Wkuno

Hvordan lage en feilfri arkivsystem på datamaskinen

Denne artikkelen forsøker å beskrive en måte å skape et godt system for å organisere, vedlikeholde og sikkerhetskopiere filer og mapper på en personlig datamaskin. Mens det er et uendelig antall måter å oppnå denne oppgaven, vil artikkelen forsøke å gi noen retningslinjer og anvisninger for å lage et system som fungerer best for den type informasjon du prøver å organisere!

Trinn

Hvordan lage en feilfri arkivsystem på datamaskinen. Separate brukere og grupper.
Hvordan lage en feilfri arkivsystem på datamaskinen. Separate brukere og grupper.
 1. 1
  Vet hvor dine filer. Holde alle filene dine på ett sted er det beste du kan gjøre for å sikre at ingen data går aldri tapt. Dermed er første skritt for å skape et registreringssystem for å velge et sentralt sted å holde alle dine personlige data. På Windows-maskiner, er mappen Mine dokumenter ofte et godt valg, selv om operativsystemet ikke legge til litt ekstra junk sammen med dine data (som Mine bilder og Min musikk mapper). Et annet godt alternativ er å installere en separat harddisk eller ekstern harddisk for å holde dine data på. Motstå fristelsen til å sette alt på skrivebordet på PC-en. Mappen er gravlagt i operativsystemet, sikkerhetskopiering vanskelig. Aldri lagre filer i kataloger der programmene bor (dvs. aldri lagre et Word-dokument i mappen c: \ program files \ officeXP \ ordet mappe). Disse mappene er ofte automatisk slettet eller flyttet.
 2. 2
  Separate brukere og grupper. Finne ut den beste måten å holde brukerens data separate (og, i noen tilfeller, privat). Windows har et godt system for å skille brukerdata i "Documents and Settings"-mappen. Andre forslag er å lage en mappe med en brukers navn på den. Hvis du organiserer filene i en bedrift setting, lage egne mapper for grupper eller prosjekter er også en god idé. Det viktige er at en bruker skal kunne finne alle hans eller hennes data i én enkelt mappe, sikkerhetskopiering mye enklere.
 3. 3
  Hold arbeid og personlige filer separate. Hold jobbe i én mappe, skolearbeid i en annen, bilder og personlige filer i et annet, og laster ned i en annen mappe. Musikk bør ha sin egen mappe, også (selvfølgelig). På den måten kan du enkelt holde personlig og faglig informasjon separate, og kan enkelt hoppe inn i hva du trenger å jobbe med. Selvangivelse? Åpne opp "personlig"-mappen. Last minute virksomhet rapport? Det er alt i "arbeid". Filer som er knyttet til det samme holdes på samme sted. En annen metode noen mennesker bruker er kronologisk sortering. Selv om dette er noen ganger nyttig (holde hvert semester av skolearbeid i forskjellige mapper), husk at filsystemet på datamaskinen din allerede holder styr på datoen ting ble opprettet og endret, så på noen måter er det bortkastet tid å gjøre dette over igjen. Også er det noen gode verktøy som Google Desktop eller Copernic Desktop search å raskt få opp filer fra et bestemt sett av datoene.
 4. 4
  Bruk masse undermapper. Lag er gode, de hjelper holde ting konkret. Under arbeid, holde en egen mappe for timelister, og en annen for web-prosjekter. Under hvert semester av skolearbeid, holde en mappe for Math, en for engelsk, en for kjemi, får du ideen. Bare ikke gå over, en god tommelfingerregel er hvis du har mer enn 50 filer i en mappe, vil du kanskje vurdere å organisere dem i undermapper.
 5. 5
  Sett en tidsplan. Når det er alt under ett stor mappe, er det enkelt å sikkerhetskopiere. Hvis du bare ønsker å sikkerhetskopiere Arbeid, bare ta denne mappen i stedet. Investere i noen CD eller DVD-RW-er og en god backup-program. En backup program vil da brenne bare de endrede filer hver gang du kjører den, sparer tid og penger. Bare fortsett sikkerhetskopieringsplatene på et trygt sted.
 6. 6
  Feste med det. Du har dette systemet for en grunn! Ikke bare kaste alle filene i den samme gamle spot, sette dem i riktig mappe så snart du opprette eller få tak i dem. Hvis ting kommer ut av kontroll, ta en time ut av dagen til å re-organisere alt. Det er verdt tiden.

Tips

 • Konsolidere: Få alle dine CD-R-er, viktige filer på den gamle datamaskinen, og alle disse disketter og sette dem alle i én organisasjon system! Hvis det er alt på ett sted, er det ti ganger mindre av en problemfri, og holder alt trygt og sikkert! Mindre rot fra tilfeldig CD-R-er, også!
 • Noen ganger er det bare umulig å sende alt du jobber med på sin rette plass. Bruk en midlertidig mappe for lagring av de tingene du jobber med akkurat nå, men sørg for at temp-mappen er tom på slutten av dagen. Hvis en fil henger rundt i temp-mappen mer enn en dag eller så, det er useriøs. Slette den.

Advarsler

 • Holde orden: Din nye filsystemet vil ikke fungere hvis du ikke husker å lagre filer i sin rette mapper umiddelbart.
 • Ikke utsette: Hvis du ikke organisere nå, kan du aldri komme seg rundt til det.
 • Backup alt: Spesielt de digitale bildene! Hvis det er alt på ett sted, er det ingen unnskyldning for ikke å brenne den på en CD eller DVD hver måned eller så. Du vil takke deg selv senere når datamaskinen dør!

Ting du trenger

 • Tid
 • God programvare for sikkerhetskopiering
 • CD-R / DVD-R