Wkuno

Hvordan legge til en mappe med musikk til itunes

Mange som bruker iTunes programvare for å administrere og spille sine musikkfiler velger å også ha iTunes administrere musikkfiler som de ervervet gjennom annen programvare. ITunes har flere alternativer som lar brukerne legge til musikk til iTunes-biblioteket, inkludert rippe CD og importere musikk fra annen programvare. For musikkfiler som du ikke kan legge ved disse midlene, kan du legge dem til iTunes ved å legge til en mappe med musikk.

Trinn

Hvordan legge til en mappe med musikk til itunes. Sjekk filtyper for å sørge for at de er kompatible med itunes.
Hvordan legge til en mappe med musikk til itunes. Sjekk filtyper for å sørge for at de er kompatible med itunes.
 1. 1
  Sjekk filtyper for å sørge for at de er kompatible med itunes. Musikken kan ha noen av de følgende utvidelser: AAC, MP3, WAV, AIFF, AA eller M4A. Hvis du har ubeskyttede WMA-filer, kan iTunes konvertere dem til et format som den kan bruke.
 2. 2
  Velg om itunes vil kopiere mappen til iTunes-biblioteket. Klikk "Edit", "Innstillinger" og "Advanced". Klikk på "Kopier filer til iTunes Media mappen når du legger til i bibliotek", deretter "OK" for å lagre endringen. Hvis du ikke velger å kopiere filene, vil iTunes bare finne filene i den andre mappen for å spille dem.
 3. 3
  Lag en mappe på skrivebordet ditt. Gi mappen et unikt navn som skal beskrive innholdet.
 4. 4
  Flytte eller kopiere musikkfilene du ønsker å legge inn i den nye mappen.
  • Hvis du er en Mac-bruker, dra musikkfiler fra andre mapper til den nye mappen. Klikk på filen, hold knappen nede og flytte markøren til den nye mappen. Slipp knappen for å flytte filen. Hvis filene du vil flytte er ikke på samme harddisk som den nye mappen, vil filene bli kopiert i stedet flyttet.
  • Kopier og lim inn musikkfiler fra til den nye mappen. For PC, høyreklikker du på filen og klikk "Kopier". Høyreklikk på den nye mappen og klikk "Lim inn." For Mac, trykker "ctrl" og klikk på filen samtidig, klikk "Kopier" eller "Lim inn."
 5. 5
  Legg til den nye mappen til itunes. Klikk på "File"-menyen. Mac-brukere vil se alternativet "Legg til i bibliotek", mens PC-brukere vil se "Legg til fil i bibliotek" eller "Legg til mappe i bibliotek", avhengig av hvilken versjon av iTunes. Klikk alternativet du ser. ITunes vil åpne en surfer vinduet.
 6. 6
  Bla til mappen du opprettet. Klikk for å markere det, og klikk "Velg mappe" nederst i vinduet.
 7. 7
  Se etter mappen som skal legges til iTunes-biblioteket. Hvis du velger å kopiere filer til iTunes-mappen, må du vente til filene som skal kopieres.

Tips

 • Du kan også legge til en mappe med musikk til iTunes ved å dra mappen til iTunes ikonet på skrivebordet.

Advarsler

 • Flytting, klippe og lime filer er noe annerledes for Mac-brukere. Mac tillater normalt ikke klippe og lime på grunn av det er en risiko du vil glemme å lime inn en fil, som kan resultere i å miste den. Bruk "cmd"-tasten hvis du ønsker å klippe og lime i stedet for å kopiere en fil.