Wkuno

Hvordan ermet datakabler

En fundamental del av datamaskinen bygge og modding er kabel ledelse. entusiaster og modders fullføre denne kjedelige prosessen med hylse kabler bare for bedre estetikk. Imidlertid vil kabelføring og hylse ofte bedre en datamaskin eksisterende luftstrøm, og redusere systemet temperaturer i dårlig avkjølt systemer. Uavhengig av årsak, er kabelstrumpa en populær trend i PC-modding markedet som har vært der i mange år. Denne guiden vil hjelpe deg ermet alle dine egne, interne, datakabler.
Merk: Denne guiden er rettet mot strømpe av en skjøtes kabel med to ledninger. Bruke trinnene i henhold til din egen strømpe prosjektet.

Trinn

Hvordan ermet datakabler. Samle de nødvendige elementene som vist i "tingene du trenger"-delen.
Hvordan ermet datakabler. Samle de nødvendige elementene som vist i "tingene du trenger"-delen.
 1. 1
  Samle de nødvendige elementene som vist i "tingene du trenger"-delen.
 2. 2
  Bestem din tilnærming. Vil du ermet en kabel ved skjøting det, fjerne nåler fra kontakter, eller på plass i løpet av de eksisterende kontaktene? Spleising er et godt alternativ hvis du har tenkt å endre lengden på kabelen på samme tid, er den reneste tilnærming mens du fjerner pins fra kontakter (for å unngå å tvinge strømpe løpet kontakter). Noen av kontaktene kan være liten nok til hylsen en kabel på plass.
 3. 3
  Størrelsen din strømpe. Det er flere faktorer å ta hensyn til når du velger strømpe størrelse.
  • Størrelsen på ledningen din vil avgjøre hvordan strømpe vil se over den (3/4 "hylse over 1/8" ledning ville se forferdelig).
  • Størrelsen på dine kontakter vil også ha betydning for hylse størrelse. Hvis du har en 3/4 "-kontakt, og 1/8" wire, vil du kanskje vurdere å fjerne kontakten slik at du kan bruke en mer riktig størrelse ermet.
  • Vurdere utseende, selv om kontakten størrelse er ikke en faktor. For eksempel, hvis du har en 1/4 "kabel / wire, bruker 1/8" strømpe ikke kan være hensiktsmessig. Selv om typiske 1/8 "strømpe vil utvide til 1/4", vil strømpe være for transparent for ledningen din. I stedet vurdere å bruke 1/4 "strømpe i dette tilfellet.
  • Den maktkampen motstandsdyktig ermet nevnt nedenfor gir også sluttbrukeren med en mindre gjennomsiktig produkt på grunn av stramt veve konstruksjon.
 4. 4
  Skjær hylse til lengde. Som samlestrømpe utvider rundt kablene sine lengde forkortes, så pass på å matche lengden på strømpe mens i selve kabelen. La ca 1/4 "til en" (3 til 12 mm) av ledningen synlig i hver ende. Dette utsatt delen vil hjelpe varmekrymperør å gripe både kabel og strømpe. Hvis det er aktuelt, bør det også gi nok slakk om å sette pinner i sine kontakter. Som dine isolerrørteknikker ferdigheter bedre, vil du være i stand til å gjette riktig lengde for å kutte.
 5. 5
  Svi på strømpe er ender. For å unngå slitasje og un-veving, bruk en varmekilde, for eksempel en lettere, å svi begge ender. Mest strømpe kutt fra en produsent eller distributør vil allerede være svidd i endene. Når du gjør et kutt inn i strømpe, svi endene på begge sider av kuttet.
  Det første bildet viser frynsete kanter av strømpe som ikke har blitt svidd eller behandlet på noen måte. Det andre bildet viser hylse med en svidd slutt å holde den fra frynsete.
  Merk: Vær forsiktig når du bruker en lighter. For mye varme kan føre til misfarging av strømpe (som sannsynligvis ikke vil saken hvis du setter varmekrympingen over det). Enda viktigere, kan den strømpe smelte for mye, noe som fører til ujevnheter dannes på den hylse kant. Dette vil vise seg gjennom varmen krympe som overflaten blemishes. Den beste måten å få fray resistente ender er å bruke en hot-kniv kutter, eller en lodding pistol med et blad vedlegg. Det finnes også flere typer fray resistente flettene på markedet som er naturlig maktkampen motstandsdyktig på grunn av pyntebånd prosessen under produksjon.
 6. 6
  Installer hylse. Sett cut strømpe på kabelen, skyve den opp kabelen i en mote bevegelse som ligner på en inchworm.
  1. Klem ned for å holde den ene siden av strømpe på plass med den første hånden.
  2. Bruk den andre hånden til å presse strømpe sammen.
  3. Slipp grepet på den første hånden.
  4. Gjenta til samlestrømpe har blitt fullstendig installert.
 7. 7
  Skjær varmekrymperør. Du trenger to stykker av ca 1/4 "til 1" (3 til 12mm) lang tid å dekke endene av strømpe. Slangen bør være stort nok i diameter for å fjerne strømpe. Slip begge over kabelen og hylse, ett om gangen. Presse dem helt til den ende av kabelen som ikke har pinner, eller den enden som skal være ferdig vare.
 8. 8
  Trekk tilbake hylse. Hvis samlestrømpe er lang og den andre siden av kabelen festet til noe, trekke tilbake hylse å gi deg selv plass til å arbeide. Bruk wire bånd (kronglete variasjon) eller et par låsing tang til å holde tilbake hylse.
 9. 9
  Fest ledningene hvis du hylse en skjøtes kabel.
  1. Forbered kabelendene før kobles ledningene. Stripe kabelen isolasjon ut av hver ende, så vri strandet ledningene sammen for å unngå separasjon. Klipp to stykker varmekrymperør å dekke hver snart-å-være koblet wire. Den varmekrymperør bør være like lang som den strippede delen av metalltråd, pluss 1/4 "(3 mm), og bør være stor nok i diameter for å fjerne ledningene en gang tvunnet sammen. Skyv varmekrymperør over hver ledning som vist på bildet.
  2. Koble ledningene ved å vri den strippede delen av hver ledning er endene sammen. For faste ledninger (ikke-stranded), vri dem sammen med et par små, nebbtang.
  3. Sikre og isolere tilkoblinger. Flytt to stykker av varmekrymperør å dekke strippet deler av ledningen som er tvunnet sammen. Sørg for at det er nok slangen for å dekke alle utsatte ledning samt overlapping i hver ende. Hvis ikke, kan du angre wire tilkobling og re-vri den for å gjøre den kortere. Bruk varmekilde å krympe (aktiver) slangen til den ligger tett over tilkoblinger.
 10. 10
  Slipp strømpe. Merk: Hvis du hylse en kabel med fjernet pinnen, nå er det på tide å sette inn igjen pinnene i sine kontakter. Fjern metallvriklips eller låsing tang og slipp hylse slik at det å strekke seg over hele kabelen. Hvis samlestrømpe nå er for lang, kan du bruke et par diamant edge cutters til klipp bort overflødig strømpe. Husk å la det være minst 1/4 "(3 mm) av kabelen utsettes for varmekrymperør.
  Det første bildet viser hylse som ble kuttet for lenge på kabelen. Det andre bildet viser hylse etter at den er kuttet ned i størrelse. Hvis du har riktig anslått lengden på strømpe på forhånd, vil du ikke trenger å gjøre disse justeringene.
 11. 11
  Utvid strømpe. Hold i enden av hylse og trekk i den andre ende for å utvide strømpe så mye som mulig. Hvis du har valgt riktig størrelse strømpe, bør det gi en tettsittende passform rundt kabelen. For større kabler, eller hvis ønskelig, legge ved en nylon tråd uavgjort (zip tie) over hver ende av strømpe. Dette vil sikre samlestrømpe ikke beveger seg mindre tvunget.
 12. 12
  Krympe røret. Plasser to Krympslang stykker, deretter aktivere dem med varmekilde. Pass på å holde strømpe stram rundt kabelen under dette trinnet. Gjenta alle disse trinnene for hver kabel du vil ermet.

Ting du trenger

 • PC-kabler du vil ermet
 • Isolerrørteknikker Verktøy
  • Wire stripping og kutteverktøy
  • Varmekilde som for eksempel en lighter eller varmepistol
  • Saks til å kutte strømpe og varmekrymperør
  • Diamond-edge cutter (valgfritt)
  • Pin verktøy for fjerning eller gullsmed skrutrekker, avhengig av hva du hylse (valgfritt)
  • Låsing tang til å holde tilbake strømpe (valgfritt)
  • Nebbtang har mange bruksområder her (valgfritt)
 • Isolerrørteknikker forbruksvarer
  • Kabelstrumpa, også selges som del av en strømpe kit
  • Krympslangssortiment, også selges som del av en strømpe kit
  • Nylon tråd-bånd, også selges som del av en strømpe kit (valgfritt)
  • Plast / papir-belagt wire vendinger eller plast zip-bånd for å holde hylse på plass (valgfritt)

Tips

 • Jo større strømpe (diameter), jo lettere er det å presse sammen til en større diameter. Dette gjelder også for fleksibilitet. Isolerrørteknikker produsenter vil vanligvis bruke de samme sporvidde strengene på en spesifisert rekke isolerrørteknikker størrelser. De fysikalske egenskaper av strømpe vil endre seg dramatisk når både tråd måleren og Strand endrer seg.
 • Innkjøp strømpe i et kit vil spare penger når den totale mengden av hylse du får er ditt fokus. Imidlertid kan isolerrørteknikker kits gir ikke nok av en bestemt diameter strømpe for dine behov. Hvis du hylse hele innsiden av datamaskinen, kjøpe to 'PSU samlestrømpe kits ".
 • Hvis varmekrymperør du har er for liten i diameter for sin søknad, er det mulig å strekke den. Bruk vanlige verktøy til å strekke krympeslange.
 • Ved hjelp av gullsmed skrutrekker og stifter for kontakten pin fjerning vil fungere, men en spesialisert pin fjerning verktøyet sett er langt bedre. De fleste settene kan bli funnet på nettet for 15€ USD eller mindre, og vil inneholde en Molex pin flytting verktøyet, ATX pin flytting verktøyet (r), og floppy / vifte pin flytting verktøyet (s).
 • Liten diameter messing rør fra en hobby forsyning eller jernvarehandel vil også arbeide for å fjerne pinnene. Disse vanligvis koster omtrent 5€ 0,00 USA. For eksempel 3/32 "ID tube fungerer for Molex pins.
 • Hvis den ene enden av en kabel hekter seg fast i strømper, prøver å pakke det i tape. Enhver tape vil hjelpe, men plasteret er lettere å fjerne når du er ferdig, det vil ikke etterlate noen limrester.
 • Kabler som er betydelig mindre i diameter enn strømpe du installerer kan ikke kreve en "inchworm'-lignende installasjon. Den strømpe skal gli lett over kablene.
 • Hold strippet ledninger tråd ren ved å tørke fingrene før du vrir endene sammen. Overføre for mye olje fra huden din vil fremme korrosjon og indusere ekstra motstand. Hvis du finner denne oppgaven vanskelig, kan du bruke en kontakt renere å sprøyte kabelendene.
 • For å fullføre en "stealth" utseende av større ermer kabler (for eksempel en ATX-kabel), bruker gummi elektrisk innpakning tape. Dette er tykkere, med mer en matt farge, sammenlignet med vanlig vinyl elektrisk tape. Imidlertid er gummi innpakning er mye dyrere. Bruk med måte å vikle endene av en kabel der hylse og varmekrymperør vil ikke dekke alle wire.
 • For estetisk verdi, bruker lignende farge kontakter, hylse og varmekrymperør. Isolerrørteknikker kits ofte har lignende varmekrymperør og isolerrørteknikker farger, selv om de ikke samsvarer perfekt. Imidlertid vil svart varmekrymperør vanligvis jobber godt med alle fargetema. Matche fargene til fargetemaet på datamaskinen, men ikke bland mer enn tre farger. Et eksempel på en tre fargetema (svart, grønn og hvit) er vist på bildene nedenfor.
 • Kjøp kabelstrumpa fra online computer mod butikker som, Performance PC,, XPC utstyr, etc. kan krympeslange kjøpes fra en lokal jernvarehandel, en lokal Radio Shack, eller online fra steder som Buyheatshrink.com.

Advarsler

 • Påfør varme nøyaktig når krymper i slangen for å unngå overoppheting av strømpe. Gjør du det kan brenne et hull i strømpe før du realisere din feil. Dette er spesielt problematisk der varmekrymperør møter strømpe. Exposed strømpe vil smelte, men hylse dekket i varmekrymperør bør være mer motstandsdyktig.
 • Vær forsiktig når singeing de isolerrørteknikker ender. Bruk av varme i mer enn noen få raske pasninger vil smelte endene sammen.
 • Ledninger, kontakter, varmekrymperør, og hylse er alle brannfarlige hvis de utsettes for ild eller varme i en lengre periode.
 • Eksponeringen av kretsene for statisk elektrisitet kan skade utstyret. Alltid å unngå å forårsake skade.