Wkuno

Hvordan lage en nettverkskabel

Trinnene nedenfor er generelle Ethernet Kategori 5 (kjent som Cat 5) kabel bygging retningslinjer. For vårt eksempel, vil vi lage en kategori 5e patchkabel, men den samme generelle metoden vil fungere for å lage noen kategori av nettverkskabler.

Trinn

Hvordan lage en nettverkskabel. Rull ut nødvendig lengde på nettverkskabel og legge litt ekstra ledning, bare i tilfelle.
Hvordan lage en nettverkskabel. Rull ut nødvendig lengde på nettverkskabel og legge litt ekstra ledning, bare i tilfelle.
 1. 1
  Rull ut nødvendig lengde på nettverkskabel og legge litt ekstra ledning, bare i tilfelle. Hvis en støvel skal monteres, gjøres dette før stripping bort ermet og sikre boot vender riktig retning.
 2. 2
  Fjern forsiktig den ytre jakke av kabelen. Vær forsiktig når stripping jakken som å ikke nick eller klippe den interne ledninger. En god måte å gjøre dette på er å kutte på langs med klipp eller en kniv langs siden av kabelen, vekk fra deg selv, omtrent en tomme mot den åpne enden. Dette reduserer risikoen for nicking ledningene 'isolasjon. Finn strengen inni med ledninger, eller hvis ingen streng er funnet, bruker ledningene seg til å pakke ut kappen på kabelen ved å holde slire i den ene hånden og trekke sidelengs med streng eller wire. Skjær bort den utpakkede skjede og kutte tvinnede par ca 1 1/4 "(30 mm). Du vil merke 8 ledninger vridd i fire parene. Hvert par skal ha en ledning av en viss farge og en annen ledning som er hvit med en farget stripe samsvarer med sin partner (denne ledningen kalles en tracer).
 3. 3
  Inspisere nye åpenbarte ledninger for noen kutt eller skraper som utsetter kobbertråd inni. Hvis du har brutt den beskyttende kappe av noen wire, må du kutte hele segmentet av ledninger av og starte på trinn én. Exposed kobbertråd vil føre til kryss-talk, dårlig ytelse eller ingen forbindelse i det hele tatt. Det er viktig at jakken for alle nettverkskabler forblir intakt.
 4. 4
  Untwist parene slik at de vil ligge flatt mellom fingrene. Den hvite stykke tråd kan være avskåret selv med jakke og kastes (se Advarsler). For lettere håndtering, kutt ledningene slik at de er 3/4 "(19 mm) lang fra bunnen av kappen og til og med i lengde.
 5. 5
  Ordne ledningene basert på ledninger spesifikasjonene du følger. Det er to metoder fastsatt av TIA, 568A og 568B. Hvilken du bruker, vil avhenge av hva som blir koblet til. En straight-through kabel brukes til å koble sammen to forskjellige-lags enheter (f.eks en hub og en PC). To lignende enheter normalt kreve et cross-over kabel. Forskjellen mellom de to er at en rett kabel har både ender kablet identisk med 568B, mens en krysset kabel har en ende kablet 568A og den andre enden kablet 568B. For vår demonstrasjon i følgende trinn, vil vi bruke 568B, men instruksjonene kan enkelt tilpasses til 568A.
  • 568B - Sett ledningene i følgende rekkefølge, fra venstre til høyre:
   • hvit oransje
   • orange
   • hvit grønn
   • blå
   • hvit blå
   • grønn
   • hvit brun
   • brun
  • 568A - fra venstre til høyre:
   • hvit / grønn
   • grønn
   • hvit / orange
   • blå
   • hvit / blå
   • orange
   • hvit / brun
   • brun
 6. 6
  Du kan også bruke mnemonic 1-2-3-6/3-6-1-2 å huske hvilke ledninger er byttet.
 7. 7
  Trykk på alle ledninger flat og parallell mellom tommel og pekefinger. Verifisere fargene har holdt seg i riktig rekkefølge. Skjær toppen av ledningene selv med hverandre slik at de er 1/2 "(12,5 mm) lang fra bunnen av jakken, som jakken må gå inn i 8P8C kontakt med om lag 1/8", noe som betyr at du bare har en 1/2 "med plass for de enkelte kabler. Leaving mer enn 1/2" snodd kan true tilkoblingsmuligheter og kvalitet. Sørg for at kuttet forlater ledningene selv og ren, unnlatelse av å gjøre dette kan føre til at ledningen ikke å ta kontakt inne i jack og kan føre til feilaktig guidet kjerner inne i pluggen.
 8. 8
  Hold ledningene flat og i orden når du skyver dem inn i RJ-45 pluggen med den flate overflaten av pluggen på toppen. Den hvit / oransje ledningen bør være til venstre hvis du ser ned på jack. Du kan fortelle om alle ledninger gjorde det i kontakten og opprettholde sine posisjoner ved å se head-on på pluggen. Bør være i stand til å se en ledning plassert i hvert hull, som vist nederst til høyre. Du må kanskje bruke litt krefter på å presse parene godt inn i støpselet. Kabling jakke bør også gå inn i baksiden av jack ca 1/4 "(6 mm) for å bidra til å sikre kabelen når støpselet er krympet. Du må kanskje strekke hylsen til riktig lengde. Kontroller at sekvensen er fortsatt riktig før pressing.
 9. 9
  Plasser den kablede pluggen i krimpetangen. Gi håndtaket et fast klemme. Du skal høre en skralle støy som du fortsetter. Når du har fullført crimp, vil håndtaket tilbakestille til åpen stilling. For å sikre at alle pinnene er satt, noen foretrekker å dobbel-crimp ved å gjenta dette trinnet.
 10. 10
  Gjenta alle de ovennevnte trinn med den andre enden av kabelen. Måten du koble den andre enden (568A eller 568B) vil avhenge av om du gjør en straight-through, rollover, eller cross-over kabel (se tips).
 11. 11
  Test på kabelen for å sikre at den vil fungere i felten. Mis-kablet og ufullstendige nettverkskabler kan føre til hodepine nedover veien. I tillegg, med makt-over-Ethernet (PoE) gjør sin vei inn i markedet, krysset ledningspar kan føre til fysisk skade på datamaskiner eller telefon system utstyr, noe som gjør det enda mer viktig at parene er i riktig rekkefølge. En enkel kabel tester kan raskt bekrefte at informasjonen for deg. Skulle du ikke ha en nettverkskabel tester på hånden, bare teste tilkoblingen pin til pin.

Tips

 • Et sentralt punkt å huske på å lage Ethernet patch ledninger er at "twists" i de enkelte parene bør forbli flettet sammen så lenge som mulig før de når RJ-45 pluggen oppsigelse. Vikling av parene i nettverkskabelen er det som bidrar til å sikre gode tilkoblingsmuligheter og holder krysstale forstyrrelser til et minimum. Ikke untwist ledningene noe mer enn du må.
 • Alltid en boks av Nettverk kabel som hviler på en av de fire "End" overflater, aldri på en av sine to sider. Dette hindrer løkker som faller over hverandre inne i boksen forårsaker binding og knop.
 • CAT5 og CAT5e er svært like kabler, men CAT5e tilbyr bedre kvalitet spesielt på lengre turer. Hvis lage et lengre løp, er CAT5e anbefales imidlertid CAT5 er fortsatt et alternativ for små patch-kabler.
 • En god idé om de lange løyper, spesielt de som du trenger for å henge eller slange rundt, er å krympe og teste kabelen før du kjører kabelen. Dette anbefales spesielt til alle som er først starter ut pressing sine egne kabler, som det sikrer at du er pressing riktig pin for nå, heller enn å prøve å problemer med å skyte senere.

Advarsler

 • Brann Codes krever en spesiell type dekke over ledninger hvis kablene skal monteres i tak eller andre områder som er utsatt for av ventilasjonssystemet. Dette er vanligvis referert til som plenum-grade kabel eller bare "plenum kabel", og fritar ikke giftige gasser ved forbrenning. Plenum kabling er dyrere, kanskje det dobbelte av vanlig kabel, så bare bruke der det er nødvendig. Stigekabel ligner plenum, men er for bruk i vegger eller kablingsskap å koble etasjer. Riser kan ikke erstatte plenum kabel så vær klar over hvilket område du legger kabelen. Hvis du er i tvil, bruk plenum som den har de strengeste og sikreste karakterer.
 • Hvis du ikke trenger å gjøre en stor mengde kabelarbeidene, kan det være mindre frustrerende og, på grunn av kostnadene av verktøy, billigere å kjøpe ferdige kabler.
 • En cat5 kabel kan ikke overstige 100 meter, eller 328 fot. Det sannsynligvis ikke bør gå utover 300 meter.
 • RJ-45 er den vanlige betegnelsen folk flest bruker for kontaktene stede i CAT5 kabling. Det riktige navnet på kontakten står rett og slett 8P8C, hvor som RJ-45 er navnet på en svært lik ute nedlagte kontakt som brukes i telekommunikasjon. De fleste vil forstå RJ-45 som 8P8C, men vær forsiktig når du kjøper ut av en katalog eller på nettet hvor du ikke kan synlig avgjøre hvilken du kjøper.
 • De ripcords, hvis de finnes, er som regel ganske sterk, så ikke forsøk å bryte dem. Skjær dem.
 • Vær oppmerksom på eventuelle skjerming kabel kan ha. Den vanligste type kabel er UTP (uskjermet tvunnet par), men en rekke skjerming / foiling alternativer finnes for ekstra beskyttelse mot EMI. Vær klar over hva du kjøper og hva du trenger. I de fleste miljøer, vil UTP bli bra.

Ting du trenger

 • Slangepresse - Dette er det viktigste verktøyet og kritisk til kabelen gjør prosessen. Hvis du ikke har en kvalitet crimper, så din kabelforbindelsene vil være dårlig. Mindreverdige crimpers vil gjøre det vanskelig og / eller nesten umulig å oppnå en tett forbindelse mellom ledningene. Mange bedre kvalitet crimpers har også en skralle styrt nedleggelse for presis pressing. Crimpers med plast kroppen vil være mer sannsynlig å utvikle en slurvete hofteleddet og gi konsekvent dårlig kramper, et metall crimper er mye foretrukket, og svært vanlig.
 • Tester (valgfritt) - Selv om det ikke er nødvendig for å lage kabler, ha en god kabel tester kan forebygge og løse kabel ledningsnett konfigurasjon og installering. De fleste testere består av to bokser (sender og mottaker) du kobler din patch-kabelen inn. Senderen boksen tester kabelen ved å sende test pulser ned hver enkelt ledning, og lyser opp LED-lysene på mottakerboksen. De fleste testere vil vise deg et resultat av en pasning. Hvorfor ønsker du å teste kabler? Selv om de er litt skadet, vil nettverkskabler fungere, men føre til pakketap og data korrupsjon til maskinvaren din.
 • RJ45 kontakter - Sikre dine RJ45 kontaktene er designet for den type kabel du bruker (fast / flertrådet), som de har forskjellige typer tenner for piercing mellom flere tråder eller rundt en solid enkelt strand. Merk: hvis du spør i en elektrisk handler butikken for RJ45 kontakter, kan du bli spurt om du vil "solid", "strandet" eller "flat". Den "flat" valg knyttet til de gamle flat "sølv satin" kabler som brukes i 10Base-T, og bør ikke brukes i nye Ethernet-distribusjoner.
 • Bulk Cable - Samlet kabel kan bli funnet på datamaskinen butikker, elektriske butikker og hjem sentre. Du kan få Kategori 5, Kategori 5e og kategori 6 kabel, avhengig av dine behov. For lengder kortere enn 50 'bruk en strandet / flettet kabel. For lengder større enn 50 'bruk en solid kabel.
  • Det finnes to typer wire (solid eller flertrådet), og hvilken du velger bør være basert på hvor og hvordan patch-kabelen skal brukes. Se advarsel ovenfor om PLENUM kabel. Kopplingstråd er best for en arbeidsstasjon patch som det kan tolerere flexing uten å sprekke lederne, men handel av er at de er mer utsatt for fuktinntrengning. Solid er best brukt i en ledning skapet eller for en løsning som vil bli beveget meget sjelden, som elektroden en tendens til å sprekke hvis bøyd og / eller bøyd. Cracked dirigent fører til "refleksjoner" som gjør for skravling på LAN-tilkobling, hindrer hastighet og pålitelighet.
 • Støvler (valgfritt, men foretrekkes). Det sparer kabelen i det lange løp, og forbedrer utseende. En støvel er en støpt stykke av plast som beskytter kontakten fra snagging, hvis det er trukket gjennom veggen eller rør. Det gir også strekkavlastning på kabelen, noe som gjør det vanskeligere for koblin-gen trekkes av.
 • Straight edge wire cutter. Du kan finne taggete klipp fungerer veldig fint. Bruk noe som gir en enkel firkantet kutt, unngå diagonale tang på grunn av dette. Du vil finne at mange kvalitet crimpers har en rett kant cutter bygget i.
 • Fisk Tape - Fisk tape er enten et metall eller plast spole guide wire. Sterk nok til ikke å spenne og bøy mens blir skjøvet rundt, men fleksibel nok til å bli skjøvet forbi hjørner og svinger, er fisk tape et viktig verktøy for noen kabelstrekk. Anbefalt forholdene omfatter: kabelrør innenfor murene, sammen strukturelle bjelker og dragere, i vannledninger, overtrykk, og droppet tak, eller en hvilken som helst situasjon hvor det ikke er fysisk mulig å dra kabelen sammen med deg.