Wkuno

Hvordan få tilgang til Active Directory i Windows Server 2008

Active Directory (AD) er en katalogtjeneste inkludert i Microsoft Windows Server 2008 operativsystem. Active Directory fungerer som et sentralt knutepunkt som nettverksadministratorer kan utføre en rekke oppgaver knyttet til nettverksadministrasjon. En administrator kan ønske å få tilgang til Active Directory for å sette sikkerhetspolicyer, administrere brukerkontoer, lagre data og innstillinger, eller distribuere og oppdatere programvare over et nettverk. Det finnes ulike metoder for å få tilgang til Active Directory i Server 2008, avhengig av hvilke programmer som er installert på en bestemt server. Bruk denne fremgangsmåten for å få tilgang til Active Directory i Windows Server 2008.

Trinn

Hvordan få tilgang til Active Directory i Windows Server 2008. Åpne Active Directory i Windows Server 2008 ved å åpne den aktive katalogen administrative sentrum.
Hvordan få tilgang til Active Directory i Windows Server 2008. Åpne Active Directory i Windows Server 2008 ved å åpne den aktive katalogen administrative sentrum.

Åpne Active Directory i Windows Server 2008 med standardkonfigurasjonen

 1. 1
  Åpne Active Directory i Windows Server 2008 ved å åpne den aktive katalogen administrative sentrum. Active Directory Administrative Center er den Graphical User Interface (GUI) for Active Directory.
  • Klikk på Start for å åpne startmenyen fra skrivebordet.
  • Venstre-klikk på Administrative Tools alternativet fra Start-menyen og velg Active Directory Administration Center.

Åpne Active Directory i Windows Server 2008 da Microsofts Active Directory explorer er installert

 1. 1
  Åpne Active Directory i active directory explorer (AD explorer). Administratorer vil bruke AD Explorer til å åpne Active Directory når dette programmet er installert. AD Explorer er en forbedret Active Directory seer og redaktør program skapt av Microsoft. AD Explorer kan lastes ned gratis fra Microsofts nettsted.
  • Klikk på Start-menyen på skrivebordet og velg Alle programmer-alternativet.
  • Finn og velg Active Directory Explorer fra listen over tilgjengelige programmer som finnes i menyen Alle programmer.

Åpne Active Directory i Windows Server 2008 med Exchange Server

 1. 1
  Åpne Active Directory bruker Microsoft Exchange når Exchange Server er installert på nettverket.
  • Klikk på Start for å åpne Start-menyen på skrivebordet.
  • Velg Alle programmer på Start-menyen og velg Exchange Server fra listen over programmer.

Tips

 • Du må være logget på som administrator for å få tilgang til Active Directory i Windows Server 2008. Brukere uten administratorrettigheter vil ikke få adgang til Active Directory uavhengig av server verktøy eller nettverksadministrasjon programmer som er ansatt.

Advarsler

 • Lag en omfattende back-up av din server og nettverksinnstillingene før du gjør noen endringer i gjeldende konfigurasjon. Å ikke gjøre dette kan føre til tap av viktige data og eller forårsake uønskede endringer. Sørg for å sette opp et gjenopprettingspunkt ved hjelp av Systemgjenoppretting før du installerer nye programmer eller gjøre store justeringer til gjeldende systeminnstillinger.