Wkuno

Hvordan du kopierer filer til en ekstern harddisk

Enten for backup, overføring, eller bare lage plass på hoved harddisken, det er tider når vi ønsker å flytte filer til en ekstern harddisk. Dette er billig, og tilgjengelig online og på mange datamaskiner og elektronikk butikker. I tillegg har lagring på minnepinner, og selv sky, laget ekstern lagring enklere enn noensinne. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Trinn

Hvordan du kopierer filer til en ekstern harddisk. Koble den eksterne stasjonen.
Hvordan du kopierer filer til en ekstern harddisk. Koble den eksterne stasjonen.

Metode en: ekstern stasjon

 1. 1
  Koble den eksterne stasjonen. Hvis det ikke allerede er tilkoblet, følger produsentens anvisninger. Det kan være innstillinger eller maskinvare konfigurasjoner som må tas opp for datamaskinen.
  • De fleste eksterne enheter i disse dager er plug-and-play, så det skal bare være et spørsmål om å koble stasjonen til datamaskinen med USB-kabelen, plugge den i, og slå den på.
  • Du må installere drivere eller annen nødvendig programvare i tillegg. Det kan være en disk som følger med i pakken, eller du kan finne de mest up-to-date driverne på nettet, på produsentens hjemmeside.
 2. 2
  Plugg den inn. Hvis den eksterne harddisken krever en ekstern strømkilde (dvs. den trenger mer strøm enn hva som kan leveres via USB eller Firewire), koble den til et strømuttak med strømadapteren som følger med den eksterne harddisken.
  • Koble til stasjonens datakabelen til enheten og datamaskinen.
 3. 3
  Slå på stasjonen. Hvis den eksterne enheten har en strømbryter, slå den på nå. Vent mens enheten er anerkjent og initialisert.
  • Den eksterne harddisken vil dukke opp på skjermen min (Windows) eller på skrivebordet (Macintosh) akkurat som enhver annen harddisk.
 4. 4
  Flytt filene dine. Du kan enten dra og slippe eller kopiere og lime inn filene du ønsker å sikkerhetskopiere på den eksterne harddisken.

Metode to: minnepinne

 1. 1
  Sett minnepinne i USB-porten. Avhengig av hvordan tommelen stasjonen er formatert, og operativsystemet og maskinvaren, må du kanskje starte stasjonen. OS vil guide deg gjennom de nødvendige prosedyrer.
 2. 2
  Kopiere filene. Tommelen stasjonen skal vises som en vanlig disk på Min datamaskin (Windows), eller på skrivebordet (Macintosh), som enhver annen harddisk.
  • Dra og slipp eller kopier og lim inn filene du ønsker å flytte inn på den eksterne harddisken.
  • Merk: denne metoden er den samme for de nyere generasjon høykapasitets flash-stasjoner

Metode tre: Cloud Drive

 1. 1
  Logg inn eller registrer deg. Fremskritt i båndbredde og cloud-basert lagring har gjort denne metoden en meget god (og svært kostnadseffektiv)-metoden for å kopiere filer. Tjenester som Dropbox, iCloud, og Evernote tilby billig å fri ekstern lagring.
  • For eksempel gir [http:www.dropbox.com Dropbox] du 2,5 GB gratis. Det er ikke fullt så rask som en tilkoblet stasjon, men har fordelen av å kunne få tilgang til filene dine fra hvilken som helst enhet, hvor som helst i verden så lenge du er koblet til Internett.
 2. 2
  Lag en mappe. Hver sky enhet håndterer dette litt annerledes, men det grunnleggende er fortsatt den samme. Vi vil bruke Dropbox for denne opplæringen.
  • Klikk på Ny mappe-ikonet, og navngi den nye mappen.
  • Dra og slipp filene du ønsker å lagre, inn i den nye mappen.
  • Filen er nå tilgjengelig hvor som helst. Videre kan du dele mappen med kolleger, familiemedlemmer eller noen andre du ønsker å dele en fil med.

Tips

 • Sikkerhetskopiere viktige filer regelmessig. Hvis du ikke har råd til å miste den, bør du alltid ha en sikkerhetskopi av det.
 • Hvis du har mye data å sikkerhetskopiere, og portabilitet er ikke et problem, får en ekstern harddisk. Hvis du ikke har mye å sikkerhetskopiere og du ønsker å bære den rundt lett, får en USB-minnepinne (aka minnepinne).
 • Vite om du har USB, Firewire eller andre data-portene på datamaskinen. I det usannsynlige tilfellet at du ikke gjør det, må du kanskje kjøpe en USB-eller Firewire-kortet til å sette inn i datamaskinen for å bruke en ekstern harddisk.

Advarsler

 • Ikke sikkerhetskopiering av data er en farlig beslutning, og negative konsekvenser kan følge av det hvis tiltakene ikke blir tatt for å sikkerhetskopiere data.

Ting du trenger

 • Ekstern harddisk (eller harddisk enclure og en ekstra harddisk)
 • Tilgjengelig USB / Firewire-port