Wkuno

Hvordan sette opp en Joomla nettside

Joomla! er en robust open source content management system (CMS) for å bygge nettsteder og online applikasjoner. Sin nettleser-basert grensesnitt gjør det mulig for ikke-tekniske brukere å legge til eller redigere innhold og administrere kritiske data. Du kan installere det på en ekstern datamaskin eller hjemmedatamaskin. Å sette opp en Joomla! hjemmeside, følg disse instruksjonene.

Trinn

Hvordan sette opp en Joomla nettside. Last ned den nyeste versjonen.
Hvordan sette opp en Joomla nettside. Last ned den nyeste versjonen.
 1. 1
  Last ned den nyeste versjonen.
 2. 2
  Pakk ut pakken til harddisken før du laster opp. Pakk og åpne en FTP-klient. Last opp alle filene til ønsket mappe på verten. Hvis du gjør det på nettet, laste opp innholdet i Joomla katalogen til offentlig katalog.
 3. 3
  Sette filrettigheter for konfigurasjonen. Php filen til 666.
 4. 4
  Velg ditt språk.
 5. 5
  Vis sjekken siden. Dette gjør at du vet om datamaskinen oppfyller minimumskravene for installasjon.
  • Et vanlig problem å beskjære opp under installasjonen er at configuration.php filen er ikke skrivbar. For å løse dette, kan du enten lage en helt tom tekstfil, lagre den som configuration.php, og lagre den på din joomla_root / katalog før du starter installeringen, eller hvis installeringen har allerede begynt, fortsetter med installasjonen, vente på en skjerm av nødvendige innstillingene skal vises på slutten, kopiere og lime dem inn i et nytt tekstdokument, og lagre den som configuration.php.
 6. 6
  Les og godta lisensen.
 7. 7
  Angi databasen detaljer. Ikke angi. Db forlengelse. Ta kontakt med din webhost hvis du ikke kjenner ditt brukernavn og passord.
 8. 8
  Konfigurere FTP om nødvendig. FTP-funksjonen brukes til å håndtere fil manipulasjon og aktivere Joomla! montører på Linux og Unix-systemer, eller når det er PHP Safe Mode restriksjoner. Hvis du har en Windows OS, er FTP ikke nødvendig.
 9. 9
  Skriv inn ønsket navn på det nye nettstedet. Ikke bekymre deg, dette kan enkelt endres senere, så det er ikke så viktig.
  • Brukernavnet for Super administrator er admin. Du kan endre tilfeldig generert passord hvis du ønsker det. Bare sørg for å skrive det ned eller ta et mentalt notat av den. For filrettigheter, er det best å la dem være slik de er ved å forlate Ikke CHMOD filer kontrollert.
  • Fullfør konfigurasjonen ved å klikke på Installer eksempeldata deretter neste.
 10. 10
  Slette katalogen kalt installasjonen. Hvis det er på den lokale harddisken, ser i Joomla katalogen.
 11. 11
  Kopier konfigurasjon. Php til Joomla katalogen hvis du blir bedt om.
 12. 12
  Logg deg inn på admin delen ved å gå til dittområde com / administrator /.

Tips

 • Du kan manuelt installere Joomla hvis du redigere configuration.php.
 • Du kan redigere alle filene som passer dine behov, bare sørg for at du lar GNU / GPL lisensen intakt i kilden på hver side.
 • Hvis du ønsker å kjøre Joomla! på datamaskinen uten å overføre den til enhver vert, må du installere Apache, MySQL, PHP, og phpmyadmin.
 • Hvis du står fast et sted og ønsker hjelp, kan du gå til Joomla! fora.
 • Som Joomla! er åpen kildekode, har utviklerne skapt mange oftest integrert som komponenter eller moduler.
 • Her er noen ytterligere lesestoff for å kjøre Joomla!
 • For de som foretrekker visuell læring, Videotutorialzone.com gir et omfattende sett av video tutorials for å installere Joomla i ulike miljøer.

Advarsler

 • Husk administratoren innloggingsdetaljer fra når du installerte Joomla! Ellers må du kanskje installere det på nytt.

Ting du trenger

 • En Joomla! pakke
 • En webhotell med PHP og MySQL database.
 • En FTP-klient