Wkuno

Hvordan koble en 220 stikkontakt

I Europa er de fleste elektroniske enheter plugges inn stikkontakter som gir 120 volt strøm. Men store apparater, som for eksempel tørketromler, ovner og klimaanlegg, krever 220 volt. For å legge til et stort apparat til hjemmet ditt, må du kanskje først installere en 220-volts stikkontakt. Du bør leie en elektriker til å legge forsyningslinjene ledninger og sikringer til sikringsskapet. Når det er gjort, ledningsnett uttaket er relativt enkel.

Trinn

Hvordan koble en 220 stikkontakt. Sjekk med de nasjonale og lokale forskrifter.
Hvordan koble en 220 stikkontakt. Sjekk med de nasjonale og lokale forskrifter.
 1. 1
  Sjekk med de nasjonale og lokale forskrifter. Pass på at du forstår alle kravene til kabling en 220-volt uttak.
 2. 2
  Velg riktig ledning størrelse og type for apparatet.
  • Til produsentens informasjon for å finne hvor mye strøm apparatet vil trekke. Pass på at ledningen du bruker er vurdert for 20 prosent mer.
  • Bruk kobberkabel. Hvis du bruker aluminium wire, må du dekke det med fett for å holde den fra forverret.
 3. 3
  Finn din stikkontakt innenfor 300 meter av sikringsskapet. Dette vil hindre et spenningsfall som du ville ha til å korrigere.
 4. 4
  Bestem om du vil bruke tre ledere eller fire ledere. Hvis du bytter ut en eldre apparatet, må du konvertere uttaket 3-4 leder med pigtail. Det er ikke nødvendig å rewire forbindelsen og installere et nytt utløp, men du kan velge å gjøre det.
 5. 5
  Installere en stikkontakt selv om du kan direkte koble apparatet til sikringsskapet. For å bruke en direkte tilkobling, må apparatet være innenfor 50 meter og innen synsvidde av sikringsskapet, eller du må installere en frakobling. Siden en plugg og stikkontakt er en frakobling, kan du like godt gå videre og installere uttaket.
 6. 6
  Ansette en kvalifisert elektriker til å koble tilførselen ledning til sikringsskapet. Dette er farlig arbeid som må gjøres uten å koble strøm. Hvis du forsøker å gjøre dette selv og gjør en feil, kan du motta et dødelig støt.
  • Apparater som bruker 220 volt er koblet til en topolet strømbryter, som er to effektbrytere som er koblet sammen. Dette tillater apparatet å bruke begge faser av den innkommende strøm, og til tur samtidig, fjerning av strøm til apparatet. Hvis du ikke bruker en dobbel polet bryter, da begge breakers kan ikke tur, og det fungerer apparatet vil fortsatt ha makt, noe som kan være farlig.
 7. 7
  Pass på at bryteren er slått av.
 8. 8
  Kjør tilførsel ledninger bak veggen til uttaket plassering. Du blir nødt til å skjære hull i gips, meisel plass til ledningene i veggen stendere og bruke en fisk tape for å trekke ledningen sammen.
  • Du bør allerede ha målt og kuttet hull i gips for uttaket.
 9. 9
  Kutt ledningene til riktig lengde for uttaket. Ledningene for en 220-volt uttak er for stiv til å tillate deg å bare stappe noe ekstra inn i veggen.
 10. 10
  Kle av ca 2 inches (5 cm) av den isolerende mantel på ledningene. Bruk et verktøy kniv. Vær forsiktig med å kutte den indre isolasjonen.
 11. 11
  Kle av omtrent 1/2 tomme (en 0,25 cm) av den indre isolasjon for å eksponere ledningen. Bruk wire strippere til å gjøre dette.
 12. 12
  Koble ledningene til stikkontakten. Studer i stikkontakten og koble ledningene til terminalene enten ved å dytte dem inn i terminalene eller bøye dem rundt en skrue og stramme skruen.
  • Fire-leder utsalgssteder har tre polene samsvarer med vertikale sporene på venstre, høyre og øverst i midten, og en terminal som tilsvarer avrundet bunn sporet.
  • Den sorte ledningen er "hot" og kobles til en av terminalene på venstre eller høyre. Det gjør ingen forskjell hvilken side du kobler den sorte ledningen til.
  • Den røde tråden er også "hot" og kobles til den andre venstre eller høyre terminal. I 3-ledertilkoplinger, er det ingen rød ledning.
  • Den hvite ledningen er nøytral og kobles til den øverste terminalen.
  • Den nakne ledningen er slipt og kobles til terminalen tilsvarer bunnen avrundet spor.
 13. 13
  Test dine tilkoblinger å sørge for at de er riktige. Slå på bryteren og bruke et voltmeter eller multimeter.
  • Spenningen mellom de venstre og høyre terminaler bør være 220.
  • Spenningen mellom venstre eller høyre terminalen og den nøytrale terminal bør være 110.
  • Spenningen mellom den nøytrale og bakken terminal skal være 0.
 14. 14
  Slå av bryteren, montere uttaket og installere den i veggen.

Ting du trenger

 • Trådkuttere
 • Utility kniv
 • Wire strippere
 • Skrutrekker
 • Outlet mottaket
 • Fisk tape