Wkuno

Hvordan kjøpe en brukt motorsykkel


Det er mange hensyn i prosessen med å kjøpe en brukt motorsykkel. Hvilken type brukte motorsykkel vil jeg? Hvor bør jeg se? Hva bør jeg sjekke eller teste på en brukt motorsykkel? Her er flere å hjelpe deg.

Trinn

Hvordan kjøpe en brukt motorsykkel. Bestem hva slags ridning du skal gjøre oftest.
Hvordan kjøpe en brukt motorsykkel. Bestem hva slags ridning du skal gjøre oftest.
 1. 1
  Bestem hva slags ridning du skal gjøre oftest: pendling, sport, touring, eller en kombinasjon. Dette er det viktigste kriteriet du må vurdere. Vær ærlig med deg selv på denne. En 1000 cc super sykkel kan gjøre ditt hjerte hoppe over et slag, men det er en veldig god sjanse for at du vil hate den på pendle, og at din passasjer vil være ubehagelig på den. Spor-dager på en cruiser kan også være skuffende.
 2. 2
  Kjøp fra en anerkjent forhandler hvis mulig. Privat salg kan være lavere priset, men du vil ikke ha noen comeback hvis sykkelen bryter ned eller blåser opp. De fleste forhandlere tilbyr noen form for garanti, eller i det minste vil jobbe med deg skulle noe gå galt i de første månedene av kjøper. Hvis du må kjøpe fra en privat fest, insisterer på at du kunne ta sykkelen til en hederlig forhandler skal vurderes og kontrolleres. Et par dollar brukt nå kunne spare deg massevis av penger og problemer i fremtiden. I tillegg kan forhandlere gjør en eierandel historie søket for deg å sørge for at sykkelen i spørsmålet ble ikke stjålet, og har ikke blitt oppført som "avskrevet" av et forsikringsselskap.
 3. 3
  Sjekk sykkelen ut selv. Ta noen enkle håndverktøy med deg, inkludert en lommelykt og, hvis mulig, en multimeter.
  • Sjekk tilstanden på kjedet og tannhjulet. Kjedet skal ha rundt ¾ "fra kampen (opp og ned) og tennene på tannhjulet ikke skal vise tydelige skader eller slitasje. Prøv å vrikke kjeden side til side på tannhjulet. Bør det ikke være mye bevegelse på en god satt. Har noen sette seg på motorsykkelen og kontroller at kjedet er litt tettsittende, med svært lite bevegelse opp og ned. Kjeder slites ut over tid, men tannhjulene skal vare mye lenger. Et sterkt slitt tannhjul indikerer enten en gammel sprocket eller en dårlig vedlikeholdsplan.
  • Dekkene bør ha god mønsterdybde hele veien over overflaten med ingen tegn til ujevn slitasje eller skade. Daglig sjåførers dekk vil ofte ha mer slitasje i midten på slitebanen (mer landeveiskjøring). Andre som har kjørt sin motorsykkel på bane, vil ha dekk som viser mer slitasje på kanten av slitebanen.
  • Sitte på sykkelen. Se på tilstanden til brems og clutch hendler, bar-end vekter, retthet av barene og instrument cluster. Dette kan være tegn på en ulykke eller slipp. Andre kunne bli klødd motor tilfeller, fot knagger eller eksosrør. Hold håndbremsen og sprette foran suspensjon. Det skal føles jevn og fast. Gå av sykkelen og sjekke gaffel rør for tegn til rust, pitting og olje. Dette er tegn på slitte gaffel seler, eller mulige fremtidige kostbare problemer.
  • Mens sjekke gaflene, kjøre en negl over bremseskiver, følelse for ujevn slitasje eller sporing. Se inn bremsekalippernes å se hvor mye av putene er igjen. Hvis sykkelen har eiker, sjekk den generelle tilstanden til de enkelte eiker. For alle typer, se etter bulker eller skader på felgen
  • Sett sykkelen på sitt senter stativ i så fall utstyrt; slå barer side til side. Føler for noen "notchy-ness" eller ujevnhet i styringen hodet.
  • Hvis mulig, sjekk den synlige ramme; fjerne setet for å se under den også. Det skal ikke være noen bulker, knekk eller synlige skader på rammen. Hvis det er, gange unna.
  • Mens setet er slått av og du kan få tilgang til batteriet, klippet multi-meter på tvers av batteripolene og sjekke spenning. Det bør lese ikke mindre enn 12 volt. Start motoren. Måleren skal ikke mer enn 14 volt eller så mens du kjører. Hvis den gjør det, kan det være et tegn på en dodgy spenningsregulator og det kan overlade et batteri og få den til å mislykkes. Kontroller lys og blinklys på dette stadiet også. Trekk en sikring eller to ut og sjekke for rust. Gjør dette med motoren av selvfølgelig. Sjekk også batteripolene og helhetlige utseendet på batteriet. Bytt setet.
  • Åpne drivstofftanken og se etter åpenbare tegn til rust eller korrosjon ved hjelp av lommelykt (ikke en fyrstikk eller lighter).
  • Inspisere i henhold fairings (hvis motorsykkelen har fairings). Fjern den samme kåpen eieren fjerner å endre tennplugger og gjøre rutinemessig vedlikehold. Sjekk rammen for tretthet på sveis poeng. Inspisere den generelle tilstanden til motorblokk, plugger, og radiator. Sjekk for lekkasjer rundt oljefilter og bunnpanne bolt.
  • Se på bremsevæske nivå. Dette er vanligvis på toppen av håndtakene, i en kapsling med en klar-vinduet. Med motoren i gang, dra hardt på bremsene foran nivå og slipp mens du ser væskenivået. Det bør falle og stige. Det bør stige raskt når bremsen frigjøres.
 4. 4
  Ta en prøvetur.
  • Velg en fin dag med tørre veier og god sikt hvis mulig. Ta med sykkelen din lisens og riktig utstyr hvis du har det. De fleste forhandlere vil ha låne utstyr tilgjengelig for deg å bruke. Hvis hos en forhandler, være forberedt på å signere en forsikring waiver, hvis privateide, være klar til å forlate din lisens med selgeren som sikkerhet.
  • Plukk en rute som du er kjent med som har lett trafikk og gode veiforhold hvis mulig. Begynn sakte og bli vant til måten sykkelen føles og reagerer.
  • Test bremsene. De bør ikke "puls". Det er et tegn på skjeve disker. De bør engasjere seg glatt og jevnt, og ikke ta voldsomt eller føler svampete.
  • Akselerere gjennom girene. Overføringen bør føle seg fast og ikke skli ut av gir under akselerasjon eller føle "klumpete".
  • Mens på en rett, ren oppdatering av veien, forlot veve og høyre litt for å se hvordan sykkelen reagerer. Det skal føles stabil og lett å korrigere.
  • Lytt etter eventuelle uvanlige motor støy, suspensjon knirkende eller rallende og eventuelle unødvendige vibrasjoner. Still spørsmål om noe du er i tvil om.
 5. 5
  Inspisere sykkelen igjen etter turen, på jakt etter eventuelle lekkasjer eller drypp. Sjekk oljen, enten via synet glass eller, når motoren kjøler, peilepinnen så fall utstyrt. Mest semi eller full syntetiske oljer blir mørkere etter bare noen få miles. Det er helt normalt.
 6. 6
  Be om en tjeneste historie. Det er alltid en god ting å ha, men av flere grunner, kan de ikke være tilgjengelige. Be om en bruksanvisningen og fabrikken verktøykasse hvis tilgjengelig.
 7. 7
  Vær realistisk når forhandling om den endelige prisen på sykkelen. For en privat selger, kan dette være hans baby og fornærmende ham nå vil sikre at du ikke vil få en rettferdig pris. Hvis du på en forhandler, innser at selgeren kan ha mål for å møte og en sjef ser over skulderen hans. Gjøre noen undersøkelser på nettet; bruke detaljhandel prising guider hvis tilgjengelig, eller lese sykkel rubrikkannonser for å få en markedsverdi på sykkelen. Deretter setter din buy prisen tilsvarende.

Tips

 • Forsikring er aldri valgfritt. Du vil trenge det til slutt.
 • Hvis du har tenkt på trading i sykkelen til lavere kostnader:
  • Rengjør det! Vask den, voks det, rengjøre hjulene. Hver time giveren har å tilbringe rydde det opp vil koste deg en haug på handel i pris.
  • Ha en kontrollerbar servicehistorikk. Har kvitteringer eller forhandler historie.
  • Vet hvor mye sykkelen er verdt. Ikke bare si "så mye som jeg kan få".
  • Stram og smøre kjedet. Grunnleggende vedlikehold er avgjørende for trade-i pris. En løs, skitne kjeden er et sikkert tegn på manglende vedlikehold og vil gjøre forhandleren skeptisk.
  • Få en eierandel historie.
  • En frisk Warrant of Fitness vil gi giveren tillit om sykkelen din.
  • Aldri ta det første tilbudet. En forhandler vil tilby under hva han er villig til å betale. Vær forberedt på å byttehandel med pris, rabattert tjeneste eller gratis eller rabatterte tilbehør.

Advarsler

 • Viktigst, ta en klasse på motorsykkelen riding. Dette vil bidra til å gjøre deg en defensiv sjåfør og vil redusere din forsikring rates.Even hvis du har kjørt en motorsykkel i mange år, er et forskudd rytter klasse en måte å finpusse dine ferdigheter og få deg en enda bedre rytter.
 • Motorsykkel er risikofylt. Vær forberedt. Ikke kjøp den billigste sikkerhetsutstyr.
 • Ikke kjøp mer motorsykkel enn du ikke kan ri. Ride innenfor dine grenser og erfaring. Hvis du har noen reservasjoner om veien - verdighet til en bestemt maskin.. IKKE ri den.

Ting du trenger

 • Lommelykt
 • Multimeter
 • Hjelm og kjøreutstyr