Wkuno

Hvordan lage gif-filer

GIF-filer har eksistert i over tjue år og er fortsatt en av de mest brukte grafiske formater på world wide web. GIF-filer kan inneholde opptil 256 forskjellige farger. I den tidlige fasen av web dette gjorde GIF-filer en av de mest teknologisk avanserte grafikk-formater. Her er noen forskjellige måter du kan lage dine egne GIF-filer.

Trinn

Hvordan lage gif-filer. Åpne et tegneprogram på datamaskinen (hvis du bruker microsoft windows bruk microsoft maling fra "Start"-menyen i nedre venstre hjørne).
Hvordan lage gif-filer. Åpne et tegneprogram på datamaskinen (hvis du bruker microsoft windows bruk microsoft maling fra "Start"-menyen i nedre venstre hjørne).
 1. 1
  Åpne et tegneprogram på datamaskinen (hvis du bruker microsoft windows bruk microsoft maling fra "Start"-menyen i nedre venstre hjørne).
  • Microsoft Paint kan ofte bli funnet under "Tilbehør" på Start-menyen.
  • Microsoft Paint er ikke mye brukt i dag, men likevel lar brukeren raskt skissere et bilde eller tegning og slå den filen til en rekke formater, inkludert GIF-filer.
 2. 2
  Skape et bilde og fra menyen øverst velger du "fil" etterfulgt av "lagre som". Ved siden av "File name" skriver du inn navnet på filen og under som ved siden av "Lagre som type" velg "GIF" fra nedtrekksmenyen.
 3. 3
  Skanne et bilde med et bilde skanner og lagre filen på datamaskinen din. Dette er hvordan å lage en GIF-fil fra en papirkopi av et bilde.
 4. 4
  Åpne det skannede bildet, eller et bilde som allerede er lagret på datamaskinen i en ikke-gif format, i et fotoredigeringsprogram for eksempel Microsoft Office Picture Manager. Gjøre endringer i bildet hvis det er nødvendig å bruke sine ulike foto redigeringsverktøy.
 5. 5
  Velg "File" fra toppmenyen etterfulgt av "eksport". En meny på høyre side av vinduet vil vises. Velg hvor du vil lagre den oppdaterte filen og et nytt filnavn, hvis det er nødvendig. Under "Export med dette filformatet" velg "GIF Graphics Interchange Format". Din nye GIF-filen vil nå bli lagret på datamaskinen.
  • GIF-filer er ikke de rikeste foto filtyper, men kan være veldig små filer hvis minne er en bekymring på datamaskinen, eller hvis du bruker filene for å opprette en nettside og ønsker å minimere tiden det tar å laste ned siden din.
  • GIF-filer kan være den beste filtypen å bruke hvis bildet ikke inneholder en hel masse farge.
 6. 6
  Avgjøre om en animert GIF-fil ville være til nytte for deg. De fleste datamaskiner har ikke kommet med programvare for å enkelt lage animerte bilder og bannere, men en rekke programmer for å laste ned er allment tilgjengelig på Internett som vil lett hjelpe deg å lage animerte GIF-filer.
  • Hvis dette er av bruken finne en pålitelig kilde for å laste ned programvare for å lage animerte bilder, for eksempel fra nettstedet CNET (se link under "Source" nedenfor).
  • Merk at animerte bilder og bannere kan være nyttig, men når du bruker dem på en webside deres inkludering bør begrenses. Riktig webdesign krever litt animasjon som det vanligvis svekker andre funksjoner på en side.
  • Alternativt kan animerte GIF-filer fungere som en kort video der filstørrelsen er vesentlig mindre enn en standard video.