Wkuno

Hvordan koble en elektrisk motor

Elektriske motorer brukes i en rekke programmer som påvirker vårt daglige liv. Elektriske motorer er de verktøyene som bruker vekselstrøm (AC) strøm til ditt hjem eller butikken ved makten distribusjonsselskap og forvandle det til mekanisk energi til å drive kompressorer, vifter, verktøy, vaskemaskiner, garasjeportåpnere, og alt annet som krever mekanisk bevegelse for å betjene. Vekselstrøm er brakt inn i huset eller butikk i tre faser, og hver av dem 120 volt AC da henvist til en elektrisk nøytral, men 120 elektriske grader ut av fase med hverandre. Bakken er forskjellig fra den elektriske nøytral, og er kun for beskyttelse mot elektrisk støt. Mindre motorer er generelt kablet som en fase til nøytral, gi dem enfaset vekselstrøm. Større motorer er vanligvis kablet som 3-fase AC-motorer, ved hjelp av alle tre faser av innkommende strøm og ikke koble til den elektriske nøytral linje. I tillegg kan likestrøm (DC) motorer brukes i batteritannbørste applikasjoner som ikke har AC. Alle disse typer motorer må være koplet riktig å utføre den ønskede bevegelse, og alle er likedan. Bruk disse tipsene for å lære hvordan å koble en elektrisk motor.

Trinn

Hvordan koble en elektrisk motor. Kontroller spenningen på motoren.
Hvordan koble en elektrisk motor. Kontroller spenningen på motoren.

Koble til en DC motor

 1. 1
  Kontroller spenningen på motoren. Den nominelle driftsspenning vil bli oppført på merkeskiltet til motoren. For eksempel bør en motor ment å kjøre fra et 12 volts bilbatteri en rating på 12 volt.
 2. 2
  Bestem rotasjon. Motoren frontplaten vil definere hvilken retning, med eller mot klokken, vil motorakselen snu når de to motor ledninger er koblet til en strømkilde. Motoren navneskilt eller produsentens opplysninger vil angi hvilke av de to motorledningene skal kobles til den positive siden av strømkilde og som skal kobles til den negative siden av strømkilde for å oppnå ønsket rotasjonsretning.
 3. 3
  Wire strømkilde til 2 motor fører som angitt. Motoren skal rotere i den ønskede retning. Hvis noen grunn motoren roterer i motsatt retning enn ønsket, reversere motoren ved å bytte tilkoblinger av de to motorledninger.

Installer en enkelt fase AC-motor

 1. 1
  Finn en passende kraft tilknytningspunkt. Dette bør være der kraftdistribusjon ledningene inn i bygningen. Huset eller butikken vil ha 3 fase 120 volt AC og 3 fase 240 volt AC. 120 volt AC er egnet for de fleste husholdning bruker. 240 volt AC brukes for tung hjem utstyr og i butikker. Sjekk merkeskiltet til motoren for å finne ut hvilken spenning er nødvendig.
 2. 2
  Bestem om motoren er en enkelt fase eller et 3-fase-motor. I tillegg til å være notert på motorens navneplate, bør dette være opplagt som enkelt fase motorer har to ledninger, og tre fase motorer har tre ledninger. For denne søknaden, er en to-leder-fase motor trengs.
 3. 3
  Etablere dreieretning. Konsultere motor navneskilt eller produsentens informasjon for denne informasjonen. Denne informasjonen skal regissere at en motor ledning kobles til en (hvilken som helst 1) av de tre strømfaser tilgjengelig, og den andre motoren ledningen festes til elektrisk nøytral.
  • Tell motorer blir drevet av 3 fase inngang makt i en linje til nøytral konfigurasjon. Forsøk på å balansere den kraft som blir trukket fra hver av de tre fasene er tilgjengelige, slik at den nøytrale linje gjennomfører så lite strøm som mulig. En høy nullstrøm kan ubalanse i kraftsystemet og føre til dårlig motor ytelse.
 4. 4
  Kable motor. Bruk wire strippere, tilgjengelig på maskinvare eller elektriske forsyne butikkene, å strippe omtrent en halv tomme (13 mm) av isolasjon fra slutten av motoren wire. Sikre motoren ledningen under skruen oppsigelse tilgjengelig på strømdistribusjonspanelet. Bekreft at motoren roterer i riktig retning. Hvis motoren ikke roterer i ønsket retning, kan inngangs-ledningene byttes for å reversere motorens dreieretning.

Koble en 3 fase AC-motor

 1. 1
  Bekreft at motoren er en 3 fase AC-motor. Denne informasjonen vil være på motor frontplaten. Det kan også bemerkes at motoren har tre ledningene, snarere enn to. Bekreft fra motoren frontplaten den driftsspenning at motoren vil kreve fra kraftsystemet.
 2. 2
  Finne retning at motoren vil snu. Motorens merkeskilt og motor produsentens informasjon skal forklare den nødvendige ledninger for å gjøre motoren sving i en bestemt retning.
 3. 3
  Fest motorpowerrelé fører. Wire 3 motor fører til de tre fasene av inngangseffekt. Ikke bruk den nøytrale linje. Hvis motoren ikke slår i ønsket retning, bytte noen to av de tre motorledningene å reversere rotasjonsretningen på motoren.

Advarsler

 • Dødelige spenninger finnes på strømdistribusjonspanelet (sikringsskapet). Sørge for at skipsføreren system strømbryteren er slått av før ledninger en motor.

Ting du trenger

 • Wire strippere