Wkuno

Hvordan koble høyttalere

Ledningsnett høyttalerne riktig vil gi den mest effektive belastning og tillate dem å alle være i fase. Å vite hvordan du wire-høyttalere kan være lett å lære så lenge du vet hvordan du skal laste høyttalerne. Dette kan sikre at høyttalerne har den best mulige resistiv last.

Trinn

Hvordan koble høyttalere. Velg riktig type wire for din høyttaler ledninger prosjektet.
Hvordan koble høyttalere. Velg riktig type wire for din høyttaler ledninger prosjektet.
 1. 1
  Velg riktig type wire for din høyttaler ledninger prosjektet. De fleste ledninger faller mellom 12-16 sporvidde. Husk at jo lavere måleren tall, jo tykkere ledningen vil bli.
  • Å velge hvilken type du trenger, tenk om kvaliteten på høyttalerne og komponenter, lydkvaliteten du ville ønske, og budsjettet. Du må også ta hensyn til avstanden mellom forsterker eller receiver og høyttalere. Lengre avstander krever en tykkere ledning på grunn av økt risiko for strømbrudd. Hvis avstanden fra høyttalerne til forsterkeren din er mindre enn 80 fot (24,4 m), deretter en 16-gauge vil fungere. For avstander mellom 80-200 fot (24,4 til 61 m), trenger du en 14-gauge. Avstander større enn 200 fot (61 m) krever tykkere 12-gauge.
 2. 2
  Bruk et målebånd eller hyssing for å måle avstanden fra din receiver eller forsterker til høyttalerne. Dobbeltsjekk måling, og kjøpe litt ekstra ledning for å tillate feil.
 3. 3
  Finn den resistive lasten at høyttalerne kan håndtere. Den resistive lasten måles i ohm og kan enten bli funnet stemplet på baksiden av høyttaleren gir eller nevnt et sted i dokumentasjonen.
 4. 4
  Velg en av de tre vanligste måtene å koble høyttalere sammen. De fleste profesjonelle høyttalere er satt til 8 ohm, som er en enhet av elektrisk motstand. For å bestemme hvilken metode å bruke, avgjøre belastningen beløpet du trenger for hele høyttaler oppsett og hvor mange høyttalere du er ledninger sammen.
  • Wire i en serie mønster. I en serie-konfigurasjon, ohm er additiv. For eksempel, hvis du ledning 2 høyttalere, hver funksjon i 8 ohm, dette resulterer i en 16-ohm belastning. En serie mønster brukes når du bare er kabling en høyttaler som er koblet direkte inn i forsterkeren eller wire to høyttalere sammen for en 16-ohm belastning.
  • Wire i en parallell mønster. Motstanden av høyttalerne i et parallelt mønster avtar, som er den motsatte av serien mønster. For eksempel, to høyttalere som hver inneholder en 8 ohms belastning resulterer i en fire-ohms belastning i et parallelt mønster. Dette fungerer godt for høyttalere som kan håndtere en 4-ohm belastning, men kan de fleste høyttalere ikke håndtere denne type last.
  • Wire i en serie-parallell kombinasjon. Denne teknikk er bare ledningene 2 sett av serier konfigurasjoner som er koblet i parallell. Denne konfigurasjonen bidrar til å opprettholde et konsekvent last med flere høyttalere.

Tips

 • Flat, kan lakkeres speaker wire hjelpe gli inn i interiøret og eliminere stygt av ledninger kjører over alt. Du kan bruke denne typen ledning hvis du ikke trenger å koble gjennom vegger.
 • Hvis du trenger å koble gjennom vegger eller tak, bruke UL-rated høyttaler ledning som er merket CL2 eller CL3.
 • Hvis du trenger å installere høyttaler ledning underjordiske utendørs, bruke direkte-begravelse karakter wire.

Advarsler

 • Alltid konsultere produsenten gitt dokumentasjon for den beste måten å wire-høyttalere.
 • Noen forhåndsdefinerte surround-lyd systemer bruker proprietære plug-in tilkoblinger, som er inkludert med høyttaler kjøpet. Ikke bruk andre typer speaker wire.
 • Med mindre du er helt sikker på at høyttalersystemet kan kjøre under 4 ohm, må du ikke forsøke å koble dem. Hvis høyttalerne er laget for å kjøre på 2 eller 4 ohm, vil det opplyse om dette faktum på baksiden av høyttalerne eller produsenten-forutsatt dokumentasjon. De fleste systemene er designet for å håndtere 8 ohm.
 • Hvis du er i tvil om hvordan du skal koble høyttalerne, leie en profesjonell som kan få jobben gjort raskt og sikkert.