Wkuno

Hvordan unngå internett avhengighet

Tilbringer timer og timer foran datamaskinen? Mange mennesker lider av avhengighet til internett og har en hard tid å betale oppmerksomhet til viktige ting rundt dem.

Trinn

Hvordan unngå internett avhengighet. Innrømme at du har en avhengighet.
Hvordan unngå internett avhengighet. Innrømme at du har en avhengighet.
 1. 1
  Innrømme at du har en avhengighet. Forstå at du har en internett-avhengighet, og at det ikke er bruk for å unngå sannheten.
 2. 2
  Innse at flere og flere mennesker i verden blir avhengige av internett. Du er ikke den eneste med dette problemet, er det blitt mer og mer vanlig og mer og mer kjent. Ikke vær flau, finne andre med samme problem og hjelpe hverandre slå den.
 3. 3
  Få en hobby eller en interesse som ikke involverer internett, videospill, tv, mobiltelefoner, smarttelefoner, bærbare mediespillere eller datamaskiner. Bli involvert med lag, klubber, sport, kirke, musikk, dans, sang, etc. Ta en løpetur med en venn eller få utøve annen måte. Gå til sengs på tid og få en god natts søvn. Hold deg oppdatert med de lokale arrangementene i din kommune. Det kan være foredrag, filmvisninger, konserter, lokale sportsbegivenheter, og boksigneringer osv. Finn noen, så lenge det ikke er på internett, og bli involvert.
 4. 4
  Fullføre studiene. Hvis du er en student så gjøre lekser og studere. Dette er en flott ting å gjøre med en gang når du kommer hjem. Du vil føle deg bra å vite at du gjorde lekser tidlig. Les bøker eller forskning på biblioteket i stedet for å bla Wikipedia for informasjon. Lærere vil heller ha du bruker en ekte bok enn Wikipedia. Studere leksjoner som du lærte for dagen, enten det er en test neste dag eller ikke.
 5. 5
  Hjelp med måltider. Foreldrene dine vil bli lykkeligere at du hjelper med middag eller retter i stedet for chatting på nettet. Lage mat eller bake noe en natt for familien. Noe som får deg av datamaskinen for en stund vil hjelpe og øke din tillit til at du kan være borte fra enda lenger.
 6. 6
  Henge med venner. Planlegg en tur til bowlinghallen, kjøpesenter, eller skøytebane. Få en venn til å gå en hund med deg på ettermiddagen. Unngå steder som har gratis internettilgang for eksempel kafeer.
 7. 7
  Plan familie netter. I stedet for å se på TV eller gjør enkelte ting under middagen, spise middag som en familie på bordet og planlegge spill etterpå.
 8. 8
  Begrenser datamaskinens tid. Sørg for ikke å slå den på for mange ganger i uken. Hvis du har en bærbar PC, sørg for å sette den et sted som du kan huske, men ikke et sted at du ser hver dag. Prøv å holde lokket lukket når du ikke bruker det, når maskinen ikke ser på deg, er du mindre sannsynlig å bruke det. Hvis du har en stasjonær PC, prøv å ikke gå i nærheten av den eller sette noe over det som et ark.
 9. 9
  Kalle folk i stedet for å sende direktemeldinger. Ring en venn og be dem om å gå utenfor i minst tre timer i døgnet. Dette vil distrahere deg fra datamaskinen. Også prøve å gjøre lekser sammen.
 10. 10
  Bruk en vekkerklokke eller et tidsur. Før du bruker datamaskinen bestemme seg for en frist som for eksempel 30 minutter. Stille klokken eller timeren og sørg for at du får av datamaskinen når tiden er ute. Alternativt lage en nedleggelse timer snarvei på skrivebordet (google søk "shutdown timer" for tutorials). Dette kan programmeres til å slå av datamaskinen etter en forhåndsdesignerte tid etter at den har blitt aktivert.
 11. 11
  Ikke spis måltider på datamaskinen din! Å spise på et eget sted vil hjelpe deg til å ikke gå online.

Tips

 • Regulere sove mønster. Mange mennesker mister søvn når du er på internett og rotet opp deres sove mønster. Det vil være gunstig for deg som du vil bli mer organisert og selv disiplinert.
 • Lag en liste over grunner til hvorfor du vil være lykkeligere når du bruker internett mindre.
 • Har ambisjoner i bakhodet at jeg kan gjøre dette!
 • Prøv å holde av nettsteder som er vanedannende. Hvis du har problemer med å få ut av disse områdene, bare ha noen andre blokkere disse nettstedene ved hjelp av innebygde sensur eller hvis du bruker Windows Vista, kan du bruke foreldrekontroll til å kontrollere internett-tilgang og tid på datamaskinen.
 • Prøv å bruke datamaskinen på biblioteket. Du vil ikke bli så fristet til å se på visse nettsteder (for eksempel porno, etc.), og de har en grense på hvor lenge du kan være på nettet. Dessuten er biblioteket et godt sted å få noen gode bøker og magasiner å lese, så du vil ikke bli så fristet til å være på Internett hjemme.
 • Hver gang du logger deg på ulike nettsteder, sette deg et tidsur, og en liten liste over hva du ønsker å gjøre innen den tid, og deretter prøve og gjøre deg logge av når tiden er ute. Gjør dette hele tiden, men prøv å redusere tiden du er på siden ved 5 minutter hver gang.
 • Husk å ta pauser for å spise, sove, gå på do, og ta vare på hygiene din.
 • Hvis det er sider som du ser på hele tiden for informasjon (som wikipedia), bare kopiere all teksten og lagre den i en fil, eller selv skrive den av. Dette vil stoppe deg fra å bruke internett så ofte, og det vil stoppe deg fra drivende til en annen side.
 • Få dine venner og familie for å hjelpe med å minne deg når du har vært på lang tid.
 • Slå av e-postmeldinger, abonnementer eller noe annet som kan snu oppmerksomheten til Internett.
 • Hvis du trenger å lete opp et tema, gjør det så fort du kan, men ikke sitte ned. Stå opp hele tiden mens du surfer, og ikke tillate deg selv å sitte ned.
 • Tenk på hvor mye penger du vil spare uten å ha internett.
 • Avbestill din internettforbindelse eller kvitte seg med datamaskinen.
 • Hvis du har planer om å slutte på Internett for alltid, ikke tenke på å gjøre noe med internett.

Advarsler

 • Etter ca 15 minutter på datamaskinen, stå opp og strekke seg for å hindre øyet og muskeltretthet. Lange perioder med hendene på et tastatur eller mus kan føre til carpal tunnel syndrom og andre alvorlige lidelser.
 • Du kan fortsatt trenger datamaskin for skole / arbeid eller for et skoleprosjekt. Det er greit, bare ikke overdriv.