Wkuno

Hvordan du kan beskytte deg selv når du bruker en mobiltelefon

Verdens helseorganisasjon har annonsert den 31. mai 2011 at selskapet mobiltelefoner kan muligens forårsake kreft og som et resultat, har listet opp mobiltelefoner som en "kreftfremkallende fare", i samme kategori med bly og eksosen. Peer-reviewed studie bestående av 31 forskere fra 14 forskjellige land fant bevis for en økning i noen hjernen kreft (gliom og Vestibularisschwannom), kreft som tar en stund å utvikle og forskerne frykter at langvarig bruk kan føre til mer av disse typer kreft.

Mobiltelefoner kommuniserer med signaler i mikrobølgeovnen spekteret. Den usynlige strøm av RF (radio frekvens) signaler trenge våre kropper når enheten holdes tett, og så vel som det langsiktige potensialet for kreft, er det også potensial til å påvirke kognitive minnefunksjoner og å forårsake forvirring og svimmelhet. Denne artikkelen forklarer hvordan du kan ta forholdsregler ved bruk av din mobiltelefon.

Trinn

Hvordan du kan beskytte deg selv når du bruker en mobiltelefon. Balansere sikkerhet og bekvemmelighet.
Hvordan du kan beskytte deg selv når du bruker en mobiltelefon. Balansere sikkerhet og bekvemmelighet.
 1. 1
  Balansere sikkerhet og bekvemmelighet. Mens det har vært rikelig studier som viser at det kan være bivirkninger til mobiltelefon bruk, har det vært mange studier gjendrive de helsemessige konsekvensene, forårsaker en stor grad av usikkerhet og misforståelser. Det er menneskets natur å fortsette å bruke noe som fungerer for oss med mindre bevist farlig, så denne usikkerheten har jobbet i favør av fortsatt, økt bruk av mobiltelefoner. Forståelig nok så også - mobiltelefoner er praktisk, de lar deg finne folk raskt, gjøre forretninger hvor som helst, og holde kontakten hele verden. Men de er også en "massiv menneskelig eksperiment», med mer enn 2-4 milliarder mennesker i verden opplever 70 til 80 prosent av mobiltelefon energi trenge inn i skallen, med ukjente langsiktige resultater. Når veier opp denne praktiske verktøyet med tvilsom helseeffekt, vil du ta denne risikoen med helsen din? Å velge å feile på siden av forsiktighet og tar tiltak for å redusere eksponering for radiofrekvens (RF) utslipp fra mobiltelefonen din er en god forebyggende helse handling over som du har kontroll.
 2. 2
  Tilbake til ledningen telefon eller land-line telefon. Prøv å ta det meste av samtalene med "gammeldags" måte av en telefon plugget inn i veggen. Hvis du liker pacing som du snakker, få en lengre ledning. I det minste gjøre en stor innsats for å ta samtaler som du vet vil vare lenge på en stasjonær telefon for dag-til-dag-kommunikasjon.
  • Ikke erstatt den med en trådløs telefon for lange samtaler. Disse har sine egne tvilsomme helseeffekter. For eksempel digitale trådløse telefoner utstråle kontinuerlig, selv når de ikke er i bruk.
 3. 3
  Begrense lengden på samtalene på din mobiltelefon. Langvarig utvidet bruk av øker eksponeringen til de utstrålte signaler fra enheten, selv en to minutters samtale har vist seg å endre hjernens naturlige elektriske aktiviteten i opptil en time etterpå. Ved å redusere mengden av tid brukt av mobiltelefon og ved å henvise den til øyeblikkelig bruk, kan du redusere eksponering for det. Slå den av og holde den i en bæreveske, vekk fra kroppen din, men praktisk hvis du trenger å bruke den.
 4. 4
  Bruk en håndfrienhet eller trådløse hodetelefoner for å øke avstanden mellom telefonen og hodet. Den beste tilnærmingen til å bruke en mobiltelefon til å skape avstand mellom deg og utstrålende telefonen. Når snakker du plasserer telefonen på høyttaler. Høyttalertelefonen alternativet er en god en, fordi det tillater deg å holde telefonen bort fra deg mens du snakker.
  • Bruk texting oftere enn å snakke for å holde mobiltelefonen vekk fra hodet. Imidlertid bør også holdes på et minimum. Og holde mobiltelefonen vekk fra kroppen din mens du sende e-post eller SMS.
  • Hold telefonen borte fra deg når du ringer for å koble til. Telefoner bruker mer stråling under tilkobling tid, så bare se på skjermen og beveg deretter telefonen til å lytte når du er sikker på at forbindelsen har oppstått.
 5. 5
  Være i ro når du bruker en mobiltelefon. Hvis du beveger deg rundt med den, er mer stråling fordi telefonen trenger å holde styr på deg. Dette dekker turgåing og være inne i en bil, som du flytter, fortsetter telefonen å skanne for å holde tritt med endringene i posisjon.
 6. 6
  Slå mobilen når den ikke er i bruk. En mobiltelefon som er i standby-modus er fortsatt avgir stråling. Når den er av, opphører dette. Ikke bær telefonen ved siden av kroppen din, i stedet holde den i en pose. Dette er spesielt viktig hvis du har blitt vant til å bruke den i en lomme ved siden av lysken din, forskning har vist at menn iført mobiltelefoner ved siden av lysken deres har opp til en 30 prosent reduksjon i sædkvalitet. Holde det borte fra alle vitale organer (hjerte, lever, osv.).
 7. 7
  Tenk heller ikke gi mobiltelefoner til barn eller begrense deres bruk av omstendigheter. Husk at barn er mer utsatt for stråling fra mobiltelefon. Deres hodeskaller er tynnere og deres hjerner er mindre utviklet. Dessuten, siden de vokser, deres celler deler seg på en mye raskere, noe som betyr at virkningen av strålingen kan bli mye verre.
 8. 8
  Se etter produkter utviklet for å skjerme deg som en mobiltelefon bruker. Det er flere enheter på markedet som tilbyr sine egne krav. Les informasjonen som følger med produktene og bestemme hva som er sannsynlig å fungere best for deg. Noen av de muligheter er:
  • En mobiltelefon EMF sikkerhetsinnretning. Disse er små chips eller knapp som er festet til telefonen redusere effekten av de sendersignaler.
  • En skjerm typen skjold. Dette er en skjerm plassert over telefonens øreplugg.
 9. 9
  Kjøpe en mobiltelefon som så lave som mulig på omfanget av stråling utslipp. Noen mobiltelefoner er definitivt bedre enn andre på denne skalaen, slik som en, stemme med din kjøpekraft og la mobiltelefon selskapene vet at mindre stråling er hva forbrukerne krever.
  • Du kan regne ut frekvensen av radiostråling som absorberes av kroppen ved å sjekke ut Specific Absorption Rate (SAR) for din merkevare på telefonen på den amerikanske FCC hjemmeside her: http://transition.fcc.gov/cgb/sar/. Klikk på merkenavn for å se hvordan dine eksisterende telefonlinjer stabler opp.
  • Jo mindre fancy telefonen din, jo mindre energi den trenger for å kjøre, og jo mindre stråling du blir utsatt for. Det kan høres skuffende hvis du er vant til å spille på telefonen mye, men det er det bærbare datamaskiner, bærbare spillkonsoller, og iPads er for!

Tips

 • Hold mobiltelefonen ut av soverommet og avslappende områder. Slå den av det du har den med deg når du sover, slik som reiser og bor i motellrom.
 • Mobiltelefoner er også kjent som mobiltelefoner.
 • Mens hardere fordi dette innebærer din eiendomsmegler og valg av planmyndigheter, prøv å ikke bo i nærheten av mobiltelefon sender tårnene. Det er mye som tyder på skade på helse forårsaket av disse tårnene.
 • Symptomer på blir gjort uvel ved bruk av din mobiltelefon kan inkludere: svimmelhet, liten forvirring, følelse ør, en sensasjon rennende nedover ansiktet fra øret til halsen. Lytt til kroppen din, hvis du har mistanke om en sammenheng mellom følelse av balanse eller uvel etter å bruke en mobiltelefon, ta kontroll ved å implementere en rekke av forslagene ovenfor for å begrense RF-stråling.

Advarsler

 • Hvis du bestemmer deg for å kvitte deg med din mobiltelefon for å endre det for en med lavere stråling eller å slutte å bruke i det hele tatt, har det forsvarlig gjenvunnet i stedet for å sende den videre til noen andre.
 • Ikke ringe når signalstyrken er svak. Jo svakere signal, jo vanskeligere telefonen må arbeide for å opprette en tilkobling, og dermed avgir mer energi.
 • Forskning som ligger til retningslinjer for sikkerhet har blitt utviklet for RF-stråling (radiobølger) kan ikke utelukke muligheten for telefonen RF forårsaker hodet svulster etter 10 til 20 års bruk. Som sådan, vil finne ut uansett fortsatt ta tid, men i mellomtiden, vedta en forsiktig tilnærming til mobiltelefon bruk er bra for helsen din.
 • Ikke bruk en mobiltelefon når du kjører. Det er en svært farlig distraksjon som forårsaker ulykker, skader og død.
 • Unngå å bruke en mobiltelefon når syk eller gravid. Sykdom kan redusere din evne til å takle stråling, mens en baby i fosterlivet kan bli påvirket av stråling.
 • Det vanlige kablede headsettet som følger med telefonen har vist seg å intensivere stråling i øregangen. Ikke bruk det! Bruk et trådløst headset i stedet.
 • Ikke ringe når du er omsluttet av metall, for eksempel inne i bilen eller en heis. Metallet forårsaker stråling for å reflektere tilbake på alle passasjerene (Faraday-bur-effekt).

Ting du trenger

 • Trådløse hodetelefoner
 • Mobiltelefon skjold
 • Påminnelser til deg selv for å hjelpe deg å endre nåværende mobiltelefon vaner
 • Mer ledning telefoner (lange ledninger hvis nødvendig, pluss bånd for ledninger for å holde dem ute av veien når den ikke er i bruk)