Wkuno

Hvordan slå to høyttalere med en kanal amp

Hvis du har to høyttalere du vil strøm fra en enkelt-kanals forsterker, er det første du bør gjøre å bestemme output impedans på forsterkeren og impedans på høyttalerne. Ideelt sett bør utgangsimpedansen av forsterkeren matche impedansen av høyttalerne. Hvis du kan gjøre impedanser kamp, ​​vil du være i stand til å lykkes med å bruke høyttalerne med forsterkeren.

Trinn

Hvordan slå to høyttalere med en kanal amp. Hvis du kobler høyttalerne i serien, legger du til høyttaler impedans sammen.
Hvordan slå to høyttalere med en kanal amp. Hvis du kobler høyttalerne i serien, legger du til høyttaler impedans sammen.

Høyttalere i serien

 1. 1
  Hvis du kobler høyttalerne i serien, legger du til høyttaler impedans sammen. Eksempel: Du har to 8 ohm høyttalere du ønsker å koble til en forsterker med en utgang impedans på 16 ohm. For dette tilfellet ønsker du å plassere høyttalerne i serien, slik at den totale impedans på høyttalerne vil være 8 +8 = 16 ohm, matchende forsterkeren.
 2. 2
  Plugg minuspol (-) av forsterkeren inn i den negative terminalen til den første høyttaleren.
 3. 3
  Koble den positive terminalen på den første høyttaleren til den negative terminalen på den andre høyttaleren.
 4. 4
  Koble den positive terminalen på den andre høyttaleren til den positive terminalen på forsterkeren.

Høyttalere i parallell

 1. 1
  For en parallell tilkobling av to høyttalere, er den resulterende impedans halvparten av impedans på høyttalerne (forutsatt at høyttalerne har samme impedans). Eksempel: Du har de samme to høyttalere, men forsterkeren har en 4 ohm utgang. For dette tilfellet ønsker du å koble høyttalerne parallelt fordi impedans vil være 8/2 = 4 ohm, igjen matchende forsterkeren.
 2. 2
  Plugg minuspolen (-) på forsterkeren til den negative terminalen på begge høyttalerne.
 3. 3
  Plugg plusspolen (+) på forsterkeren til den positive terminalen på begge høyttalerne.

Tips

 • Du kan også koble mer enn to høyttalere i parallell. Dersom de har samme impedans, da den resulterende impedans er impedansen av en høyttaler dividert med antall høyttalere. Så impedans på tre 8 ohm høyttalere koblet i parallell er 2,7 ohm.
 • Du kan koble mer enn to høyttalere i serien - og impedans vil også legge til. Så impedans på en 8 ohm høyttaler og to 16 ohm høyttalere koblet i serie er 40 ohm.

Advarsler

 • Hvis impedansen på høyttalerne er for lav, kan du skade forsterkeren prøver å drive dem.
 • Ta kontakt med din forsterker manual for unntak, variasjoner og advarsler, eller du kan ha en dyr lærepenge.