Wkuno

Hvordan vite om datamaskinen har blitt sporet

Det er ingen sikker måte å vite om datamaskinen blir hacket eller rot utstyrt med noen hacker der ute, kort av å holde det rent på rommet ved å aldri, aldri kobler den til internett. Men det er mange måter å tydelig redusere sjansene for at det blir kompromittert.

Trinn

Hvordan vite om datamaskinen har blitt sporet. Gå inn i kontrollpanelet, og velg Legg til / fjern programmer.
Hvordan vite om datamaskinen har blitt sporet. Gå inn i kontrollpanelet, og velg Legg til / fjern programmer.
 1. 1
  Gå inn i kontrollpanelet, og velg Legg til / fjern programmer. Avinstaller eventuelle anti-virus programvaren du har installert (selvsagt, hvis du har anti-virus programvare som du er fornøyd med, så la den installert). Dette er for å unngå anti-virus sammenstøt som kan gjøre datamaskinen ubrukelig.
 2. 2
  Sikre datamaskinen. Hvis du allerede har en full anti-virus suite, som er oppdatert og omfatter alle de følgende tre komponenter, og deretter videre til trinn 8. Ellers for datamaskinen din for å være sikker må du laste ned alt av følgende som du ikke allerede har;
 3. 3
  Installer en brannmur for å erstatte den svake windows brannmur, ZoneAlarm fungerer bra.
 4. 4
  Vurder å bruke Intrusion Detection programvare.
 5. 5
  Installere alle nødvendige programmer. Koble datamaskinen til Internett igjen, og tillate dem å oppdatere fullt.
 6. 6
  Kjør anti-virus skanner og anti-spyware scannere. Hvis noen har hacket datamaskinen, bør malware oppdages, og forhåpentligvis programvaren kan fjerne det. Nå datamaskinen skal være sikre
 7. 7
  Sørg for å oppdatere programvaren ofte, minst en gang i uken, og du bør være i stand til å forhindre nesten alle angrep på datamaskinen din, forutsatt at du bruker datamaskinen på en fornuftig måte.

Tips

 • Bruke en alternativ nettleser. Bruker, eller Opera som nettleser (eller hvilken som helst annen nettleser enn Internet Explorer, som er beryktet kjent som "Internet Exploder" på grunn av sine vanlige feil og vulnerabilty til virus) vil resultere blir målrettet mye mindre av virus, som mange er rettet mot Internet Explorer.

Advarsler

 • Aldri installere noe du har lastet ned uten helt å lese lisensavtalen. Mange nyere malware-programmene er effektivt lovlig så de er skjult eller pakket med ønskelig programvare og har en lisensavtale detaljering deres effekter. Hvis du ser noe tvilsom i lisensavtalen, må du ikke installere. Vær oppmerksom på de "enig" boksene når du installerer programvare. Blindt godtar alt presenteres kan gjøre rengjøringen ut "added bonus" applikasjoner vanskelige, når det kunne ha vært mye lettere å "avvise" når du installerer i stedet.
 • Ikke gå til tvilsomme nettsteder. Hvis du søker på Google etter noe, og beskrivelsen for et av nettstedene har en lang liste av irrelevante og usammenhengende ord i det, er det sannsynligvis en humbug nettsted.
 • Ikke installer ActiveX-kontroller fra et nettsted du ikke stoler på.
 • Ikke åpne e-post "vedlegg" med mindre du har snakket med klarert avsender og de ​​har bekreftet at de inkludert vedlegg. Bare fordi en e-post kommer fra en venn, betyr ikke at hans / hennes datamaskin har ikke blitt smittet. Viruset kan spre seg ved å sende seg selv til alle i E-mail program kontaktliste, ofte uten at eieren selv å vite det som skjer.
 • Ikke kjøre programmer eller kopiere innhold fra disker, minnepinner, CD-er, etc. som er levert av andre (inkludert venner), eller tilhører deg om de tidligere har vært koblet til en annen datamaskin, med mindre skannet med din anti-virus programmet først. Hvis en infisert datamaskin har tilgang til dataene på mediet, er dataene sannsynlig å bli smittet også.