Wkuno

Hvordan programmere med GNU emacs

Hvis du arbeider i utvikling av programvare, kan du finne noen erfarne utviklere som skriver all koden sin med "emacs". GNU Emacs er en tekst editor med en rekke fordeler. Emacs kan formatere, anbefalinger, og kompilere koden din i mest populære programmeringsspråk uten å avslutte programmet eller endre vinduer. Emacs-kommandoer er nøkkelen-basert, slik at en utvikler kjent med sine kommandotaster vil ha rask, nøyaktig kontroll over prosjekter uten å bruke en mus. Det er mange andre gode bruksområder for Emacs, og best av alt, er det tilgjengelig for nesten alle operativsystem.

Trinn

Hvordan programmere med GNU emacs. Få en emacs jukselapp.
Hvordan programmere med GNU emacs. Få en emacs jukselapp.
 1. 1
  Lær om emacs. Det finnes mange kilder og støttegrupper for dette verktøyet, er imidlertid det beste stedet å starte GNU nettside. Gå til http://www.gnu.org/software/emacs/ og du vil finne et vell av informasjon om Emacs, hvor du kan laste den ned, og nåværende aktivitet i Emacs-prosjektet.
 2. 2
  Last ned emacs på http:/ / ftp.gnu.org / pub / gnu / emacs / Det er her GNU holder alle de nyeste versjonene av Emacs. Laste ned den nyeste "emacs-vX.vX.tar.gz" filen, der "vX" er versjonsnummeret. Dette vil pakke ut og installere med lite arbeid. For å sikre dette har installert på maskinen din, gå til kommandolinjen og skriv inn "emacs". Du kan også bruke pakkebehandleren, avhengig av operativsystemet.
 3. 3
  Få en emacs jukselapp. Det er mange der ute laget av forskjellige personer for varierende versjoner av Emacs. Prøv å finne et ark som har de grunnleggende Emacs-kommandoer for den nyeste versjonen, og stikke den på veggen. Det vil komme godt med når du bruker Emacs og ønsker å gjøre noe du har gjort i tidligere tekst redaktører.
 4. 4
  Kjør en tutorial. Det er mange tutorials på nettet, og en tutorial bygget rett inn i Emacs (Ved start Emacs, trykk Ctrl + h, deretter t-tast). Den beste måten å lære å bruke Emacs er å bare begynne å skrive litt kode. Prøv å skrive noe som ikke har noen tidsfrist, som et puslespill Solver.
 5. 5
  Vurder å kjøpe en ergonomisk tastatur. Dette gjelder spesielt hvis du ender opp med å bruke Emacs ofte, og du vil finne at det betydelig avlaster hendene mens du arbeider.

Tips

 • Mens du bruker Emacs, vurdere alle fordelene du mangler fra den forrige editor (Gå til Line, slette Line, søk, format, feilsøke, farge-formatering, etc). De fleste funksjonene i andre redaktører har blitt utvidet til Emacs, og hvis du ikke bekymre deg med oppgaven med å fullføre koden, vil det ikke ta lang tid å finne en måte å gjøre det du ønsker.
 • Ikke bli frustrert. Emacs kan være veldig klissete i starten, og ubehagelig å plukke opp. Ikke velger å lære Emacs med et viktig prosjekt på en alvorlig frist. Tenk på en av de sære små sideprosjekter du har vært meningen å prøve, og starte der.
 • Prøv å bruke Emacs for alt. Hvis brukt til sitt fulle omfang, kan det virkelig gjøre alt du trenger i en dags arbeid. Ikke la andre programmer bli din krykke i å lære å bruke alle Emacs 'funksjonalitet. Til slutt, kan det være lurt å sende e-post fra et annet program, men det er godt å vite at du kan sende den fra Emacs.
 • Eksperimentere med. Emacs konfigurasjonsfil. Ved oppstart, laster Emacs alle innstillingene skrevet i din. Emacs-filen. Dette er en god sjanse til å fortelle Emacs å endre kommandotaster, formatere C + + og Java, holde koden farge-koordinert, og ellers fungerer slik du ønsker det.
 • Finn andre brukere. Mange utviklere bruker Emacs, og er ofte svært nyttig for å hjelpe nye rekrutter! Be om å få se deres emacs konfigurasjonsfilen. Det kan være verdifulle innstillinger og tilpasninger du har ikke vurdert å bruke i ditt system miljø.
 • Lær Emacs Lisp. Emacs har en innebygd scripting motor for Lisp, som lar deg automatisere noen oppgaver.

Advarsler

 • Emacs er en kompleks tekst basert redigeringsprogram med mange kommandotaster en bruker må vite fra get-go. Pass på å følge trinnene i riktig rekkefølge, og finn et kommandoer jukselapp for å komme i gang med redaktøren.