Wkuno

Hvordan laste ned musikk

Hente musikk fra en digital kilde og inn i datamaskinen din er ganske enkelt hvis du kjenner dine alternativer. Det er imidlertid komplisert virksomhet når du tenker på opphavsrett, kvalitet og datamaskinen sikkerhetsspørsmål. Her er en oversikt over dine valg med disse bekymringene i tankene.

Trinn

Hvordan laste ned musikk. Lag en mappe for musikken din.
Hvordan laste ned musikk. Lag en mappe for musikken din.
 1. 1
  Lag en mappe for musikken din. De fleste datamaskiner har en mappe som allerede er utpekt til dette formålet. Microsoft Windows har en musikk-mappen. Sørg for at denne mappen ikke er delt (med mindre du vil at det skal være). Se Advarsler nedenfor.
 2. 2
  Ta opp det du hører. Hvis du lytte til Internett-radiostasjoner eller noen annen form for musikk på Internett, kan du bruke et program for å ta opp det du hører. Ulempen er at den resulterende musikken vil være lav kvalitet i forhold til hva du kan få fra en CD eller betalt nedlasting. Her er noen artikler om hvordan du bruker en lydavspilling innspillingen program:
 3. 3
  Se etter salgsfremmende nedlastinger. Sjekk kunstneres nettsteder - noen ganger er det nedlastinger tilgjengelig for gratis. Gjennomføre et søk etter "promo" og "last ned" og en bestemt artist navn, eller en viss type musikk.
 4. 4
  Kjøp mp3/electronic album. Det er flere steder som selger digitale album og singler, som iTunes og Amazon.
  • Hvis du har en bærbar MP3-spiller, sørg for at den er kompatibel med nedlastingsside. I de fleste tilfeller er det mulig å overvinne dette, men det kan være en komplisert prosess som du kanskje ønsker å unngå.
  • Du kan også brenne sanger på CDer - i dette tilfellet, er formatet ikke som kritisk. CDen må være formatert i en lyd-CD hvis du ønsker å spille det i CD-spilleren eller bil. Du kan også bare lytte til musikk på datamaskinen med en data-CD.
  • Priser ordninger variere. Noen nettsteder krever et abonnement, andre ikke. Det kan også være forskjellige priser for å lytte til en sang og faktisk laster det ned. Noen nettsteder tilbyr en gratis prøveperiode.
 5. 5
  Undersøke peer-to-peer (P2P) laster ned programmer (som musicjacker, Limewire, frostwire, Blubster og Kazaa). Disse programmene innebære deling av filer med personer du ikke kjenner, og denne formen for deling er pepret med striden om opphavsrett restriksjoner. I tillegg kan kvaliteten på musikken du laster ned være inkonsekvent, og det er alltid mulighet for virus. Torrent fildeling har lignende problemer, selv om måten musikken er lastet ned er litt annerledes, med nedlastingen brutt opp i biter som kommer fra flere ulike kilder i stedet for bare ett. Musicjacker er det foretrukne valget for mange som det er spesielt utviklet for å laste ned musikk, og blir ofte hevdet å være det sikreste alternativet.

Tips

 • Lav bitrate sanger (under 192 kbps) kan ha dårlig lydkvalitet. 320kbps er den beste kvaliteten for MP3.
 • MP3 er den dominerende digital musikk format, men WMA og AAC-filer begynner å få bakken.

Advarsler

 • Dele nedlastede musikken med en annen person, om du gjør noen penger på det eller ikke, anses å krenke opphavsretten under de fleste rettsområder.
 • Vær på vakt mot nettsteder som krever at du angir en e-post adresse først. De vil mest sannsynlig angripe deg med spam e-post.