Wkuno

Hvordan øke Internett-hastigheten

Enten du er hjemme eller på jobb, ha en rask og effektiv Internett-tilkobling er en viktig del av ditt daglige liv. Lave hastigheter og svake koblinger kan være frustrerende og til og med kostbare. Ettersom flere Internett-ready-enheter gjør sin vei inn i våre hjem og arbeidsplasser, holde web hastighet opp er viktigere enn noensinne. Vi viser deg hvordan du kan øke Internett-hastighet og maksimere ytelsen til web-tilkoblede enheter.

Trinn

Hvordan øke Internett-hastigheten. Slå modemet av og på.
Hvordan øke Internett-hastigheten. Slå modemet av og på.

Nivå 1: første trinn for feilsøking

 1. 1
  Slå modemet av og på. Noen ganger kan en enkel tilbakestilling kan signifikant øke Internett-hastighet. Du kan også slå ruteren av og på for å se om det er nyttig. Bare sørg for at du kjenner din påloggingsinformasjon i tilfelle datamaskinen krever at du oppgir den etter reset.
 2. 2
  Rengjør dine forbindelser. Dirt er fienden. Regelmessig kontrollere alle modem og router kabler for å sikre solide og rene forbindelser.
  • Skitne, støvete, eller løse kabler som fører fra kabel-eller DSL-modem til den trådløse ruteren, eller datamaskinen kan føre til betydelige reduksjoner i din internett hastighet. Plukk opp en boks med komprimert luft fra din lokale databutikk, og bruke den til å blåse ut skitt og støv i kontaktene.
  • Oppretthold tilstrekkelig ventilasjon rundt alle elektriske komponenter for å unngå overoppheting.
 3. 3
  Unngå å kjøre flere enheter samtidig. Slå av smarttelefoner, tabletter, Smart TV, set-top-bokser eller andre enheter som du ikke bruker for øyeblikket, og se om din Internett-hastigheten øker.

Nivå 2: programvare reparasjoner

 1. 1
  Tømme cookies, cache og nettleserens historikk. Det kan være lurt å gjøre dette hver måned for å opprettholde optimal hastighet.
  • Internet explorer: Se etter Verktøy-menyen og velg "Delete Browsing History." Sjekk de riktige boksene for informasjonskapsler, nettleser historikk og midlertidige Internett-filer. Hvis din versjon av Internet Explorer har et alternativ som sier "Bevar Favoritter nettstedet data", da de-velg det alternativet.
  • Firefox: Velg "Slett logg" fra Verktøy-menyen. Hvis din versjon har en "Tidsperiode for sletting" alternativet, velger du "Everything".
  • Google chrome:
   • Enter "chrome:/ / settings / clearBrowserData" i nettleseren bar.
   • Velg alle elementene du vil slette, inkludert surfing, nedlastingshistorikk, cache, cookies og andre område og plug-in data.
   • På "Slett følgende elementer fra" drop-down menyen, velg "tidenes morgen".
   • Klikk "Clear Browsing data."
  • Safari: I Safari-menyen, velg "Reset Safari." Deretter velger du "fjerne alle nettside data."
 2. 2
  Skann systemet for uvelkomne gjester. Noen ganger, kan virus, spyware, adware eller malware treg Internett-tilkoblingen.
  • Lukk alle programmer og kjøre anti-virus program. Hvis du har en anti-spyware program, kjøres det også. Du kan også prøve et register renere program hvis ingen av disse alternativene øker din Internett-hastighet.
  • For å hindre fremtidige infeksjoner eller forsinkelser, ta deg tid til å slå av datamaskinen hver dag. Slå på automatiske sikkerhetsoppdateringer for alle programmene dine.
  • Hvis du ikke har anti-virus programvare, kan du finne ut mer om PC anti-virus programvare eller Mac anti-virus alternativer.
 3. 3
  Se etter båndbredde svin. Fjern unødvendige programmer fra datamaskinen din som kan bruke opp båndbredden som de kjører i bakgrunnen.
  • På Windows-maskiner, bruker du Legg til eller fjern programmer i Kontrollpanel til å fjerne programmer som du ikke bruker ofte. Du kan også få tilgang til Oppgavebehandling ved å trykke "Ctrl + Alt + Delete" for å se om noen programmer kjører i bakgrunnen som du ikke ønsker. Vær forsiktig med å slette elementer hvis du er usikker på deres formål eller funksjon på datamaskinen.
  • På en Mac, kan du se noen kjørende applikasjoner ved hjelp Kommando-Tilvalg-Esc, hvor du har muligheten til kraft-avslutte programmet, eller du kan navigere til programmet og slutte normalt.
 4. 4
  Endre wi-fi kanal. Hvis mange mennesker i bygningen bruker samme kanal, så du kan merke en stor nedgang i din Internett-hastighet.
  • Bruk et program som Wi-fi analysator for Android å finne den minst overfylt kanal i bygningen. Andre programmer som kan analysere kanaler inkluderer inSSIDer for PC og KisMAC eller WiFi Scanner for Mac.
  • Hvis du ser en mer åpen kanal, deretter bytte kanaler for å øke Internett-hastighet. Du må ta kontakt med eierens manuell eller slå opp på støttesiden for din individuelle ruteren for å finne ut hvordan du gjør dette. Hver router er annerledes, men prosessen er ikke vanskelig.

Nivå 3: få nytt utstyr

 1. 1
  Oppgradere modemet eller ruteren til en nyere modell. Når du kobler den opp, prøv å koble enhetene til kortere kabler for å øke hastigheten.
 2. 2
  Sjekk dine filtre hvis du har DSL. Når du har aktivert DSL, hektet du linjen fra telefonen jack i den ene siden av en rektangulær boks filter. På den annen side, har du to linjer kommer ut, en til telefonen og en for modemet. Hvis du bruker en DSL-forbindelse over fasttelefon, sørg for at du har høy kvalitet filtre på plass for å få optimal signal hastighet.
 3. 3
  Bruk ethernet istedenfor wi-fi. En kablet tilkobling vil nesten alltid være raskere enn en trådløs tilkobling. Også, kjøpe gode kabler. Kvaliteten på Ethernet og DSL-kabler kan spille en rolle i den generelle hastigheten på Internett-tilkoblingen. Kjøpe kabler som er vurdert spesielt for din ønskede formål, og erstatte kabler som de blir slitt eller sprø.
 4. 4
  Kontakt din Internett-leverandør (ISP) for å finne ut hvor mye hastigheten du bør få. Mens faktorer som avstand fra telefonsentral kan påvirke hastigheten din, bør din ISP kunne gi deg et omtrentlig tall.
  • Test din nåværende Internett-hastighet. Prøv en som vil måle hastigheten på din forbindelse. Enkelte leverandører tilbyr hastigheter i 40-50 megabyte rekkevidde, noe som er nok for mer enn én samtidig video stream, pluss andre samtidige aktiviteter på internett.
  • Sjekk om din faktiske hastigheten samsvarer med hastigheter lovet av din ISP. Hvis den ikke gjør det, så ring til selskapet og be dem om å feilsøke eller reparere tilkoblingen.
  • Husholdninger eller bedrifter som deler et enkelt nettverk for flere brukere kan oppleve at den eneste løsningen å bremse online hastigheter er å utvide båndbredden til deres Internett-leverandøren.
  • Ta kontakt med din ISP og nevne at du er interessert i å oppgradere din tjeneste. Spør om leverandøren vil vurdere en rettssak eller evalueringsperioden for deg å teste en høyere tjeneste for å se dens innvirkning på din Internett-hastighet før du signerer en kontrakt eller langsiktig forpliktelse.

Tips

 • Du kan også prøve et program som TCP Optimizer å finjustere din Internett-tilkobling.

Ting du trenger

 • Modem
 • Trykkluft
 • Anti-virus, anti-spyware og register renere programvare
 • DSL-filtre
 • Ethernet-kabel