Wkuno

Hvordan unngå å bli lurt på ebay

eBay ble rangert av The Observer som # 1 nettside som forandret internett og brukes av over 168 millioner brukere. Det er en utopi for brukte varer, men det er også en hekkeplass for ondsinnede svindlere. Å bli lurt (å betale for en vare, men ikke får det, eller kjøpe en skadet element, eller mottar en forfalsket produkt) er en svært sjelden omstendighet som er generelt lett å unngå.

Trinn

Hvordan unngå å bli lurt på ebay. Det første trinnet er å sjekke brukerens tilbakemeldinger.
Hvordan unngå å bli lurt på ebay. Det første trinnet er å sjekke brukerens tilbakemeldinger.
 1. 1
  Det første trinnet er å sjekke brukerens tilbakemeldinger. Det kan bli funnet på riggen "Les Tilbakemelding Kommentarer" for å se hva problemet var. Normalt problemet er noe langs linjene av "Kom sent" eller om det er et alvorlig problem, kan du lese selgerens forklaring på problemet.
 2. 2
  Deretter bør du sjekke hvor mange elementer brukeren har solgt, hvis brukeren hadde nettopp opprettet en konto, solgte ett element, og har 100% feedback, er det ikke å si mye.
  • Tallet ved siden av selger navnet er hvor mange elementer de har solgt og kjøpt, og symbolene ved siden av nummeret representerer titlene selger har. Hvis en bruker er en kraft selger, de er en betrodd medlem av eBay samfunnet, og du kan forvente god service fra dem.
 3. 3
  Deretter bør du sjekke hvilke metoder for betaling som brukeren godtar. Hvis brukeren bare aksepterer kontanter eller, så du bør være litt mistenksom. Den sikreste metoden er PayPal. Det trekker penger fra bankkontoen din og setter den inn i selgers. Hvis du er lurt, vil du bli refundert (delvis) av PayPal. Det beste er at selgeren får ingen av din personlige informasjon.
 4. 4
  Alle de foregående trinnene er å beskytte deg mot ikke mottar varen. En annen måte du kan bli utnyttet på er ved å bli solgt en skadet element. Den beste måten å unngå dette på er å ta hensyn.
  • Les alle beskrivelser, spesielt den fine print. Hvis tilstanden av elementet er angitt riktig i beskrivelsen, kan du ikke få refundert.
  • Se på alle bildene. Hva kan se ut som en refleksjon kan faktisk være en stor ripe.
 5. 5
  Hvis du mottar et element som ble feilaktig framstilt, bør du ta kontakt med selger, kreve tilbakebetaling, og sende varen tilbake.
 6. 6
  Hvis, til tross for alle disse trinnene, er du fortsatt lurt, eller selgeren nekter å refundere deg, deretter fylle ut en ebay svindel rapporten, vil du enten få refusjon og returnere varen, eller hvis du aldri har mottatt varen du vil ikke få alle pengene tilbake, men du vil få en prosentandel, og selgers konto vil bli stengt ned.

Tips

 • Hvis du ikke er i besittelse av falske selgers adresse eller ekte navn, men vet du telefonnummeret sitt, er det mange nettsteder som kan hjelpe deg å finne ut hvem som eier et telefonnummer. (Eksempel: http://www.phonesearchcentral.com eller http://www.tracing-america.com )
 • Les alle beskrivelsene. Hvis du hopper over et viktig faktum om tilstanden av elementet, er det ditt problem.
 • Hvis du er i besittelse av selgerens virkelige navn og vet hvilken by de bor i, en gratis offentlig poster søk med et nettsted som http://www.zabasearch.com vil ofte finne sin hjemmeadresse.
 • Mange ganger elementer på eBay ser penere enn de gjør i virkeligheten. Dette er ikke trick fotografering, men heller bare "god" fotografering. Ta noen gamle element, legg det på et dekorativt "sett" og skinne noen lyse lysene på det og det vil se bra ut.
 • Ofte bare sende selger en epost vil bidra til å løse problemet. Det kan bare være en misforståelse. Også i "eBay My" det er en meldingssentral som eBay-medlemmer kan bruke til meldingen hverandre. Hvis du ikke har hørt fra selger via e-post, kan det være lurt å sjekke din My eBay innboksen.
 • Finn regelverket fjernsalg ved Office of Fair Trade (ofte) av regjeringen (gov) i Storbritannia (uk) Business Advice for behandling av kunder rettferdig på http://www.oft.gov.uk/business-advice/ treating-customers-fairly/dshome /
 • Bruke en tjeneste som http://www.auctionerrol.com å sjekke notering for svindel.
 • Worst case scenario hvis du har uredelig selgers opplysninger, foretar et anrop til selgerens lokale politiet og forklare situasjonen vil vanligvis tvinge en offiser til å gå ut og undersøke hva som skjedde og se om en forbrytelse er begått. [Dette fungerer best i mindre byer.] Mange ganger bare besøk av en politimann spør om hva som kan ha skjedd vil hjelpe en uredelig selger ønsker å prøve og rette på situasjonen.

Advarsler

 • Hvis mulig, prøv å se hva de andre elementene personen solgt opp til det punktet har vært. Noen ganger folk selger veldig små, billige elementer i "penny auksjoner" for å få høye salgstall, høy oppslutning og tilbakemeldinger. Da de begynner å selge høy billett elementer når deres tillit har blitt feilaktig pumpet opp.
 • Se opp for høye fraktpriser. Du kan spare på elementet, men å betale en liten formue for frakt.
 • Følg nøye med hensyn til hvor artikkelen sendes fra. Hvis du ser billig designer varer blir sendt med en selger fra (for eksempel) Hong Kong, ville du ha rett til å stille spørsmål ved elementer autentisitet. (Dvs.: Fake Designer Goods)
 • Vær svært forsiktig hvis du selger en vare og den vinnende budgiver ønsker å sende deg en postanvisning for mer enn varen selges for, og da har du kontanter den og sende tilbake forskjellen. Dette er et velkjent svindel der en kjøper vil kjøpe en vare og sende deg en falsk postanvisning, (vanligvis fra utlandet.) Så når du tar pengene for å banken du kan ende opp med å bli arrestert for å prøve å kontanter en falske penger bestilling!
 • Selgere bør også være svært skeptisk til alle som kjøper deres element og deretter ber om at det bli sendt utenlands. ("Jeg er på en forretningsreise i Nigeria og trenger elementet sendt til meg her" er et vanlig knep)
 • Er avtalen du nettopp funnet "For godt til å være sant"? Det kan være, noen ganger avtale er for god, og vil trolig være en svindel.
 • Selgere bør utvise forsiktighet selge høy dollar elementer på ebay: Jo høyere dollar verdien av auksjonen jo mer sannsynlig er det å ha falske ebayers byr på varen din.