Wkuno

Hvordan lære å programmere i C

C er en kraftig programmering språk som først ble utviklet i 1970-årene. Avhengig av din tidligere erfaring med programmering, kan det ta tid og tålmodighet til å lære C. Men en gang lærte, vil lære andre programmeringsspråk komme naturlig. Mens lære hele språket er utenfor omfanget av denne artikkelen, vil det komme i gang i riktig retning.

Trinn

Hvordan lære å programmere i C. Først finne en kompilator som er kompatibel med operativsystemet ditt, og bestemme om du vil kjøre et integrert utviklingsmiljø (IDE) eller hvis du ønsker å redigere C filene manuelt via en redaktør som notepad og kompilere fra kommandolinjen.
Hvordan lære å programmere i C. Først finne en kompilator som er kompatibel med operativsystemet ditt, og bestemme om du vil kjøre et integrert utviklingsmiljø (IDE) eller hvis du ønsker å redigere C filene manuelt via en redaktør som notepad og kompilere fra kommandolinjen.
 1. 1
  Først finne en kompilator som er kompatibel med operativsystemet ditt, og bestemme om du vil kjøre et integrert utviklingsmiljø (IDE) eller hvis du ønsker å redigere C filene manuelt via en redaktør som notepad og kompilere fra kommandolinjen.
  • Hvis du er en Windows-bruker, kan du prøve å bruke Visual C + + Express Edition som er tilgjengelig for nedlasting gratis.
  • Hvis du er Mac-bruker, kan du bruke Xcode, tilgjengelig fra Leopard installasjons CDen eller App Store for gratis.
  • Hvis du er en GNU / Linux-bruker, kan du prøve eller. Eclipse er også tilgjengelig for Windows.
  • Alternativt kan du bruke kommandolinje verktøy (kjører under alle Unix og det er mulig å kjøre den under Windows og Mac).
  • Tiny C Compiler () er flott Hvis du ikke ønsker å få massevis av bjeller og fløyter som kommer med andre kompilatorer
 2. 2
  Lære å kompilere og kjøre et grunnleggende program, vil dette være det første programmet, vanligvis den vil bare skrive ut "Hello World" til skjermen og avslutte. Ikke bekymre deg om alle de små detaljene i syntaks, bare bli komfortabel med å kompilere og kjøre.
 3. 3
  Lær om variable typer, for eksempel forskjellen mellom røye, int, float, double, etc.
 4. 4
  Lær om begrepet variabler, matriser og funksjoner. Er variabler der informasjonen er lagret, funksjoner er biter av kode som kan kjøres og matriser er grupper av data av samme type.
 5. 5
  Lær pekere. Pekere er svært viktig i C siden du har direkte tilgang minneinnhold gjennom pekere, i motsetning til Java. Ulempen med dette er at hvis programmet ikke er grundig testet, kan det krasje.
 6. 6
  Lær betinget utsagn, for eksempel "hvis" og "bytte" uttalelser. "Hvis" statement vil være en av de mest brukte setninger, kan du kjøre kode basert på om en betingelse er sann eller ikke (for eksempel om fargen brukeren gitt var rød).
 7. 7
  Lær sløyfer. Lære forskjellen på "for" loop og "mens" loop - sørg for å unngå uendelige løkker! Lær continue og bryte uttalelser.
 8. 8
  Lær datastrukturer. Selv datastrukturer ikke er direkte relatert til programmering, men for en avansert bruker, er kunnskap om grunnleggende begreper i Computer Science avgjørende.
 9. 9
  Start med små programmer. Når du gjør din egen kode, prøve å identifisere den mest avgjørende del av problemet - er det data input eller kall av funksjonene, oppbygging av loopen (disse er noen svært elementære eksempler) og starte derfra. Deretter bygge på dette i små trinn.
 10. 10
  Lære viktige skritt om feilsøking. Selv om det ser litt komplisert i begynnelsen, men hvis du har en stor kilde kode, deretter bruke print uttalelser blir litt overveldende.
 11. 11
  Melde deg på noen av e-postlister på nettet. Du kan legge inn dine egne spørsmål, og støtte andre nye brukere.
 12. 12
  Husk, er nøkkelen til å lære noe nytt utholdenhet og hardt arbeid.

Eksempelkode

Funksjon for å beregne største felles divisor (ved hjelp av Euklids algoritme):

 int gcd (int u, int v)
 {
 int r;
 mens (v! = 1)
 {
 r = u% v;
 u = v;
 v = r;
 }
 returnere u;
 }

Funksjonen tar to heltall heter 'u' og 'v' og returnerer et heltall. Funksjonen har navnet 'GCD'.


Funksjonen til å beregne x y:

 int makt (int x, int y)
 {
 int resultat = - 1
 ;
 int i;
 for (i = 1; i <y; i + +)
 Resultatet * = x;
 return resultat;
 }

Funksjonen tar to heltall heter 'x' og 'y' og returnerer et heltall. Funksjonen har navnet 'makt'.

Tips

 • Kildekoden må ha en *. C forlengelse, slik at kompilatoren kan forstå at det er en C kildefilen.
 • Finn en god C-programmering bok. En anbefalelsesverdig C ressurs bok er "The C Programming Language" av Brian W. Kernighan, Dennis Ritchie (ISBN 0131103628 - Du kan en gratis elektronisk kopi av det opprinnelige utkastet). Finn en bok som har tutorials og prosjekter for å forenkle din eksponering til C.
 • Ikke prøv å unngå feil, omfavne dem. Å gjøre feil er den viktigste delen i å lære hvordan å Programm.
 • Alltid legge til kommentarer til programmene dine. Ikke bare hjelper dette andre som kan ta en titt på kildekoden, men også det hjelper deg å huske hva du skriver, og hvorfor. Du vet kanskje hva du gjør i øyeblikket som du skriver koden, men etter to eller tre måneder, vil du ikke husker mye.
 • Husk, er C et programmeringsspråk. Å lære et programmeringsspråk kan ikke nødvendigvis føre til å lære å programmere, som er mer om problemløsning enn ca kompilere og kjøre et program i et bestemt språk.
 • I møtet med en syntaks feil når kompilering, hvis du stabbet, søk Google (eller en annen søkemotor) med feilen du har mottatt. Sjansen er noen allerede har opplevd det samme problemet og lagt ut en løsning.