Wkuno

Hvordan bygge en robot som kan gjøre husarbeid

Tildele alle dine gjøremål til en robot høres ut som en drøm. Men robotene er teknisk komplekse maskiner som kan være vanskelig og dyrt å bygge. Her er noen generelle ideer for å designe og bygge en robot til å gjøre dine oppgaver.

Trinn

Hvordan bygge en robot som kan gjøre husarbeid. Kjøp en robot-byggesett.
Hvordan bygge en robot som kan gjøre husarbeid. Kjøp en robot-byggesett.

Kjøp et kit

 1. 1
  Kjøp en robot-byggesett. Flere selskaper tilbyr kits som inkluderer nødvendig elektronikk og deler til å bygge din egen robot, sammen med instruksjoner. Gjør et nettsøk for å finne et kit, eller kontakt ditt lokale hobby butikken. (Hvis du kjøper på nettet, gjør din forskning og sørge for at du bruker en hederlig leverandør.) Noen nybegynnere har hatt suksess med LEGO ® MINDSTORMS ®-serien, men du kan finne en bedre startpakke andre steder. Vær oppmerksom på at slike pakker kan være dyrt, og at du kanskje må spare opp for en stund før du kan kjøpe en.
 2. 2
  Lær av instruksjonene. Ideelt sett vil din kit kommer med detaljerte instruksjoner om hvordan du monterer roboten. Les gjennom all informasjon en gang før du begynner bygning; da, når du konstruere robot, prøve å ta hensyn til hvorfor instruksjonene er lagt ut som de er. Læring denne måten vil hjelpe deg å bygge roboter på egen hånd senere.
 3. 3
  Program handlinger. Esken skal også inneholde instruksjoner om hvordan du kan programmere roboten. Husk at jo mer kompleks handling, jo lenger vil det ta deg til program - for eksempel å lage en seng er mer komplisert enn å dra en våt fille over et flisegulv.
  • Tenk på "hvis-så" uttalelser når du er å utarbeide programmer, med fokus på årsak og virkning. For eksempel, hvis du vil at roboten skal automatisk lades opp, den setningen du basere programmet på kan være "Hvis batteriet mindre enn 50%, gå til ladestasjonen."
 4. 4
  Lade roboten. Roboten kan komme med oppladbare batterier, en ladestasjon, eller en annen måte å holde det gående. Uansett hva det er, må du kontrollere at maskinen er tilstrekkelig ladet for mer praktisk bruk.

Bygge fra scratch

 1. 1
  Kjenner språket. Programmering er en kompleks oppgave som kan kreve år med trening og praksis. Hvis du er interessert i programmering, prøve å lære det grunnleggende. Du kan søke etter materiale på nettet, eller spør en kunnskapsrik venn å lære deg. Noen apps for mobiltelefoner og nettbrett også lære grunnleggende programmering.
 2. 2
  Definer en hensikt. Bestem deg hva du vil at planlagte robot til å gjøre. Husk, er enkelhet nøkkelen. Jo færre bevegelige deler, jo lettere roboten vil være å gjøre. Se på dine grunnleggende mål. Ønsker du å flytte et objekt fra ett sted til et annet? Bruk en holder til å holde gjenstanden, og en skinne-system eller et hjulsystem. Ønsker du å rengjøre gulvet? Bruk en roterende børste og tre eller fire hjul.
 3. 3
  Lokalisere materialer. Bygge en robot krever flere intrikate stykker som du ikke kan kjøpe hvor som helst. Vurdere å handle på en datamaskin forsyning butikk, en hobby butikk eller en spesialisert elektronikk butikk. Vet nøyaktig hva du trenger før du kjøper noen potensielt dyre deler.
 4. 4
  Bygge og programmere roboten. Som du monterer maskinen, finne måter å integrere form og funksjon. Arbeide planmessig og med tålmodighet for å unngå unødvendige eller kostbare feil.
  • Husk å tenke på "hvis-så" uttalelser mens du programmerer. Disse vil tillate deg å sette opp parametre for robotens oppførsel. For eksempel, hvis du vil at roboten skal automatisk lades opp, den setningen du basere programmet på kan være "Hvis batteriet mindre enn 50%, gå til ladestasjonen."
 5. 5
  Forbedre som din ferdigheter fremgang. Når du er sikker på at roboten har en oppgave ned, så kan du vurdere å opprette en annen robot til å utføre en annen oppgave, eller prøver å gjøre ditt første robot gjøre en annen oppgave også. Dette vil kreve mer avansert programmering, men kan være en morsom opplevelse.

Tips

 • Når du bygger din robot, holde funksjonen i tankene. Hvis du er ute etter en robot som har en eneste hensikt med å sette søppel ut, kanskje en rail system ville være best for deg, slik at det kan lede roboten til utsiden papirkurven.
 • Innen robotikk, er enkelhet nøkkelen. Begrense roboten til så få bevegelige komponenter som mulig. Dette vil redusere muligheten for feil. For eksempel vil tre hjul fungere like godt som fire i de fleste tilfeller.
 • Dersom bygge en robot beviser for komplisert, mener en Rube-Goldberg Machine som en mulighet for å fullføre din ork. Dette ville eliminere behovet for en robot helt.
 • Å gjøre roboten er ofte mye mer arbeid enn bare faktisk gjør ork.

Advarsler

 • Bygge en robot kan innebære å arbeide med skarpe verktøy og elektriske kretser. Les bruksanvisningen nøye for å unngå skade, eller be noen kyndige til å hjelpe deg å avgjøre hva som er trygt.