Wkuno

Hvordan unngå facebook malware

Gjennom bekvemmeligheten av sosiale nettverk nettsteder som Facebook, kan spammere lett få tilgang til din personlige informasjon gjennom tilsynelatende harmløse (og typisk villedende) veggen innlegg, videoer og lenker. Heldigvis finnes det noen enkle forholdsregler du kan ta for å unngå ubevisst bli den spammer deg selv. Denne artikkelen gir trinn om hvordan å unngå Facebook malware.

Trinn

Hvordan unngå facebook malware. Vit hva du skal se etter.
Hvordan unngå facebook malware. Vit hva du skal se etter.
 1. 1
  Vit hva du skal se etter. Facebook spammere får mer og mer kreativ med hvordan de kan gjøre deg falle for noe skadelig og mer unnvikende i form av å fange dem. Hvis du merker noen av følgende egenskaper på en vegg innlegg, gruppe, side etc., anbefales det at du ikke klikker det:
  • Du får en vegg post fra en venn du aldri samhandle med, nesten alltid består av et merkbart automatiserte hilsen med en ukjent link på slutten. Eksempler er "hei Sarah, vil du aldri tro dette, men denne dietten virkelig fungerer [nettside link]!" Eller "John du aldri vil tro dette, men jeg har akkurat fått en gratis iPad levert på døren min klikk her -! [Nettside link] "
  • Du får en vegg post fra en venn, som ber deg om å se en Youtube-video som du visstnok tagget i. Dette kan bli innledet av en automatisert hilsen som "OMG Dave, hva gjør du i denne videoen? LOL!"
  • Du blir invitert til en gruppe eller en hendelse som har å gjøre med gratis elektronikk eller klær giveaways, ofte til de første 50 000 personene som blir med eller som angivelig etter at du har fullført en lang undersøkelse.
  • Du ønsker å begynne å spille et Facebook-spill eller bruke en app, og før du kan begynne, du blir bedt om å autorisere programmet til å legge ut på Wall, innlegg på veggen til venner, få tilgang til all personlig informasjon osv.
 2. 2
  Ikke la deg lure av forkortede lenker. Facebook spammere nesten alltid skjule koblinger til datamaskin-skadelige nettsteder ved hjelp av en URL forkortelse tjenesten, som kan villede deg til å tro du bare å klikke bort til en legitim artikkel eller blogg. I virkeligheten, disse lenkene fører til nettsteder som kan installere malware, spyware og andre virus på datamaskinen din.
 3. 3
  Unngå å gi upålitelige spill og apps autorisasjon. Hvis du blir bedt om å tillate et Facebook-program for å legge ut på din egen og dine venners vegger, for å få tilgang til din private informasjon og nettverk, for å få tilgang til dine data til enhver tid, etc., lukker du spillet eller applikasjonen. Tenk på det - vil du gi en real-life fremmed tilgang til all denne informasjonen?
 4. 4
  Se etter avslørende tegn på spam. Hvis du ser en venn poste flere linker eller videoer til flere venners vegger, er det mest sannsynlig et verk av en spammer. Hvis du ser en vegg post fra en venn som sier Facebook er endelig tilby en måte å se hvem som ser profilen din, for eksempel, tror ikke det, og ikke klikk på spam "Aktiver Profil Viewer varslinger"-lenken. I tillegg sider som advarer de ikke er autorisert av Facebook kunne (men ikke alltid) være skadelig for datamaskinen din.
 5. 5
  Iverksette tiltak så snart som mulig hvis du faller for en spam link eller siden. Det er noen måter du kan håndtere situasjonen hvis du finner ut at du har blitt spammet eller er nå spamming andre:
  • Fjerne spam veggstaver ved enten å klikke på "X" til høyre på innlegget, eller markere den som spam via samme dropdown menyen.
  • Bli kvitt spill som kan være spam ved å gå inn i "Kontoinnstillinger", og deretter "Manage Apps". Du vil være i stand til å redigere og fjerne tillatelser her.
  • Endre facebook passord.
  • Tenk muliggjør sikker surfing via Facebook Security.
  • Last ned en gratis, klarert antivirus scanner program (eller kjøpe en mer avansert programvare versjon) til å utføre en sikkerhetskontroll på datamaskinen. Den tidligere gjort, jo bedre.

Tips

 • Hvis du leser Security blogger, vil du bli mer bevisst på facebook svindel, virus, ormer, spyware og trojanere!
 • Trenger ikke registrere deg for Facebook-spill eller programmer uten å sjekke for å se om de kan ha virus. Gjør et Google-søk eller lese anmeldelser på spillet eller programmet for å se om det har malware.
 • Bruk en URL extender hjemmeside for å se hvor en forkortet lenke fører til før du klikker på den.
 • Du kan også bruke [apps.facebook.com / bd-safego / Safeego av Bitdefender] for å kontrollere malware lenker, nyeste facebook trusler osv.
 • En enkel måte å identifisere spam nettadresser er å se på domenenavnet. Selv om ikke alltid helt nøyaktig, i de fleste tilfeller, lenker slutter på uvanlige domener som. Goo,. Ne,. Biz, etc. er spam.

Advarsler

 • Stol på instinktene dine og bruke sunn fornuft. Hvis det ser for godt til å være sant, eller for rart å komme fra en betrodd venn, ikke klikk på den. Hvis du ikke er sikker på en link eller innlegg legitimitet, skader det aldri å spørre avsenderen hva det er, eller om de personlig sendt den til deg.

Ting du trenger

 • Facebook-kontoen