Wkuno

Hvordan unngå å kaste bort tid på facebook

Noen mennesker elsker å bruke Facebook til. Imidlertid synes Facebook for å bli satt opp for å prøve å trekke deg i og bruke (avfall) mer tid der, og for å få vennene dine til å tilbringe mer tid der. Hvis du bare ønsker å bruke den til å holde kontakt med folk, fornye kontakt med gamle venner, og bare kanskje gjøre noen, her er noen måter å unngå å kaste bort for mye tid.

Trinn

Hvordan unngå å kaste bort tid på facebook. Ignorere forespørsler.
Hvordan unngå å kaste bort tid på facebook. Ignorere forespørsler.
 1. 1
  Ignorere forespørsler. Når noen sender deg en forespørsel, kan du ikke være i stand til å se alle detaljer om forespørselen. Du lurer kanskje på om det er viktig eller interessant. Men hvis du egentlig bare ønsker å sjekke ut de nettverkene og ikke komme helt inn i de mer useriøse aktiviteter (som spiller vampyrer, varulver, og bli med / smak / abonnere på fan side etter fan side bare fordi for eksempel) så ikke føler du har å svare på disse forespørslene. De tar tid.
  • Husk, mange mennesker som legger programmer Facebook-applikasjoner følger instruksjonene for å sende forespørsler til alle sine venner. Tenk på det som et åpent tilbud som kan ignoreres. De vanligvis ikke venter i håp om at du har akseptert - de har sikkert blitt distrahert av andre ting likevel.
  • På "bekrefte forespørsler" side, trenger du ikke å klikke "ignore" på hver forespørsel. Skanne siden, se om det er noe av verdi - for eksempel noen gamle venner du er glad for å høre fra - og etter at du har godkjent dem, klikk på "Ignorer alle" nesten øverst til høyre.
 2. 2
  Stoppe de stadige e-post:
  • Klikk innstillinger (øverst til høyre) og velg Kontoinnstillinger, deretter Varsler. Bytt de fleste av alternativene til "off". Du må kanskje klikke Vis mer nederst for å velge for alle programmer, og du må kanskje gjøre dette på nytt når du legger til nye programmer.
  • Alternativt kan du bruke en e-post filter slik at du ikke blir distrahert av hyppige e-post fra Facebook. Bare gå til nettstedet regelmessig nok til å fange ting som du er interessert i. Sjekk forespørsler og meldinger på stedet - hvis du er noen dager for sent det vanligvis ikke noe å si.
   • Enkelt filter eksempel: filtrere ut alt fra facebook.com. For eksempel hvis du bruker Gmail, lage et filter og for "Fra:" enter@facebookmail.com, og i neste trinn velger "Hopp over innboksen (Arkiv det)".
   • Du kan gjøre et unntak for e-post for visse typer varslinger, for eksempel med teksten lagt deg til som venn på Facebook, hvis du ikke ønsker å risikere manglende venneforespørsler. F.eks i Gmail, når du setter opp filteret, for "ikke har:" enter "lagt deg til som venn på Facebook". (Du kan legge til mer enn én setning å bruke OR og sette anførselstegn rundt hver hel setning.)
 3. 3
  Unngå spill og tredjeparts applikasjoner (apps). Spille spill, dekorere din profil 2-3 ganger om dagen, og fra dine venner vil suge opp før du vet ordet av det.
 4. 4
  Gå offline chat. Du er i ferd med å logge ut av Facebook, så en god kompis av deg sender deg en IM. Du vil holde på å prate en stund, og før du vet ordet av det du bestemmer deg for å se på noen bilder, utforske noen grupper, og det går en time. For å unngå å få Imed, klikk på Chat knappen nederst i høyre hjørne og velg "Go Offline". På denne måten ingen venner kan sende direktemeldinger til deg. Mye tid kan være bortkastet på Facebook hvis du venter på en venn til å svare på en melding du sendte. Så ikke føler behov for å forbli innlogget på etter sending en venn en melding eller en vegg innlegg, heller. Du vil svare neste gang du går på.
 5. 5
  Ta med en tidtaker med deg til datamaskinen. Enten det er timeren på klokken, eller en faktisk kjøkken tidtaker som "dings" når tiden er ute, gjør det til en vane å starte klokken så snart du får på Facebook, og gå av så snart tiden er ute. Femten minutter kan være en sunn mengde tid å bruke på en Facebook-økt.
  • Hvis du bruker Firefox, kan du bruke LeechBlock add-on for å spore tid brukt på facebook.com og sparke deg av etter en tidsperiode du angir.
  • Også, i stedet for fast å gå på Facebook som en del av rutinen, sette insentiver for deg selv før du går videre. Dette er en god ide hvis du finner deg selv å havne på Facebook når du er ment til å virke. Like "Jeg tillater meg selv å gå på i 15 minutter etter at jeg er ferdig med dette oppdraget" eller "jeg vil se på de nye bildene etter at jeg er ferdig med denne oppgaven." Også vurdere å ha en midlertidig, passordbeskyttet internett filter for facebook.com på mens du arbeider. Gi passordet til en klarert familiemedlem eller romkamerat, og be dem om å aktivere den før du begynner og deaktivere den etter at du er ferdig.
 6. 6
  Hvis alt annet svikter, avslutter facebook.

Tips

 • Vurdere å slutte Facebook og oppgir at du er for avhengige. Ekte venner vil forstå.
 • Hvis du ikke reagerer på en rekke forespørsler fra venner, ikke send mange heller - du ønsker ikke å virke som en hykler.
 • Hver invitasjon til å installere et program (f.eks å motta en gave, til å anerkjenne noens valg av dere som deres BFF, etc) inkluderer et alternativ for å ignorere alle forespørsler fra det aktuelle programmet. Klikke på denne vil undertrykke de virkelig illeluktende og / eller irriterende forespørsler.
 • Unngå også oppmerksom surveys/quizzes- de er avhengighetsskapende, og kaste bort tiden. For ikke å nevne at vennene dine vil begynne å bli irritert etter å ha blitt tagget i 10 ulike undersøkelser hver dag.

Advarsler

 • En annen viktig ting å huske på når du justerer innstillinger: Ikke gi din fødselsdato eller annen viktig info til noen app eller område med mindre du må. Dette øker risikoen for. Hvis du ønsker å dele bursdagen din, er det tryggere å endre det ved noen få dager eller uker, snarere enn å legge ut på ordentlig date. Dette betyr også at du får tidlig bursdag ønsker.