Wkuno

Hvordan koble på en side ved hjelp av HTML

Noen ganger er det meget nyttig å være i stand til å koble fra et punkt på en side til et annet punkt på den samme side. Her er hvordan du gjør det ved hjelp av det som er kjent som fragment nettadresser.

(For eksempel, her er en link til nederst på denne siden.)

Trinn

Hvordan koble på en side ved hjelp av HTML. Lokalisere hvor du vil koble til.
Hvordan koble på en side ved hjelp av HTML. Lokalisere hvor du vil koble til.
 1. 1
  Lokalisere hvor du vil koble til.
 2. 2
  Sett en <a name="aword"> tag. Ikke glem å lukke taggen med </ a>. Det kan enten være direkte etter eller rundt noen tekst, dvs. du vil koble til en bestemt setning. <a name="WordHavingSomethingToDoWithText"> Her er teksten. </ a>. eller du kan bare ha det ut i midten av ingensteds. <a name="Here"> </ a>
 3. 3
  Den delen i anførselstegn kan være noen ord som du selv velger. Prøv å holde det kort og enkelt, og helst uten spesialtegn eller mellomrom.
 4. 4
  Lokalisere hvor du vil koble fra. Hvis du vil at ordet topp å knytte til toppen av siden, satt en <a href="Iw=="> Top </ a>-koden. Dette vil fungere så lenge du har <a name="..."> </ a>-koden på toppen av siden.
 5. 5
  Legg merke til at hvor enn du setter <a name="..."> tag kommer til å være på toppen av skjermen.
 6. 6
  Du kan bruke disse i lenker fra andre sider også. Hvis du vil koble fra en annen side til bunnen av den gjeldende siden, ville du bruke linken: http://www.YOURPAGE.com/ # WordYourLinkingTo

Tips

 • Du kan bruke dette for fotnoter. Her er litt tekst en. Du kan ha '1 'link til fotnote om dommen.
 • Ikke glem å sette '#-tegnet foran navnet på linken til. <a href="Iw==">
 • Hvis du har gitt et element en ID (id-attributtet av et element, kan du bruke denne ID i stedet for navnet på elementet. (Dette er vanligvis nødvendig i strengt HTML.) For eksempel, er det best å bruke denne typen kobling på en side når du vil at koblingen skal bringe publikum til en del, du ville bruke kode som ligner på <h2 id="myHeader"> Header </ h2> for kapitteloverskriften og <a href = "Iw ==" > til header </ a> for koblingen.

Advarsler

 • Lukk alltid kodene dine (og oppgi href s med enten enkle eller doble anførselstegn) med mindre du vil at siden ikke vises riktig.
 • Respekter store og små bokstaver. Disse koblingene er ment å være store og små bokstaver, men i virkeligheten er de ikke i noen nettlesere, så hvis du bruker feil kapitalisering, siden kan ikke fungere i andre nettlesere enn Internet Explorer. For å være sikker, bør du bare bruke små bokstaver.
 • Du kan forvirre publikum hvis du bruker disse koblingene mye (like mang en web-surferen blir borte når en webside åpner et nytt vindu).