liv gjennom rose farget glass.
Hvordan gå utover facebook misunnelse. Forstå psykologien bak å se andres liv gjennom rose farget glass.
 1. 1
  Forstå psykologien bak å se andres liv gjennom rose farget glass. Vi har en tendens til å tillegge positive opplevelser til andre, mens på samme tid forsterke negative inntrykk av vår egen levetid. I en undersøkelse foretatt ved Stanford University med tittelen "Misery har mer selskap enn folk tror", fant forskerne at mange av oss har en tendens til å over-blåse vår uten å kompensere for hvor mye andre rundt oss er sannsynligvis gjør det samme. Med andre ord, har vi en tendens til å undervurdere hvor mye andre mennesker opplever negative følelser og overvurderer vår tro på at de må oppleve mange flere positive enn oss selv. Vår falsk oppfatning av andres stadig positive liv er styrket av det faktum at i en sosial kontekst, de fleste mennesker har en tendens til å skjule sine negative følelser for en rekke årsaker (en viktigste grunnen er å jevne sosiale interaksjoner) og avslører en mer positiv side til utenforstående enn kan være tilfelle. Denne "glansen" kan gjøre det virke som andre mennesker er virkelig lykkeligere enn vårt eget selvbilde.
  I sammenheng med Facebook, en annen sosialt miljø hvor vi er hver "overvåket" av mange andre, til samme tvang legge frem det gode, glade og morsomme nyheter og å begrense deling noe negativt eller deprimerende også eksisterer. Faktisk er det hundrevis av bloggen og boken veiledninger forteller sosiale medier deltakerne til å unngå noen gang å være en Debbie Downer i sosiale medier sammenheng frykt for å miste tilhengere eller slå av venner eller fans, så det er neppe overraskende at statusoppdateringer kommer til å stadig reflektere en chipper holdning om livet i stedet for å avsløre all den mørkeste innenfor. Mens det er en fornuftig side å begrense offentlig kringkasting av en endeløs monolog av, kan den ensidige personligheten stadig moro-søkende, fun-ha, helt oppfylt venner forlate sine aldri så lyse oppdateringer på veggen din, snart overbevise deg at de er alle ledende gode liv. Alt dette lykke savner slip-ups, øyeblikk av "oops" og "oh kjære" som virkelig viser oss å være menneske. Og fordi du kjenner deg selv og bruke mer tid gruble over livets humper som angår deg personlig, er det ikke overraskende at vi kommer sannsynligvis til å være mer fordømmende om vårt eget liv. I så fall har vi en tendens til å konkludere med at vår individuelle selv lider mens alle andre er å ha en fest.
  • En gruppe som er mer villige til å avsløre den rocka siden av deres liv er tenåringer. De har en tendens til åpent rapportere feil og følelser av vært nede mer enn andre aldersgrupper.
 2. 2
  Erkjenne at mange av oppdateringene er for godt til å være sant. Det kan være vanskelig å forstå at folk glatter over alt og presentere en positiv foran på tross av å lide samme, mistrivsel og blues som du kanskje opplever også. Likevel er denne forståelsen er viktig å angre din egen oppfatning at Facebook-oppdateringer fra Facebook-vennene dine avslører mer glamorøse og spennende liv enn din egen. Forstå at akkurat som du er tilbøyelig til å dekke opp negative følelser når du forlater Facebook-meldinger, så også er dine Facebook-venner, og det er sannsynlig at de gjør det mye oftere enn det virker. Noen av mulighetene til å være oppmerksom på når du leser dine oppdateringer inkluderer:
  • Fantasier: Noen mennesker ser Facebook som den enkleste måten mulig å skape et liv de ikke faktisk fører eller saftig opp en de opplever. Til slike mennesker, plutselig alle sine "venner" er en fange publikum og effektivisere de at ingen er faktisk kommer til å sjekke for tett på hva de sier de gjør / kjøp / bruk etc. (Selv om, se følgende trinn for når det blir alt litt for åpenbart at de pynte.)
  • Selvskryt (de "exaggerators"): Behovet for å skryte kan overvelde noen Facebook updaters og i å gi etter for dette begjæret, fristelsen til å pynte øker også. Derfor ender en ond sirkel av andres skryt Bravado eller adventurism opp forårsaker du på mottakersiden å føle seg som Cinderella ansvarlig for kosteskaft minus noen gresskar trener og forestående ball.
  • Narsissisme: Innse at en rekke av dine venner er muligens narsissister og stor fortellere å starte opp. De er flinke til å plutselig reframing livets kjedelig øyeblikk i «Ta hensyn til meg! Noe har skjedd med meg igjen i den siste timen!" Det betyr ikke at de er bevisst villedende deg, men det betyr ikke at de har en trang til å dele, dele, dele, uansett hvor vanlig sin oppdatering ville være hvis du eller noen andre mindre narsissistisk skrev det! (Og denne typen Facebook-bruker begynner å se livet gjennom Facebook-oppdatering språk, slik at de overbevise seg selv om at hvert øyeblikk blir verdig en Facebook-oppdatering!)
  • Den jilted hevner: En annen mulighet er jilted ex som har lagt merke til hans fortsatt ikke har slettet ham fra hennes Facebook vennelisten, som deretter fortsetter å gni i flott liv han er nå ledende, alt i håp om å få til henne. Dessverre, i dette tilfellet alle andre venner er "collateral damage" ved å bli utsatt for en persons personlige korstog for å bevise et poeng late livet er mye mer spennende enn det er. Forhåpentligvis vil du kunne se dette for hva det er og ikke tillate at dette skal la deg følelsen mindre viktig! (Du kan også sende jilted ex et notat minner ham om at resten av verden ikke ønsker å være kjennskap til hans hevne strategi.)
 3. 3
  Være litt kynisk. Klapp deg selv på ryggen for å legge merke til når en ultra-happy updater synes å være strekke tid. I noen tilfeller vil en klone være nødvendig for å administrere oppdateringer på samme tid som fører deres usedvanlig begivenhetsrikt liv, enten det eller de er oppdatering som de dykke ut av fly eller ri optimist stryk... Hvis du ser altfor mange gode liv oppdateringer fra noen som antyder denne personen lever flere timer enn dagen har, er det sannsynlig at de er å finne opp litt mer av godt liv enn de opplever. Det er bare Facebook, og du må synes synd på noen som føler seg tvunget til å forfalske lykke gjennom mediet for oppdateringer på nettet.
 4. 4
  Ta pauser fra facebook. Blir koblet betyr stadig du er en fange publikum. Og se endeløse fantastiske oppdateringer om andre folks daglige utnyttelser samt deres entusiastiske energi for avrunding opp alle på Facebook for å besøke sin siste sak, sin nye virksomhet, eller deres nye batch av bilder av at til-dør-for ferie til de nedre regioner av Borneo kan forlate deg med en bitter smak i munnen, og en tro på at livet går ned i avløpet raskere enn du kan blunke. Men ikke blinker. Blink lang og ikke åpne de øynene igjen før du har flyttet deg selv rett utenfor at Facebook-side. Gå og gjøre noe helt urelatert til Facebook, enten det er online eller ikke. Unn deg det gode liv du tror andre mennesker har. Du fortjener det.
  • Les noen komedie nettsteder eller en morsom bok, eller se på komedie show. Ha en god latter for å hjelpe deg å slutte å synes synd på ditt lodd i livet.
  • Donere penger til mennesker i nød gjennom en online veldedighet. Mens du er der, har en god leser av behovene til disse personene og hvordan pengene vil gjøre en enorm og god forskjell for sine liv.
  • Spør venner å holde kontakten via e-post, telefon eller ansikt til ansikt når du ikke er på Facebook når de ser du ikke om. Hvis de ikke bry, så ikke bli plaget, Fairweather Facebook vennskap ikke kommer til å forbedre ditt liv.
 5. 5
  Være motivert av statusoppdateringer som egge deg så mye. Noen ganger er det sannsynlig at du vil se en oppdatering som faktisk inspirerer deg. La den gjøre mer enn det - la det inspirere deg til å gå av baksiden, bort fra Facebook og ut å gjøre hva det er som inspirerte deg så mye. En virkelig god måte å reagere på misunne er å erkjenne at du er misunnelig fordi du ønsker å være eller gjøre hva som har ført til misunnelse i deg og deretter å tillate deg selv å være motivert av at misunnelse å sette planer på plass for å oppnå samme for deg selv.
 6. 6
  Bli veldig masete og svært kresen. Sile gjennom oppdateringer og bare ta om bord det som virkelig imponerer, bygger opp og bøyer deg opp. Livet er kort, og du ikke har tid til å velte seg i møkk. Aktivt søke å finne gode i hva som er på veggen og avvise noe som får deg til å føle en "mindre enn" type person. Hvis du finner deg selv å bli grønne av misunnelse eller blå med tristhet og overbevise deg selv at livet bare ikke samsvarer opp til disse oppdateringene, klype deg selv og minn deg selv på følgende:
  • "Jeg har et godt liv. Hvis det er behov for mer injisert inn i det, jeg er den som er ansvarlig for det, ikke noen andre."
  • "Jeg trenger ikke å lese eller tro det jeg ser på Facebook."
  • "Jeg vet at folk pynte sine oppdateringer. Jeg vet hvilke av mine venner er veldig flinke til å gjøre hennes dagligdagse daglige aktiviteter høres ut som om de er usedvanlig spennende og mens jeg setter pris på hennes talent for flink å skrive, jeg vet hun gjør det meste av det lyd en haug bedre enn det er på ordentlig. "
  • "Jeg beundrer mennesker som alltid ser glasset halvfullt. Men jeg erkjenner også at de ofte gjør det beste ut av dårlige situasjoner. Jeg kan få styrke fra deres evne til å være positiv gjennom motgang, men jeg trenger ikke å få ned mitt eget liv på grunn av det. "
 7. 7
  Slår tilbake. Start en mye mer og være takknemlig for de gode tingene i livet ditt. Kom deg fotografert smilende, uansett hvor du går. Pass på å legge inn disse smilende og leende bilder på Facebook. Legg fengende sitater og spre ros for folk du virkelig bryr deg om. Være en kilde til ekte lykke på Facebook.
  • Finn deg noen bilder av barn og kattunger, de øker den søte faktor og gjøre det virke som livet ditt er bare en haug med lo og smiler.

Tips

 • Sjekke ut hvor mange venner man har når du er truffet av Facebook status misunnelse kan hjelpe deg å sortere ut sine virkelige motivasjon og potensial for overdrivelse. Et optimalt antall Facebook-venner er rundt 150-200. Hvis de har tusenvis av venner, ikke bare er det umulig å holde kontakten med dem alle, men det er mulig at Facebook er som en scene for en slik person, og de er ute etter å være i rampelyset sin.
 • Vurdere en riste opp av dine Facebook-venner. Er de som virkelig gir deg Facebook misunnelse gode venner du vil beholde?
 • Definer din ide om suksess, ikke la andre definere det for deg, uansett hvor insisterende og vedvarende sine oppdateringer kan være.
 • Hvis du ønsker å gi inntrykk av du fører noen form for berusende, konsumerende velstående livsstil, prøve noen foto triks. Avverge til en champagne og trøfler smaker og bli fotografert med en trøffel som du beundrer den (du kan photoshop ut butikkens navn). Tilfeldig igjen en designer etikett som viser i et bilde eller to (som er noensinne kommer til å vite at det er det eneste du noen gang har eid, og at du kjøpte den på salg fra den lokale bruktbutikk). Stå ved Ferrari og få et bilde av deg ser ut som om du er i ferd med å hoppe i det, hva er det noe at noen andre er i ferd med å ta det på en kjøretur og du bare går forbi? Selvfølgelig, alt dette smaker av å gi etter for myten om at dyre produkter en lykkelig person gjøre, men hvis du holder dette i en ånd av moro og til slutt eie opp til hva du gjør, kan det faktisk være et viktig lærdom å disse Facebook-venner av deg som gjør godbit eierskap av dyre godbiter som et symbol på egenverd.
 • Sjekk gruppene av enhver person som inspirerer Facebook status misunnelse i deg. Ikke bare kan dette gi deg en reality check når du innser de er medlem av "Jeg snur puten min for å komme til den kalde siden", men det kan også avsløre at denne personen har sluttet alt og alt går, både et tegn på oppmerksomhet-søkende og tid-suger hengivenhet til "The Facebook" som en dominerende kilden til self-validering. Misunner dem ikke, heller, kan du selv trenger en dose av medfølelse for en slik person.
 • Renter lister på en persons Facebook-side kan hjelpe deg til å få mer innsikt i en venner 'selvoppfatning og hvorvidt de har blitt male et bilde som strekker seg utover virkeligheten.

Ting du trenger

 • Funny litteratur og show
 • Takknemlighet journal
 • Virkelighetssjekker
 • Bilder av dine egne smiler