Wkuno

Hvordan redusere video størrelse

Digitale videofiler, på grunn av den store mengden data de har til å lagre, kan ha enorme filstørrelser. En filstørrelse som er veldig store vil nesten hindre video fra å være brukbare. Det vil ikke bli tillatt for opplasting til nettsteder som YouTube, det vil være for store til e-post, og det vil bremse ned ganger hvis vert på en nettside. Redusere en video filstørrelsen er et avgjørende skritt hvis du ønsker å dele videoen din på nettet. Følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du kan redusere bildestørrelsen for enten Windows eller Mac.

Trinn

Hvordan redusere video størrelse. Åpne Windows Movie Maker.
Hvordan redusere video størrelse. Åpne Windows Movie Maker.

Redusere video størrelse i windows

 1. 1
  Åpne Windows Movie Maker. Movie Maker er et program som følger med Windows for redigering og lage videoer. Det gir en enkel måte å redusere filstørrelsen på en videofil.
 2. 2
  Importere videofil i movie maker. I venstre panel (med tittelen "Movie Tasks"), se under "Capture Video" på vei mot et alternativ som leser, "Importer video." Klikk på dette alternativet, og deretter navigere til plasseringen på harddisken hvor videoen er lagret. Dobbeltklikk på filen for å åpne den i Movie Maker.
 3. 3
  Plasser videoklippet inn i movie maker tidslinjen. I høyre panel (med tittelen "Collection"), vil du se en oppføring for videofilen. For å gjøre det en del av Movie Maker prosjekt, må du plassere den inn i tidslinjen. Klikk på videoen inntreden og dra den ned i tidslinjen nederst i vinduet.
 4. 4
  Åpne "lagre filmen" Veiviseren. Under overskriften lesing "Finish Movie", klikk på det alternativet som leser "Lagre til min datamaskin."
 5. 5
  Velg ønsket filstørrelse for det ferdige videofilen. I "Save Movie" wizard, klikker du på alternativet som leser, "Vis flere valg." Deretter velger du knappen som leser, "Beste tilpassing til filstørrelse." I boksen til høyre for dette alternativet, må du angi den størrelsen du ønsker den endelige videoen skal være. Klikk "Next" og deretter "Finish" for å lagre videofilen på datamaskinen.

Redusere video størrelse i apple OS X

 1. 1
  Åpne iMovie. iMovie er et stykke programvare for videoredigering følger med Mac-operativsystemet. Det tilbyr en enkel måte å justere filstørrelsen på en videofil.
 2. 2
  Importere videofilen til iMovie. Den enkleste måten å gjøre dette på er å navigere til plasseringen av video på harddisken, og deretter klikke og dra filen ikon i høyre panel av iMovie-vinduet. Dette vil legge klippet til iMovie-prosjektet.
 3. 3
  Plasser videoklippet inn i iMovie tidslinjen. Fra høyre panel der du dratt videoklippet, klikker og drar den igjen ned i tidslinjen nederst i vinduet.
 4. 4
  Åpne "eksport" dialogboksen. Fra verktøylinjen, klikk på "File" og deretter på "Export". I vinduet som kommer opp, velger du "QuickTime" hvis den ikke allerede er valgt.
 5. 5
  Velg ønsket filstørrelse for videoen. I boksen som leser, "" Komprimer filmen for ", velg den ønskede mengden komprimering. Du kan optimalisere videoen størrelse for e-post, web, eller lagre på en CD. Klikk på" Share "-knappen for å angi filnavn og lagre videoen.

Ting du trenger

 • Datamaskin
 • Video redigering programvare