Wkuno

Hvordan å spille fiolin

Fiolinen er et av de mest givende og vakre instrumenter å spille. Veien til å lære fiolin er en lang en, men med tålmodighet, disiplin og entusiasme, vil disse trinnene hjelpe deg å starte nedover veien til suksess med denne etasjer instrument.

Trinn

Hvordan å spille fiolin. Kontroller tilbehør.
Hvordan å spille fiolin. Kontroller tilbehør.

Samle utstyr

 1. 1
  Kjøpe en fiolin. Hvis du bare starte opp med instrumentet, er det ikke nødvendig å bruke en overdreven mengde penger på en fiolin, men som de fleste instrumenter, kvaliteten på fiolin generelt stiger som prisen går opp. Forvent å tilbringe et par hundre dollar på en anstendig nybegynner fiolin.
  • Kjøp full størrelse. Den fiolin er et lite instrument, men det er spesielt utformet mindre størrelser er tilgjengelige. Disse er vanligvis bare ment for svært små barn, så pass på fiolin du kjøper er i full størrelse med mindre du er usedvanlig liten. Du kan spørre butikken om en anbefaling hvis du er usikker.
  • Kjøp fra en pålitelig selger. Musikkbutikker stake sitt rykte på å selge solide instrumenter som er fri for åpenbare feil og skader. Som nybegynner, vil du ikke være i stand til å overtale en veldig behagelig lyd fra instrumentet på en stund, så feil i privat solgte fioliner kanskje ikke tydelig for deg før det er altfor sent å klage. Bare kjøpe fra en butikk eller person du kan stole på.
 2. 2
  Kontroller tilbehør. Din fiolin bør komme med fire strenger, en bue, og en hard bæreveske. I de fleste tilfeller vil den personen som selger deg fiolin være glad for å henge det for deg, som har den ekstra bonus av dobbelt-sjekke for å være sikker på at de stemmeskruene (de svarte knottene på rull, eller toppen av fiolin) er skikkelig passe til bla. En vanskelig sak er viktig fordi fioliner er slike delikate instrumenter.
  • Strenger kommer i tre grunnleggende varianter: gut, som er dyrt og vanskelig å ta vare på, men som tilbyr et komplekst spekter av lyd, stål, som er høyt og lyst, men kan høres hakkete, og syntetisk, som er glatt, klar og ikke like uforutsigbar som gut. Hver type navn refererer til kjernematerialet rundt hvilken metalltråden er viklet for å lage strengen. De fleste nybegynnere bør gå med syntetisk kjerne strenger, slik som nylon kjerne.
  • Baugen skal være nye eller nylig re-haired. Du kan sjekke dette ved å se på håret av buen (den fine, hvite eller off-white fiber) og sikre at fargen er jevn og lys langs hele lengden. Håret av buen bør være en jevn bredde fra ende til ende.
   • Buer slites ned over tid. Du kan få baugen re-haired for en liten avgift på de fleste platebutikker.
 3. 3
  Kjøpe andre elementer. Nesten alle fiolinister bruke en hake hvile, som er en billig, ergonomisk stykke (vanligvis svart) plast som klemmer nær bunnen av fiolin og gjør at den holdes godt på plass av haken din. Bortsett fra det, være sikker på at du har noen rosin (koagulert saft) for baugen din, et notestativ, og en bok av nybegynner leksjoner eller sanger, fortrinnsvis i et format som vil åpne flatt.
  • Noen fiolinister, spesielt nybegynnere, også kjøpe en skulder hvile, som er en fiolin-bredde pad som sitter på skulderen din under fiolin og gjør det lettere å holde. Mange starter med en skulder hvile og til slutt fjerne den etter noen år. Hvis fiolin synes å grave i skulderen din når du spiller, bør du vurdere å kjøpe en.
  • Spelemenn ofte holder fiolin i skurken i en arm mens du spiller, med baken hviler mot skulderen sin. For dem, hake hviler og skulder hviler er generelt meningsløst.

Grunnleggende teknikk

 1. 1
  Stram baugen. Når du har satt opp notestativ og noter, åpner den harde saken og fjerne baugen. Håret av baugen bør være slapp. Stram bow håret ved å vri på slutten urviseren til mellomrommet mellom hår og stokk er stor nok til å passere en blyant gjennom rent fra spiss til spiss.
  • Ikke bruk pinky finger som et mål fordi oljen fra huden din vil overføre til håret, som må forbli oljefri å få den beste lyden fra strengene.
 2. 2
  Rosin baugen. Rosin kommer i to typer, mørke og lys, enten er greit å bruke, og det er heller ikke dyrt. Det er vanligvis et rektangel av hard, gjennomsiktig materiale i et papir eller papp casing som er åpen på to sider. Grip rosin ved tapetsert sider og forsiktig, men kraftig gni den opp og ned langs lengden av buen håret tre eller fire ganger. Målet er å overføre noen av de kolofonium "støv" på håret, noe som gjør det mer klebrig.
  • For mye rosin vil føre til at baugen å gripe altfor godt, produsere en hakkete lyd. Hvis du over-rosin din bue, det er greit, det vil bare ta et par timer med å spille for å bringe den tilbake ned til riktig nivå.
  • Hvis dette er en nylig haired bue, kan det trenge mer rosin enn normalt. Trekke den flate siden av baugen hår over en snor for å se om det gjør en klar lyd etter tre eller fire slag av rosin. Hvis den ikke gjør det, legge til et par til.
 3. 3
  Tune fiolin. Sett baugen til side for et øyeblikk og ta fiolinen ut av saken. Strengene, i rekkefølge fra laveste tone til høyest, bør innstilt til G, D, A og E. Store justeringer kan gjøres med tuning knagger i trakten på fiolin, men hvis tonen virker bare litt off, bruker de små metall ringer nær bunnen, kalt fin-mottakere, for å gjøre justeringer i stedet. Når du er fornøyd, kan du returnere fiolin til den åpne sak for et øyeblikk.
  • Stole på en tone fløyte for å finne de riktige notene, eller bare se lydfiler opp på Internett.
  • Ikke alle fioliner har fine tunere, men de kan installeres av en butikk.
 4. 4
  Ta tak i baugen. Start med å forsiktig legge den midtre delen av pekefingeren på håndtaket (den litt polstret del av pinnen, vanligvis noen inches over innstramming knott). Plasser tuppen av lillefingeren på den flate delen av pinnen nær bunnen, holder den litt buet. Ringen og midtre fingrene skal hvile med sine midtre deler i tråd med tuppen av lillefingeren, og deres tips på siden av frosken (den svarte brikken som forbinder stramme knotten til håret). Tommelen skal hvile under pinnen, på forsiden av frosken, nær eller på baugen hår.
  • Din hånd skal være avslappet og løs, og noe avrundet som om du holder en liten ball. Ikke la håndflaten nær eller hvile på baugen. Dette reduserer kontrollen du har over bevegelse av buen, som blir stadig viktigere etter hvert som ferdigheten øker.
 5. 5
  Hold fiolin. Stå eller sitte med rett rygg. Plukk den opp av halsen med venstre hånd og ta med baken av instrumentet opp til halsen. Hvil korsryggen av fiolin på kragebein og hold det på plass med kjeven din.
  • Kjeve, like under øreflippen (ikke hake), er ment å være hviler på haken hvile. Dette bidrar til å hindre instrumentet glir av skulderen din. (Dette er også grunnen fiolinister på TV alltid synes å være å se ned og til høyre.
 6. 6
  Perfeksjonere håndstilling. Plasser hånden under den øverste delen av halsen og støtte fiolin slik at bla peker ut og vekk fra deg. Hold den stødig ved å hvile på siden av tommelen på halsen, og la fire fingre å bue over gripebrettet, som er den svarte platen som dekker forsiden av halsen.
  • Som en nybegynner, bør hånden være så langt opp i halsen som mulig samtidig gir pekeren finger for å komme ned på gripebrettet. Etter hvert vil du lære å skyve hånden opp og ned for å nå høyere notater raskt.
 7. 7
  Spille strengene. Plasser den flate siden av baugen hår omtrent halvveis mellom broen (spinkel-ser tre står 3/4 av veien ned strengene som holder dem telt) og gripebrettet, slik at det er direkte over magen (foran kroppen) av fiolin. Trekk baugen langs strengen så rett som mulig, parallelt med broen, bruke en liten mengde press. En lyden skal komme fra fiolin.
  • Mer press tilsvarer høyere lyd, men for mye press gjør det hakkete. Lett trykk skal produsere en sammenhengende tone fra ende til ende av buen, hvis det er hull, må baugen mer rosin.
  • Vipp baugen litt mot boken og tonen vil være mer fokusert, produsere en mer profesjonell lyd.
 8. 8
  Øve spille åpne strenger. Åpne strenger er rett og slett strenger spilles uten fingertupper på dem. Hvil halsen av fiolinen i rommet mellom den venstre tommelfinger og pekefinger. Hold baugen med håndleddet, albue, skulder og kontakt punkt på strengen innen ett plan. Endring strenger ved å heve eller senke albuen for å bringe buen til den riktige høyde. Prøv korte strøk av seks inches eller så i midten av baugen først, og deretter prøve halvt slag fra frosken til midten og tilbake igjen. Arbeid deg oppover til full lengde slag.
  • Korte og lange slag er begge viktige teknikker for å spille fiolin, så ikke føler som om du kaster bort tid på å trene med korte strøk.
  • Fortsett å øve til du kan spille en streng av gangen uten å berøre de andre strengene. Det er viktig å utvikle kontroll slik at du ikke tilfeldigvis spille et notat du ikke ønsker å spille.
 9. 9
  Øve spille andre notater. Det tar mye trening for å mestre presset og posisjonering nødvendig for å få fingrene til å produsere klare notater på gripebrettet. Begynn med din sterkeste finger, pekeren finger. Ved hjelp av tuppen bare, trykk hardt ned på det høyeste streng (E streng). Du trenger ikke å bruke så mye press som du gjør med gitarstrenger, en beskjeden, men fast mengde er nok. Trekke buen over E strengen for å produsere et litt høyere tone. Hvis du holder fiolin riktig, bør fingeren naturlig komme ned omtrent en halv tomme under mutteren (toppen av fingerboard) som gir en F notat.
  • Legge til notater. Når du er i stand til å produsere en klar notat, kan du prøve å sette tuppen av langfingeren ned et stykke under pekeren fingeren på gripebrettet. Hold begge fingrene ned og spille en annen, høyere notat. Til slutt setter ringfingeren forkant av langfingeren og gjenta prosessen. Pinkie er også brukt, men tar vesentlig mer øvelse å mestre. For nå, bare bekymre deg om de andre tre fingre.
  • Legg strenger. Prøv å spille fire notater (åpen, pekeren, midtre og ring) på alle fire strenger. Ta hensyn til hvor mye press du trenger for å produsere en klar oppmerksom på hver enkelt.
 10. 10
  Øv skalaer. En skala er en serie av notater som stige og stige i et mønster av trinn (vanligvis åtte, noen ganger fem) som starter på ett notat og slutter på et høyere eller lavere versjon av det samme notatet. En enkel (og nyttig) skala for nybegynnere er D Major skala, som starter på det åpne D strengen. Derfra plassere fingrene ned i rekkefølge (som beskrevet ovenfor) og spille hver note: D (åpen), E, ​​F skarp, G (som skal være produsert av ditt tredje, eller ring, finger). For å fullføre skalaen, spille neste høyeste åpen streng, A, og deretter gjenta mønsteret på en streng å spille B, C skarp, og til slutt D med ditt tredje finger.
  • Når riktig spilt, D-dur skala (og faktisk alle store skala) skal samsvare med lyden av den berømte "Do, Re, Mi, Fa, så, La, Ti," synger skala. Hvis du ikke vet hva det er, slå det opp på nettet eller se den musikalske filmen "The Sound of Music", som har en minneverdig og kjente sang kalt "Do Re Mi" som forklarer det.
  • Hvis du ikke kan synes å få lyden rett, husk: plassere den første finger en finger bredde fra mutteren, den andre finger en finger bredde fra den første, og den tredje finger berøre andre. Hvis du foretrekker det, spør din musikkbutikk eller lærer å tape fingeren posisjoner for deg med hvit tape, så du har en visuell guide.
  • Andre skalaer, som mindreårig, harmonisk, og selv pentatonic (5-note) skalaer finnes, men de kan studeres, praktiseres, og internalisert senere.
 11. 11
  Øv hver dag. Starte med en kort tid (15 eller 20 minutter) og jobbe litt lenger hver dag til du kommer en time, eller du ikke kan finne noe mer tid til å spille. Alvorlige fiolinister ofte praksis for tre eller flere timer per dag, så igjen, mange fiolinister på dette nivået får penger for å spille. Øv så mye som du med rimelighet kan, og holde på den. Selv høres god nok til å spille noen enkle sanger kan ta måneder, men til slutt, vil ting begynne å komme sammen.

Tips

 • Øv sakte, deretter jobbe opp til tempo. Som i å skrive, til slutt fingrene vil huske hvor du skal gå av seg selv.
 • Få en lærer, og du vil lære mye raskere. Sjekk for lærere ved lokale universiteter, lokale skoler, orkestre, og noen videregående skoler. Selv en kort ukentlig leksjon kan gi uvurderlig feedback.
 • Rent av rosin buildup på fiolin etter hver øvelse. Bruk en ren, tørr, myk klut på strengene, på og under gripebrettet, og rundt brua. Ikke tørk Rosin hår av baugen.
 • Hvis du ikke har penger til å kjøpe en fiolin, er å leie alltid et alternativ. Leie fioliner bør alltid komme med en bue, case, og strenger.
 • Det vil ta år å mestre fiolin så vær tålmodig.

Advarsler

 • Hvis du ikke er trygg å bruke stemmeskruene, spør noen med mer erfaring (for eksempel en lærer, kremmer, eller fiolinist venn) å gjøre peg tuning for deg. Det er lett å knipse fiolinstrengenes (spesielt stål kjerne strenger) ved å skru dem for langt på pinnene, som er både irriterende og tidkrevende å utbedre.
 • Ta alltid godt instrument med stor forsiktighet. Ikke slippe den, kaste den, eller utsette det for ekstreme temperaturer eller fuktighet. Det samme gjelder for baugen din.