Wkuno

Hvordan organisere datamaskinen

Hvis du har mange bilder, dokumenter, musikk og andre digitale filer, vet du at de kan bli uorganisert. Følg trinnene nedenfor for å lage et godt organisert, kraftig datamaskin organisasjon system. Disse instruksjonene er for Windows-brukere, men instruksjonene kan søke på andre operativsystemer også, i det abstrakte.

Trinn

Hvordan organisere datamaskinen. Organiser med ikoner.
Hvordan organisere datamaskinen. Organiser med ikoner.
 1. 1
  Lage mapper. Dersom du har bilder, trenger du en Bilder-mappen. Klasse-arbeidet krever en mappe og sub-kategorier. Family Photos krever underkategorier: Family turer, eller familiebegivenheter. Hvis du også bruker denne maskinen for jobben, en arbeidsmappe. Lage mapper for noe du trenger.
 2. 2
  Organiser med ikoner. Høyreklikk på mappen og gå til Egenskaper. Under kategorien Tilpass Under Endre ikon vil du være i stand til å endre vanlig mappe-ikonet til en personlig en. Hvis du gjør noe med bilder, kan det være en god idé å endre ikonet til et kamera, og så videre og så videre.
 3. 3
  Tilpasse datamaskinen. Mer personlig og individuell hjelper deg å huske ting og organisere. Utforske ting og høyreklikk overalt. Kontrollpanelet er det beste stedet å begynne.
 4. 4
  Ikke plasser ikoner på siden. Plasser dem fra venstre mot høyre, og starter med toppen og gjøre veien ned. Dette kan virke uvanlige, men er mye lettere å se og er mer ryddig.

Tips

 • Holde dine personlige mapper ikke mer enn tre mapper dypt, vil dette holde dokumenter lett å finne, og lett å huske.
 • Den enkleste måten å slette flere filer og mapper er ved å holde nede knappen merket "Ctrl" og klikk uønskede filer. Du kan ta fingeren fra 'Ctrl' før du er ferdig med utvalget, så lenge du holder den nede igjen når du ønsker å fortsette å velge. Deretter trykker du på slett-knappen og bekrefte slettingen.
 • Se etter flere artikler om tilpassing av datamaskinen.
 • På en Mac, er den enkleste måten å slette flere filer og mapper ved å markere dem alle. For å markere flere elementer, klikker du først en, så mens du holder nede shift, klikker den siste. Hvis du trenger å velge bort visse seg, kan du holde nede kommando og klikk på dem for å velge bort noen filer uten å deaktivere dem alle.

Advarsler

 • Ikke slett registernøkler eller viktige systemfiler!
 • Ikke slett filer ut av Program mappen C: \ WINDOWS-mappen eller mappen Dokumenter og innstillinger.
 • Hvis datamaskinen er delt, ikke sletter filer som andre mennesker eier.
 • Ikke slett filer du kan muligens trenger.
 • Mapper med navnet Temp eller midlertidig kan være farlig for organisasjonen. De som regel ende opp med å bli en "catch-all" for filer som egentlig bør være organisert eller slettes. Hvis du bruker en temp-mappen, sørg for at du tar deg tid til å sortere gjennom det minst en gang per uke.