Wkuno

Slik holder de digitale minnene trygge

Gjør du verdsetter din digitale ting? Nesten alle er å skape ting med datamaskiner, og noen gjør det uten bekymring for sin verdi. Andre å kjenne sin nåværende verdi, men tenk litt over hva det kan bety for dem i fremtiden, og heller ikke er klar eller ikke tror at alt kan bli ødelagt i morgen. Men harddisker dør hele tiden, og de elektroniske tjenestene der folk synke sin tid tett med alarmerende regularitet, tar arbeidet til millioner av mennesker med det. Her er hvordan å bevare dine digitale minner.

Trinn

Slik holder de digitale minnene trygge. Bestem hva du verdsetter.
Slik holder de digitale minnene trygge. Bestem hva du verdsetter.
 1. 1
  Lag en rask backup nå. Om ikke annet, få en billig USB-pinne og dra-og-slipp dokumenter mappen på den. Bekymre seg om andre ting senere. Du bør gjøre mer enn dette, men det er viktigst å ta de mest verdifulle, uerstattelig informasjon fra harddisken din og sette den på en andre medium for å beskytte mot feil på harddisken, tyveri eller tap.
  Slutte å lese før du har gjort dette, og slutte å lage unnskyldninger for å ikke gjøre det.
 2. 2
  Bestem hva du verdsetter. Noen spørsmål å stille deg selv er:
  • Vil du bryr deg om dette ble slettet i morgen? For ting som virksomheten kontoer og dokumenter, er svaret selvfølgelig du ville. Denne type ting bør være første prioritet.
  • Vil du bryr deg om du hadde ingen oversikt over dette i ti år? Alternativt, hvis du er gammel nok til å huske hva som skjedde for ti år siden, skjedde Hva et tiår siden at du skulle ønske du hadde en rekord i dag? Ditt bilde av katten din kanskje ikke betyr spesielt mye nå, men du vil sannsynligvis tenke annerledes etter at katten døde.
  • Hvordan utskiftbar er disse dataene? MP3er og filmer du har lastet ned er vanligvis skiftes (selv om det er en smerte å gjøre det), så det er ikke slutten av verden hvis de blir borte. Dokumenter du har skrevet eller bilder du har tatt ikke lett kan gjenskapes.
  • Hvor god er du til å vurdere verdien av elementer? Som mennesker, vil vårt valg av ting å sikkerhetskopiere være feilbarlige og sannsynligvis kortsiktig. Feile på siden av sikkerhetskopiering for mye ting; diskplass er billig og 23 kubikk inches har en fantastisk mengde data.
 3. 3
  Vokt dere for senkingen tid, og data, til elektroniske tjenester. Dette er ikke å si at du aldri må legge ut et bilde på Facebook eller si noe på Twitter, og disse tingene er morsomme. Men husk at ingen online-tjenesten bør vurderes et arkiv eller et permanent hjem. Noen ganger er disse tjenestene går ned. Andre ganger, din konto det kan bli suspendert eller dine data går tapt ved et uhell.
  • Aldri synke tid i enhver tjeneste som ikke gir deg en enkel måte å få data ut igjen. Hvis den ikke tillater deg å laste ned alle tingene dine som enten en ZIP-fil eller med noen automatiserte verktøy via et API, er det sannsynligvis en dårlig idé å bruke den.
  • Hold en e-postadresse for eventuelle tjenester du bruker i tilfelle tjenesten går ned. Hvis de gir deg noe varsel, vil det sannsynligvis være via e-post.
  • Hold lokale kopier av alt. Ikke slette dine lokale kopier etter at du har satt noe på nettet med mindre du er helt, 100 prosent sikker på at du aldri vil se det igjen.
  • Se opp for tegn på forestående undergang, enten for dine data eller for tjenesten som helhet. Dette er noen av tegnene på at du bør vurdere å flytte dataene dine et annet sted og være dobbelt årvåken for å ha lokale kopier av ditt arbeid:
   • Uklare eller ikke bærekraftig forretningsmodell. Ha det gøy med disse tjenestene, men som med hvilken som helst tjeneste, ikke stole på det å være rundt neste år.
   • Å miste data eller lengre perioder med nedetid bør gjøre deg vurdere om du vil fortsette å være der i det hele tatt. Fotopic var et fint eksempel på dette, etter å ha fått flere perioder med nedetid, minst en av dem utvidet, folk fortsatte å sette sine bilder på nettstedet før det ble stengt ned, uten varsel, i 2011.
   • Rapporter om sletting av kontoer ved stab av nettstedet. Man trenger ikke engang å diskutere om de kan faktisk ha en god grunn for det å merke seg at dette skjer ganske mye for folk som ikke forventer det på mange av dagens sosiale nettverk nettstedene.
   • . Et utkjøp av tjenesten av et annet selskap som ikke har noen klare planer for sin fremtid Spesielt pass opp for talent oppkjøp som kan la tjenesten foreldreløse, i 2012 oppkjøpet av Posterous av Twitter er et godt eksempel på dette, hvis du ' re flinke til å lese mellom linjene.
 4. 4
  Begynn å lage sikkerhetskopier. Husk, er noe bedre enn ingenting. Avtagende avkastning gjelde i sikkerhetskopier som de gjør med alt annet. Den billigste og enkleste backup metoder ta seg av et overveldende flertall av sannsynlig tap-av-stuff. Over-komplisere backup strategi er den største fellen: jo mer komplisert og dyrere du insisterer på å gjøre det, jo mindre sannsynlig er det å gjøre det.
  Således, mens de har gode intensjoner når de ikke viser alle andre hvor fantastisk de er, mennesker som forteller deg at du absolutt gå all-out med geografisk redundans sannsynligvis gjøre mer skade enn godt i den grad at slike ting er nødvendig hvis du kommer til å ha backup i det hele tatt.
  • Første nivå: Kjøp en billig USB flash-stasjon og skubbe Dokumenter-mappen på den. Du har allerede gjort dette i første trinn;. Gjøre det akkurat nå hvis du ikke har Dette sparer dine viktigste data fra mediet mest sannsynlig til å mislykkes eller bli stjålet.
  • Andre nivå: Når du har funnet ut hva du verdsetter, kjøpe en ekstern USB-harddisk og begynne å kopiere flere av dine data på det. Gjør det til en vane å gjøre dette minst hver uke. Du får mer plass til å leke med, slik at du kan kopiere den mer utskiftbare ting som musikksamlingen din på den. Du vil også være lurt å se på måter å laste ned data fra online-kontoer (for eksempel sikkerhetskopierer bloggen din, eller ved hjelp av Facebook eksport-til-en-big-ZIP-fil-funksjonen), slik at du kan sikkerhetskopiere det opp, også.
  • Tredje nivå: Vurdere noen automatisert backup strategi. Dette er verdt det hvis du har lyst til å gjøre det, men tar mer tid til å sette seg godt, en dårlig utformet vil resultere i flere av dine data bli tapt enn en enkel vanlig manuell backup hvis det ikke varsle om svikt i mediene som du sikkerhetskopierer.
  • Fjerde nivå: Geographic redundans, for ting som du absolutt ikke kan miste. Dette tar seg av, sier huset ditt brenner ned. Den avtagende avkastning er i aksjon, og dette er en hel masse mindre sannsynlig enn en harddisk døende, og selvfølgelig hvis huset ditt er ødelagt, vil du sannsynligvis være mye mer bekymret for å finne et sted å bo og starte på nytt enn deg er om katten fotografier.
 5. 5
  Bruk online backup-tjenester nøye. De har sin plass, spesielt i tilfelle av mulig geografisk redundans, men aldri stole på dem som din eneste backup kilde. Igjen aldri slette dine lokale kopier av noe, og aldri bruke en tjeneste som ikke gir deg en enkel måte å få data ut. På grunn av sin omfattende bruk til ulovlige formål, "file locker" tjenester er en spesielt dårlig sted å huse dine data som de kan forsvinne bokstavelig talt over natten.
 6. 6
  Ikke glem dine mobile enheter. For mange mennesker, de har fortrengt eller erstattet konvensjonelle datamaskiner. Sikkerhetskopiere bilder og video fra din kameratelefon.
 7. 7
  Vurdere lisensiering arbeidet under en Creative Commons-lisens, eller på annen måte gir en lett-nedlastbar kopi for andre mennesker til å arkivere. Hvis ting er interessant nok, slik at andre mennesker til å lage kopier vil resultere i mange kopier av dine ting å være der ute.
  Mange steder vil godta kopier av Creative Commons-lisensiert innhold, Wikimedia Commons vil akseptere alle medier du har laget selv om det er vagt lærerikt, for eksempel. The Internet Archive på http://www.archive.org/ vil også godta samlinger av digitale artefakter. Vurdere å bidra til disse, eller en annen lignende non-profit prosjekt.
 8. 8
  Hold et øye med dine lagringsmedier. Hvis en av dine backup-disker mislykkes, erstatte den umiddelbart. "Universet har en tendens mot maksimal ironi, ikke skyve det." På lengre sikt, vil du ønsker å flytte data av ulike typer lagringsmedier som foreldelse setter inn og flytte den til nyere de når de nyere teknologier modne. Disketter gikk til lim fabrikken et tiår siden, for eksempel, og er raskt blitt uleselig. Skrivbare CDer og DVDer er på vei ned denne banen, hvis du har sikkerhetskopiert på disse, får dem på harddisker eller SSD-media nå.
 9. 9
  Tenk hvor mye av digital registrering av deg er andres data, og vurdere å bevare noe av det. En gammel eksempel på dette ville være dine bokmerker, i det minste, ha en sikkerhetskopi av dine bokmerker fil. På Facebook-æraen, vil mange av dine digitale minner har blitt gjort av andre mennesker, for eksempel bilder som du har blitt tagget, eller tweets nevne deg. I mange jurisdiksjoner er det lovlig å lage personlige kopier av andres ting, forutsatt at det er strengt for personlig bruk.
 10. 10
  Husk at sikkerhetskopiene er bare nyttig i den grad du har programvare for å lese den. Mange som brukte datamaskiner i 1980 og 1990 har allerede opplevd smerten av å finne at dagens programvare er i stand til å lese deres dokumenter.
  • Vokt dere for programvare som tvinger deg til å fortsette å bruke den. Et eksempel kan være et bilde manager som ønsker å importere bildebiblioteket, men ikke dokumentere ikke hvordan filene er lagret eller hvordan å få dem ut igjen. Et annet eksempel (heldigvis uvanlig i disse dager) ville være musikk nedlasting tjenester som lar deg kjøpe spor, men bruker kopibeskyttelse med det eksplisitte mål om å stoppe deg fra å lage kopier. Dette gjelder spesielt for backup-programvare, hvis ingen andre program kan lese det formatet der den lagrer filene dine det er ubrukelig som en langsiktig løsning.
  • Vokt dere for proprietære eller rare filformater Dette er den mer generelle tilfellet av ovenstående:. Noen leverandører ikke dokumentere sine filformater nettopp fordi de ikke vil at du skal kunne lese dine egne ting med andres programvare. Hvis programvaren tillater det, eksportere en kopi av arbeidet ditt til noen åpne filformat. Hvis programvaren ikke tillater deg å gjøre dette, få panikk og begynne å bruke en åpen kildekode-alternativ.
  • Hold deg til filformater som kan leses av open-source programvare i dag. Åpen kildekode har en tendens til å bli værende lenger enn lukket kildekode-programvaren, så selv om du bruker proprietær programvare vil du være i stand til å åpne den i åpen kildekode programvare lenge etter at leverandøren av programvaren slutter å støtte det.

Tips

 • Hvis du har et nettsted, unngå å bruke robots.txt. Spesielt, sørg for at noen vert du bruker ikke bruker robots.txt eller en lignende teknisk mål heller, det kan resultere i ditt nettsted ikke blir arkivert ved å arkivere tjenester som Internet Archive.
  En forferdelig eksempel på det siste vil være Fotopic, som hadde en ødelagt robots.txt konfigurasjon, noe som betyr at når det stengt uten forvarsel Internet Archive hadde ingen offentlige kopier av noen av de hundretusener av bilder der, kopier som kunne ha vært brukt av sine tidligere medlemmer til å gjenoppbygge sine samlinger.
 • Hvis du har en vert nettsted, bør du vurdere å kjøpe ditt eget domenenavn hvis tjenesten tillater egendefinerte domener. I tilfelle av tjenesten lukking er det teknisk sett ganske grei å være vert for innholdet selv.

Ting du trenger

 • USB eksterne harddisker og andre backup ressurser - det enklere, jo bedre, slik at du faktisk bruker dem regelmessig