Wkuno

Hvordan være gode på rome total war

Liker å spille Roma, men overveldet av alle de forskjellige aspekter å administrere? Følg denne guiden og du vil gjøre Caesar se ut som en gallisk catamite!

Trinn

Hvordan være gode på rome total war. Start med å øke dine byer til den høyest mulige skattesats uten at det opprør mot deg.
Hvordan være gode på rome total war. Start med å øke dine byer til den høyest mulige skattesats uten at det opprør mot deg.
 1. 1
  Start med å øke dine byer til den høyest mulige skattesats uten at det opprør mot deg. Hvis, derimot, vil du at denne byen til å vokse og ikke tankene å lage en litt mindre hver sving, flytte den til den laveste skattesatsen til du oppgradere den.
 2. 2
  Begynne å bygge ved å skape hvilken religiøse strukturen du ønsker. Hvis du har erobret en by, og det allerede har en religiøs struktur fra en annen kultur, ødelegge den og bygge din egen. Det eneste unntaket er når den byens lykke Rangeringen er for lav til å vare en sving uten at bygningen uten opprørende. Så lenge du har penger, prøve å sørge for at alle bosettinger har minst én bygning blir produsert på bygging panel. Bygg din strukturer for hvor mange svinger det vil ta å fullføre, fra minst til størst. Men hvis du har muligheten til å oppgradere byen og innbyggerne blir for rastløs, forsinkelse avhengig av hva dagens struktur du bygger med den nye som vil fremme din by.
 3. 3
  Lag en diplomat og etablere kommunikasjon med så mange kulturer som mulig. Det er godt å bygge noen sterke allierte tidlig. Ikke slå deg sammen med en fraksjon men hvis du har planer om å føre krig mot dem når som helst snart.
 4. 4
  Vær oppmerksom på at når du bygger en hær, prøver alltid å utstyre den med et bredt utvalg av krigere. Inkluder spearmen å forsvare seg mot kavaleri, tunge infanteriet å bekjempe fiendens spearmen og annet infanteri, kavaleri å utmanøvrere fienden eller å matche deres, til bueskyttere eller spyd-menn trakassere din fiende før melee enheter engasjere seg, og når du har en by avansert nok til å bygge litt, beleiring utstyr for å angripe en by uten å vente en annen tur eller mer.
 5. 5
  Husk at mens beleire en fiende byen, gjør ditt svakeste tropper byd beleiringsmaskiner du bygge på byen (beleiringstårn, værer, etc.) Med mindre de er i faresonen for å bli angrepet av utsiden. Du ønsker ikke din beste enhet til å bli kuttet ned med pilene før selv engasjere fienden. Når du har tatt med beleiring utstyr, slik som onagers og ballistae, prøver ikke å ødelegge noen bygninger som vises i kampanjen kartet. Når du endelig har brutt gate eller en del av veggen deres, bør du gruppere enhetene du har tenkt å sende inn og trykker Shift +8 for å flytte dem inn i kolonnen formasjon. Dette er best for stormingen en by.
 6. 6
  Etter å ha erobret en by, kan du se hva byens lykke nivået er før du bestemmer deg for hva du skal gjøre med sine borgere ved å se på vinduet sitt gjennom mellomrommet mellom den informasjonen bla og kanten av skjermen. Hvis det er rødt, bør du massakre eller slavebinde borgere. I denne situasjonen massakren dem. Hvis det er blått, slavebinde dem. Hvis det er gul, kan du fortsatt slavebinde dem bare i tilfelle. Hvis det er grønt, er verken massakren eller slaveri nødvendig, men igjen, du er kongen, så det er helt opp til deg.
 7. 7
  Når en av dine byer er under beleiring, kommando kampen selv, uansett hva oddsen. Jeg en gang forsvarte en by med 21 svake greske Cavaliers mot 350 makedonske spearmen og bueskyttere og vant med 15 mann igjen, og min generelle fortsatt i live. Når du er den som byen er i ferd med å bli stormet, plasserer troppene med den sterkeste forsvar i nærheten av stedet hvor fienden har trengt byen din, og sette dem inn i sikkerhetsmodus. Det er alle typer forskjellige metoder du kan forsøke å prøve og redde byen. Noe som ofte fungerer er å sette noen spearmen noen meter tilbake fra hvor fienden har kommet inn og la dem videre. Deretter bestille noen sverd, uansett hvor sterk eller svak, for å angripe det er nå ubeskyttede flanker siden det er fanget mellom forsvarende hæren og porten.
 8. 8
  Kamper blir ofte vunnet før de motsatte hærer noensinne se hverandre: Prøv alltid å plassere din hær på en bakketopp når det er i ferd med å bli angrepet. Denne bakken vil være på battlemap også, og bakken kan være forskjellen mellom nederlag og seier.
 9. 9
  Når du velger hvor du skal utvide, alltid huske på to faktorer. Den første er militær, ta over et forlik for å gjøre forsvare ditt imperium lettere, eller å svekke en fiende. Den andre, og viktigst, er økonomi. Din viktigste stasjonen i å angripe et forlik er å tjene mer penger, enten ved å åpne opp nye handelsruter eller bare legge flere personer til skatt.
 10. 10
  Bruk fort, kan de være uvurderlig i sin evne til å holde fiender ut av ditt territorium, for å forsegle fjelloverganger og slå broer. Kun familiemedlemmer (Generals med portretter) kan bygge festninger. Disse fort må være bemannet med minst en enhet til enhver tid, eller de vil falle inn i desrepair, og disapear. Forts kan brukes til å hindre krig, og de gjør også at du skal ringe sjefen når den starter.

Tips

 • Hvis en av dine byer noensinne fanger pesten, ikke flytte noen menn inne i den byen inn i en annen, som det vil spre sykdommen. Det er imidlertid én ting du kan gjøre for å spre den til fienden din til å bygge en spion i byen og deretter flytte den spion inn en fiende oppgjør. Siden det er den eneste enheten som kan trenge en by uten å ta den over, vil det infisere den byen.
 • I kamp, ​​bruker hver mulighet du kan for å skjule troppene dine i en skog (noen kan gjemme seg i høyt gress også), selv om du allerede har en fordel. Plasser synlige tropper bak der skogen er, og deretter har de skjulte tropper bakhold fienden når kommer nær, sandwiching dem mellom to krefter.
 • Hvis du kan trekke av en vellykket bakholdsangrep, kan du ødelegge en hel hær med bare en brøkdel av mennene fienden har. Gjør dette i kampanjen kartet ved å plassere enhetene du har tenkt å ha delta i bakhold i en skog ved siden av banen du tror fienden vil reise i en neste eller kommende sving. Når soldaten som representerer din hær er huk, men fortsatt holder opp det banner, vet du det gjemmer seg. Du kan bruke noe som agn for å sikre de reiser den veien, for eksempel en enkelt svak enhet som du ikke ønsker å involvere i kampen, eller et viktig familiemedlem uten forsterkninger (sørg for at fienden vil ikke reise en annen vei å nå agn. Ellers vil det ikke være noen bakhold og agn er håpløs.). Troppene dine vil automatisk våren fellen under fiendens tur når deres hær passerer din gjemmer en. Noen ganger bakhold vil ikke fungere, og fienden vil kunne forberede sine menn før kampen, men hvis dine tropper trekke den av på riktig måte, kan du ta så mye tid som du ønsker å organisere mens fienden automatisk starter kampen i en sårbare kolonne formasjon. Før du starter, organisere troppene dine til én enkelt linje i oppstillingen var Shift en slik at du står overfor fiender ubeskyttet side. Har dine menn lade fiende som er i en direkte rett linje foran dem. Det spiller egentlig ingen rolle hva tropper du bruker og hvilke konkrete enhet du velger å angripe, med mindre valget er åpenbart suicidal, for eksempel sende ut en enhet av bønder mot noen spartanske Hoplitter. Så lenge fienden ikke er for sterk, og du er ikke en eller annen måte utmanøvrert, bør det være en enkel kamper som fienden skal kjøre bort på først, slik at de kan komme inn i en skikkelig formasjon.
 • Hvis du eier Barbarian Invasion utvidelsespakken, kommer en svært nyttig alternativ opp når en av dine hærer ledet av en erfaren nok generelt er i ferd med å engasjere seg i en kamp i kampanjen kartet kalt "Night Fighting". Det er veldig demoraliserende til fienden, og vil seclude den viktigste hær av fienden fra alle andre rundt det, med mindre en av dem er ledet av en annen general med "Night Fighting" evne. Vær forsiktig, denne funksjonen vil også ekskludere dine menn fra noen forsterkning hærer også.
 • En generaler retinue kan gis til et annet familiemedlem ved å bringe opp sin informasjon bla, og dra den inn i den andre generaler bilde (kan ikke gjøre dette i en by). Dette er nyttig for å lage super generaler. Når super generelt kommer til å dø av alderdom, bare ha noen andre få hans følget.
 • Naval flåter kan være en svært nyttig ressurs. Bruk skip for å transportere dine menn til utenlandske regioner, slik at de ikke trenger å synder på nøytral eller allierte torv. Du kan også bruke flåten til blokaden en port redusere inntekt og tropp bevegelse.
 • Husk at utenlandske (ikke din egen fraksjon) templer ikke kan oppgraderes. Hvis du har et alter i en stor by, bør din første handling være å bygge et nytt tempel.
 • En ganske effektiv måte å slå tilbake et angrep i en by er å gruppere spearmen / Hoplitter inn phalanxer (hvis mulig), og plassere dem i en tett halvsirkel rundt gate / brudd. Plasser bueskyttere på vegger rundt bruddet til brann i fiendens tropper nærmer byen din, og holde sverd bak spearmen å håndtere eventuelle fiender som trenger din første forsvarslinje. Skulle fienden begynner å overvelde din posisjon, kan du bruke kavaleri og General (hvis montert) for å lade inn i dem og frese noen få enheter. Dette vil øke moralen til troppene dine, og du kan deretter fortsette å slakte fienden som de er fanget mellom spyd og møtende tropper bakfra. Denne metoden er spesielt effektiv som General vil være i umiddelbar nærhet til de fleste av dine tropper (som de er så tett pakket), og derfor hans nærvær og moral boost vil gagne mange av soldatene dine.
 • Brann er meget vellykket på å redusere fiendens moral, og kan også ødelegge bygninger inne en fiende oppgjør. Bare bestille dine onagers å angripe bygningen du ønsker og trykk på 'F' for å slå på flammende ammunisjon. Du kan gjøre det samme med ballistae, men bare når skuddlinjen ikke er blokkert av et forlik vegg eller andre hindringer.
 • Hvis du noen gang har en by som er altfor rastløs, og du kan ikke øke sin lykke nivået, eller om dette vil være for kostbart, ta alle dine menn ut av byen og øke skattesatsen til sitt høyeste nivå. Dette er for å med vilje ha byen opprør slik at du kan erobre de svake opprørere og massakrere befolkningen slik at det er mye mer lønnsomt. Du kan fremskynde opprør ved å ødelegge noen bygninger som gjør innbyggerne dine lykkelige som coliseums eller helligdommer, og gjøre opprørerne svakere ved å ødelegge militære bygninger, men pass på, må du gjenoppbygge disse strukturene når du gjenerobre det senere. [Økonomisk er dette farlig, så bør brukes som en siste utvei - du vil velte byrden for å betale for dine tropper til andre byer. Hvis du massakren opprørerne når du re-ta byen, så vil du ha redusert økonomisk makt imperiet ditt.]
 • Mange av disse strategiene kan også arbeide med Medieval 2: Total War, Romas oppfølger.

Advarsler

 • Angripe byen Carthage, Patavium, eller Thapsus uten en sterk økonomi kan ha du bruke tusenvis av denarii prøver å holde folk glade. Tvert imot, kan ta over Kartago tidlig i kampanjen gir deg en rekke fordeler. Byen Carthage er vanligvis mer avansert enn de andre bosetningene du starte med. Dette gir deg fordelen av å kunne trene mer avanserte enheter. Det kan din første oppgjør å gjøre det til "Huge" status. Også, kan Carthage være en stor pengene maker. Det er også et relativt trygt sted å reise opp hærer som du kan eksportere til Roma, Hellas og andre steder.