Wkuno

Hvordan bygge en hjemmekino-PC (HTPC)

Konseptet med en hjemmekino personlig datamaskin, også kjent som en HTPC, er økende i popularitet takket være TiVo og Microsoft Media Center-utgaver av Windows-operativsystemet. Bygg din egen HTPC system gir deg frihet og fleksibilitet, slik at du kan velge din egen programvare og maskinvare.

Ikke alle er villige til å bruke tid til forskning, kjøpe komponenter, bygge og konfigurere sin egen HTPC, og det er derfor de ferdigbygde løsninger som TiVo er så populære. Hvis du er villig til å bruke litt tid med denne prosessen, vil du snart ha en fantastisk HTPC, uten kostnader, abonnementsavgift, og restriksjoner av pre-bygget løsninger. Hvorfor betale en premie for dårlig maskinvare og programvare? Bygg din egen med tilpassede komponenter og fri programvare.
Denne guiden vil gå gjennom en hardware oppsett, og Ubuntu og MythTV installasjon. Det vil også fokusere på konfigurasjonen av LIRC, modprobe, og andre komponenter som er viktige for å kjøre en HTPC.

Trinn

Hvordan bygge en hjemmekino-PC (HTPC). Kjenn dine egne behov.
Hvordan bygge en hjemmekino-PC (HTPC). Kjenn dine egne behov.
 1. 1
  Kjenn dine egne behov. Ønsker du å bruke denne HTPC som en stereo også? Vil den lagre MP3-samlingen og fungere som en server? Hva andre brukere kan du dedikere til det?
 2. 2
  Forskning og kjøpe maskinvare. Mens nesten alle moderne PC vil fungere, vil spesifikke komponenten teknologier hjelpe HTPC håndtaket jevne opptak og avspilling av video.
  • TV-tuner-kort. Hauppauge og ATI har gjort sine navn en standard for TV-tunere og andre multimedia kort. Den Hauppauge PVR-150 (en enkelt TV-tuner-kort) støttes som regel i tredje-parts programvare enn alle andre kort. Flere PVR-150 kort kan installeres i en PC og anerkjent med noen TV-opptak søknaden uten tilpasning. Det samme gjelder for den doble TV-tuner-kort fra Hauppauge, kjent som PVR-500.
  • Minne. Nesten alle DDR-minne har plass til to TV-tunere. For tre eller flere TV-tunere, er DDR-400 eller høyere båndbredde minne med en CAS-latency på 2 anbefales, og for DDR2, en CAS 4 anbefales. Unngå DDR3-modulene før de ventetid tallene er forbedret. Ta opp flere strømmer av video mens du spiller et annet krever skikkelig low latency minne.
  • Tilfelle. Du kan kjøpe en sak spesielt utviklet for HTPC-systemer, eller bruke en standard ATX saken. Det er stor fleksibilitet her avhengig av hvor du har tenkt å holde systemet, og hvor mye kjøling du trenger. Hvis du velger å holde dette på et sentralt sted, for eksempel en stue eller hiet, kan det være lurt å fokusere på å holde systemet rolig og støvfritt. Dette er alltid en balansegang når høyere ytelse komponenter blir utnyttet. Plukk en sak med mer luftstrømmen og ventilasjonen enn du trenger for komponentene slik at du vil være i stand til å senke viftehastigheter gang sin bygd.
 3. 3
  Monter systemet.
 4. 4
  Konfigurere BIOS. Siden dette systemet vil bli slått på hele tiden, er en av våre prioriteringer for å minimere tiden det er å sitte uvirksom mens fullt slått på. Ikke bare gjør dette spare energi, men det forlenger også levetiden på maskinvaren. Innsiden av systemets BIOS konfigurasjonsverktøy, vil du ønsker å sette en timeout for et system standby-modus. Noen PCer vil ha flere kontroller for å drive ned komponenter etter så mye ledig tid, mens andre må stole på operativsystemets innstillinger for å gjøre dette. Unngå også å bruke en hviletilstand, fordi mange operativsystemer har problemer med å komme seg etter det.
 5. 5
  Last ned og installer en gratis distribusjon av linux. Ubuntu er en av de enkleste og mest populære distribusjoner for MythTV siden det allerede omfatter mange av de enkelte komponentene du behøver med andre distribusjoner. Føl deg fri til å velge en fordeling som passer ditt behov og kompetanse, men denne guiden vil fokusere på Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn):
  1. Last ned en LiveCD ISO-bilde fra et speil som er oppgitt på ubuntu.org. En ISO image er et bilde av en optisk plate som er klar til å bli brent på en CD eller DVD.
  2. Brenn ISO til en ekstra CD med CD brenner programvare som Nero.
  3. Boot nye HTPC til installasjons-CD.
  4. Velg "Start eller installere Ubuntu" alternativet eller la denne skjermen tid til å velge den automatisk.
  5. Dobbeltklikk på "Install"-ikonet når Ubuntu Live CD har lastet skrivebordet.
  6. Velg ditt språk.
  7. Velg plasseringen.
  8. Velg tastatur layout.
  9. Velg manuell partisjonering ordningen, og partisjonere harddisken (e) tilsvarende. Dette trinnet forutsetter at du har en stor bil. For flere stasjoner, gjerne partisjon som er nødvendig.
   • Lag en root partisjon. For enkelhet, dette er hvor systemet vil starte opp, hvor Ubuntu skal installeres, og hvor alle programmer og brukerdata vil bli lagret. Minst 10 GB er anbefalt for denne partisjonen, men gjerne velge en større størrelse avhengig av dine behov. Kontroller at typen er satt til standard "ext3", skriv deretter inn en skråstrek "/" for mount point.
   • Lag en swap partisjon. Dette bør omtrent være i nærheten av samme størrelse som din fysiske RAM på systemet, men noe mindre enn dette beløpet kan hindre systemets ytelse. Noe dobbelt så mye er mest sannsynlig overkill. Velg "swap" som type, og ingen mount point er tillatt.
   • Lag en partisjon der du vil lagre den innspilte videoen. Standard type "ext3" vil fungere, men "jfs" eller "XFS" journaling filsystem typer vil øke hastigheten på tiden det tar å slette opptak. JFS vil slette filer i 1 sekund eller mindre, selv om det er så stor som 10 GB. XFS vil slette filer raskt, men ikke fullt så fort som JFS. Fordelen med XFS er ytelse, men på en økt CPU overhead. Siden en HTPC er ikke en dual-purpose PC med andre programmer som kjører på samme tid det tar opp video, er XFS et godt valg. Legg merke til at Ubuntu 7.04 's installatør kan ha problemer med korrekt beregning partisjonsstørrelser for "jfs" og "xfs". For nå lage en mindre størrelse partisjon, deretter "vokse" det å bruke gjenværende ledig plass når Ubuntu er installert. Dette er en annen verdt nytte av XFS løpet EXT2 eller EXT3.
  10. Velg et brukernavn og standard konto for å logge inn Ubuntu. Legg merke til at navnet "mythtv" er et reservert konto. Dessuten må brukernavn starte med små bokstaver, og kan ikke inneholde spesialtegn. Deretter oppretter du et passord, og deretter velge et navn for systemet.
  11. Gå gjennom innstillingene på det neste vinduet, og klikk deretter på "Install".
  12. Start systemet på nytt når du blir bedt om å gjøre det.
  13. Installere oppdateringer når du blir bedt. Ubuntu skal vise en ballong-stil meldingen for oppdateringer på øverst til høyre på skrivebordet. Klikk på den og oppdatere alt oppført. Du vil merke advarsler om validerte pakker, men de fleste av disse skal være fra pålitelige kilder. Gjennom listen for deg selv og de-velge noe du ikke ønsker hvis du er kjent med Linux-pakker. Ellers installere alle oppdateringene.
 6. 6
  Kontroller TV-tuner-kort er anerkjent av ubuntu og fungerer.
 7. 7
  Installere en komplett mythtv pakke, fortrinnsvis en som er opprinnelig utarbeidet for din egen linux distro.
 8. 8
  Konfigurer mythtv for en TV planlegging tjeneste som.
 9. 9
  Tweak video komprimering nivå.
 10. 10
  Sett mythtv klient til å automatisk starte ved oppstart.


Ting du trenger

 • Eksisterende PC eller datamaskin eller planer om å bygge en datamaskin med en CPU gjort i dette årtusenet. Røff anbefalinger (hastighet ikke er en sann mål på systemets ytelse):
  • For prosessorer gjort mellom 2002 og 2005, er omtrent 1GHz CPU hastighet anbefales for hver TV-tuner brukes. Dette inkluderer Intel 478 socket og tidligere, og AMD 754 socket og tidligere.
  • For prosessorer fra 2006 og senere, er omtrent 600MHz CPU hastighet anbefales for hver TV-tuner brukes. Dette inkluderer Intel 775 socket og senere, og AMD 939 socket og senere.
 • TV-tuner-kort (s).
 • Enhver distribusjon av Linux
 • MythTV eller lignende programvare

Tips

 • Som et alternativ, prøv mythbuntu, en distro basert på Ubuntu som inkorporerer MythTV og tilhørende programvare som MySQL.
 • Sjekk rundt etter den beste hardware kompatibilitet

Advarsler

 • Bygge en HTPC fra bunnen av, enn si å installere programvaren og konfigurere den, tar en betydelig mengde tid og krefter hvis du er ny til prosessen. Har ikke tenkt å gjøre dette på en kveld. Planlegg din tid til å jobbe med dette litt hver dag, tildeling noen timer å gjøre forskning om Linux og MythTV.
 • Ikke å planlegge for riktig maskinvare kan forlate deg med en HTPC som ikke fungerer godt med Linux. Selv om Linux-kjernen er mer kompatibel med hardware enn nyere operativsystemer som Vista, er det mange tredjeparts drivere som fortsatt er ustabil. Siden du vil ha en HTPC som er drevet opp hele tiden for å ta opp TV-programmer, vil du mest stabil plattform tilgjengelig for maskinvaren og operativsystemet.