Wkuno

Hvordan forklare vold i tegnefilmer til barna

Historien om ekstreme slapstick påfunn er nesten like gammel som tegneserier selv. Scener som disse har minsket i nyere tegneserier, men vold i tegnefilmer er fortsatt tilgjengelig via nettet, DVD og TV-kilder. Barn spesielt nyte tegnefilmer, og har problemer med fullt skille virkeligheten fra imaginære vold. I denne artikkelen er noen forslag å komme over denne meldingen forsiktig og uten mas.

Trinn

Hvordan forklare vold i tegnefilmer til barna. Ikke over-diskutere vold med svært små barn.
Hvordan forklare vold i tegnefilmer til barna. Ikke over-diskutere vold med svært små barn.

For små barn

 1. 1
  Husk at små barn ikke kan konsekvent forstå forskjellen mellom virkelighet og make-tro. Frem til om alderen syv eller så, barn forstå verden på en svært konkret, bokstavelig måte. Små barn er ikke dumme, de bare forstå verden annerledes enn ungdom eller voksne. Husk at barn ofte holder forestillinger som:
  • Tegneseriefigurer liksom "lever" inni en TV eller DVD eller datamaskin.
  • Dyr som hunder og katter kan snakke, selv om et barn har et kjæledyr hjemme som aldri, noensinne snakket.
  • Hvis du har en cape, kan du fly. Alt du trenger er å finne eller lage et egnet cape.
  Barn vil handle ut på voldelige handlinger. De vil også handle ut hva de ser, selv om handlingene blir straffet på skjermen. Mange vitenskapelige studier viser at et barn vil gjøre dette. De ser noe på skjermen, for bedre eller verre, de vil handle på atferden de ser.
  Små barn også ikke fullt ut forstår årsak og virkning. For eksempel kan de ikke forstår punching en person fører til reell, fysisk smerte i den andre personen.
 2. 2
  Ikke over-diskutere vold med svært små barn. Du trenger ikke å gå inn i detaljerte grunner til at du ser tegn karate-spark hverandre er dårlig for ham eller henne.
  • Skifte kanal eller slå av TV eller andre medier.
  • Bare staten materie-of-fakta:
   • "Jeg liker ikke hva de (folk / roboter / skapninger / etc.) Gjør til hverandre."
   • "Dette showet er ikke hensiktsmessig for deg."
   • "Jeg vil ikke at du skal tenke treffer / sparker / erting / etc. Er OK, fordi det ikke er."
 3. 3
  Tilby et alternativ, gjør ikke sensurere programmet en straff. IKKE imidlertid gi etter for sutring, tigging, plaging, eller liker å sette showet på igjen.

For eldre barn (om lag 7 år og oppover)

Barn i denne alderen er mer i stand til å forstå årsak og virkning, virkelighet versus fantasi, og hva som er akseptabel oppførsel. Dette betyr imidlertid ikke, mener de er immune mot effektene av visning tegneserie vold.

 1. 1
  Se på TV med barna, og diskutere fysisk vold at barnet ditt har sett i tegneserier, TV-serier eller filmer. Ikke forelese... starte en dialog. Kritisk tenkning hjelper barn å utvikle skepsis når det gjelder vold. Her er noen spørsmål du kan stille:
  • Det er interessant. Hvis noen jaget meg med en stekepanne, ville jeg ringe politiet. Hva vil du gjøre?
  • Disse menneskene ser ut til å løse sine problemer med kampsport. Er det noe du ser på skolen?
  • Tror du faller utfor et stup ville skade deg? Hvorfor fungerer ikke det for Coyote?
 2. 2
  Lær om TV og "film magi". Forstå hvordan media er ikke virkeligheten hjelper barn skjønner det er make-tro.
  • Lag en flip-bok. Tegneserier er basert på denne teknologiske effekt, ikke lite folk i en TV. Det er også en utmerket kunst og vitenskap prosjektet!
  • Besøk et TV-studio. Mange lokalsamfunn har en lokal TV-studio, for eksempel et fellesskap kabel studio, videregående skole eller høyskole TV-stasjon. Seeing utstyr, folk og teknikker som går inn i å gjøre et TV-show bidrar til å bygge forståelse.
 3. 3
  Snakk om hvordan man skal håndtere situasjoner på riktig måte. Det er veldig enkelt å bruke aggresjon som en måte å få det du ønsker, men at det er noe enhver person, inkludert deg selv, må lære å overvinne. Det er veldig, veldig sjelden at man må ty til fysisk vold for å løse en situasjon.
  • Verbal vold er heller ikke akseptabelt, inkludert mobbing språk eller begreper. Dette betyr også put-downs, utskjelling, trusler og så videre. Mens mer subtile, disse er overraskende vanlig i tegneserier.

Tips

Advarsler

 • Cartoon betyr ikke "for barn". Mange animerte serien, som for eksempel South Park, er definitivt ikke barnevennlig.
 • Vær konsekvent. Hvis du se The Terminator mens barna er i ferd med, sende deg blandede meldinger.
 • Å ha eldre søsken kan gjøre det vanskelig å kontrollere TV-valg for yngre søsken. Selv om 11 år gamle nyter "The Clone Wars", kan det bli for mye for hans / hennes to år gamle søster.