Wkuno

Hvordan lage en spenningsdeler-krets

Når du foretar en bærbar krets, for eksempel en fjernkontroll, må du kanskje bruke en mindre spenning kilde enn du kan vanligvis finne hyllevare. Mange enkle elektroniske komponenter kan bare tåle 3-5V, selv om en av de mest vanlige spenningskilder for denne type av krets er en standard 9 V batteri. Denne artikkelen vil vise deg en enkel måte å slå et 9V batteri i en 3V kilde for din bærbare kretsen hvis det ikke trekker mye strøm.

Trinn

Hvordan lage en spenningsdeler-krets. Koble den ene ledningen på 20-ohm motstand til den eksponerte delen av den røde kabelen til 9v batteri snap-on-kontakt ved hjelp av en alligator klemme.
Hvordan lage en spenningsdeler-krets. Koble den ene ledningen på 20-ohm motstand til den eksponerte delen av den røde kabelen til 9v batteri snap-on-kontakt ved hjelp av en alligator klemme.
 1. 1
  Koble den ene ledningen på 20-ohm motstand til den eksponerte delen av den røde kabelen til 9v batteri snap-on-kontakt ved hjelp av en alligator klemme.
 2. 2
  Gjenta trinn 1 for å koble den svarte ledelsen i snap-on-kontakt til en ledelse på 10-ohm motstand.
 3. 3
  Tvinn sammen den frie ende av hver motstand. Dette vil være den enkleste måten å sørge for at det er en solid sammenheng mellom motstandene.
 4. 4
  Klem siste alligator klemme over vridd leder av motstandene å sikre at de holder seg på plass.
 5. 5
  Koble snap-on-kontakten til 9v batteriet slik at den røde ledningen er koblet til den positive (+) terminalen og den sorte ledningen er koblet til den negative (-) terminalen.
 6. 6
  Hold den negative (svart) ledelsen i voltmeter mot alligator klemme berøre den negative (svart) bly av snap-on-kontakten.
 7. 7
  Hold positive (rød) ledelsen i voltmeter mot alligator klemmen som holder vridd motstand fører på plass.
 8. 8
  Slå på voltmeter. Skjermen bør lese 3V.
 9. 9
  Bruk tilkoblingen der de vridde motstanden fører er plassert som den positive spenningen terminalen for kretsen din. Minuspolen på batteriet vil fortsatt være negativ kilde for kretsen.
  Du har nå en spenningsdeler for 9V batteri.

Tips

 • Et bedre valg av motstander ville være det samme forholdet, men høyere verdier, som 200 ohm og 100 ohm, men da ville det være mer lasting (senking av spenning) fra enheten. Det beste valget ville være å kjøpe et lite batteri klipp slik at to 1,5 V batterier som skal plasseres i serien, produserer ca 3V med ingen skillelinje nødvendig og ingen lasting (og mye lengre batterilevetid).
 • Når du arbeider med ulike typer kretser krever en spenning skillelinjen, kan skjematisk til høyre kan hjelpe deg med å utvikle ulike utgangsspenninger for dette programmet. Ligningen
  er ligningen som beskriver hvordan utgangsspenningen er relatert til inngangsspenningen på denne type av krets. Vin er skrevet som 9V i denne ligningen for et 9V batteri.
 • Denne type av krets kan lett lages i en standard Labkort, men fastspenning sammen komponentene er tilstrekkelig for hurtig montering av en spenningsdeler.
 • Du må også ta hensyn til eventuelle lasting den eksterne kretsen kan ha på skillelinjen.
 • Delelinjen vist plasserer en stor belastning på batteriet. Fra Ohms lov har vi: (9 volt) / (20 +10) ohm = 0,3 ampere. Batteriet vil ikke vare lenge med disse motstandene vedlagt. Dessuten vil 20 ohm motstand spre 1,8 watt, så bruk minst en 3 watt motstand for det.

Advarsler

 • Du bør alltid være forsiktig når du arbeider med elektriske apparater som kobles til et strømuttak for å redusere risikoen for elektrisk støt. Men det er ikke mye fare for strømstøt fra et 9V batteri.
 • Sørg for å løsne den ene enden av spenningsdeler (eller koble fra batteriet) når den ikke er i bruk for å forhindre at batteriet tømmes.
 • Verdiene valgt her kaste bort en masse strøm. Motstandene generere totalt V 2 / R = 9 2/30 = 2,7 watt, slik at de kan bli veldig varmt. Din batterispenningen kan synke godt under 9 volt på grunn av den tunge belastningen selv uten noen enhet som er koblet til din spenningsdeler.

Ting du trenger

 • Standard 9V batteri
 • 1-9V batteri snap-on-kontakt
 • 1-10ohm motstand, 2 watt eller høyere spredning evne
 • 1-20ohm motstand, 3 watt eller høyere spredning evne
 • 3 alligator klemmer
 • En digital voltmeter