Wkuno

Hvordan kjøpe din første gitar

Lære å spille gitar er gøy, og kan være en hobby som varer i svært lang tid. Det kan bli en oppføring i å spille med et band, eller bli en rock sangeren. Når du først har en interesse i å få en gitar, ville det beste alternativet være å få en lærende gitar, en nybegynner gitar som er billig. Følg disse enkle trinnene for å finne den gitaren som er akkurat riktig for deg.

Trinn

Hvordan kjøpe din første gitar. Bestem om du kommer til å spille en akustisk gitar eller en elektrisk gitar.
Hvordan kjøpe din første gitar. Bestem om du kommer til å spille en akustisk gitar eller en elektrisk gitar.
 1. 1
  Bestemme budsjettet. Som en nybegynner, kan du prøve å holde budsjettet lavt. Rundt 150€ -225€ for noen gitar. Brukte gitarer er stor også, så sjekk din lokale bonde butikker og brukte forhandlere, kan enkelte store butikkene har gode brukte gitarer også. Bare fordi gitaren er dyrt betyr ikke at det er en god gitar, men også forsiktig med gitarer som er under 115€ som noen kan være billig gjort. Billige gitarer er ofte dårlig konstruert og vil ha svært dårlig lydkvalitet
 2. 2
  Forskning. Finn noen nær deg som har spilt gitar en stund. Spør dem hva merker og typer gitarer for å se etter og hvilke du bør unngå. For eksempel, Fendere, Taylor, Martin, og Gibson er veldig kjente høy kvalitet merkevarer.
 3. 3
  Bestem om du kommer til å spille en akustisk gitar eller en elektrisk gitar. Det avhenger av hvilken stil du spiller.
 4. 4
  Handle. Alltid spille en gitar før du kjøper den, slik at du vet hva du får. Ikke gjør dette kan være en stor tabbe. Har din gitarspillet venn gå med deg til flere butikker og butikker for å hjelpe deg. Som en nybegynner, kan det hende at øret ikke gjenkjenne subtile tone kvaliteter som din venn vil plukke opp og hjelpe deg. Dette er trolig en av de viktigste tingene du kan gjøre.
 5. 5
  Spør ekspeditøren. Få en hakke og en stropp fra selger og be ham om å vise deg gitarer på de høyere enden av din prisklasse.
 6. 6
  Har kontorist bekrefte at gitaren er innstilt til konsert pitch eller standard tuning. Dette vil tillate deg å bedre sammenligne denne gitaren med andre.
 7. 7
  Føler. Prøv flere gitarer sittende og stående. Hvis de ikke synes naturlig for deg, selv litt, de kan være feil for deg. Prøv flere gitarer til du finner en som føles godt i hendene og på kroppen din.
 8. 8
  Plasser pekefingeren rett bak den første slite på de feiteste strengen (e6). Fret er hevet metal "line". Innmat strengen med en anstendig mengde kraft. Lytt for livlig, spretter, eller merkelig støy. Sjekk bak hver gnage på hver streng med et hardt press. Hvis du legger merke til selv den minste bit av "non musikalen" støy, be selger å justere og re-stemme gitaren. Sjekk gitaren igjen, hvis problemet vedvarer, får ikke den gitaren.
 9. 9
  Dømme hver gitar ved å føle, lyd og appell.
 10. 10
  Når du kjøper: be om en garanti, et nytt sett med strenger, en gig bag, og en tuner. Som en ny gitarist, trenger du en gig bag og tuner, så det er lurt å kjøpe en. De fleste forhandlere forlater fabrikken strenger på gitarene i årevis, rane dem lyse tone, nye strenger løse problemet pent.
 11. 11
  Hvis mulig, prøv å få private gitartimer. Mens bøkene er gode, de kan ikke lære deg riktig teknikk (nøyaktig måte å plassere fingrene, hender, armer, rygg og spille), bare teori. Hvis privattimer ikke er tilgjengelige, eller er ute av din prisklasse, kan bøker eller internett nok.

Tips

 • Ta leksjoner. Det er ingenting mer frustrerende enn å realisere du har lært feil teknikk. Tar lærdom, selv for en kort tid, vil hoppe starte din læring.
 • Den viktigste prisfaktor for akustiske gitarer er materialet de er laget av og til en viss grad utførelse. Billige gitarer er laget av laminat, (kryssfiner) og bedre gitarer er laget av solid skog. Toppen kan være solid og på baksiden og sidene av laminat eller alle tre kan være fast stoff. Arten av skog påvirker prisen. Topper er vanligvis laget av evergreens som sedertre eller gran. Baksiden og sidene kan være laget av mange varianter av hardtre. Et populært valg er en slags rosentre. Du kan se på innsiden og utsiden av gitaren for å se om ryggen og sidene er den samme på begge sider. Du må spørre forhandleren for spesifikasjonene på tre mindre du har en svært godt øye for treslag og kryssfiner. Hvis du kjøper en brukt gitar kan du ofte få bedre materialer for pengene, spesielt hvis du kjøper en gammel gitar, har siden tre blir stadig knappere.
 • Mange folk slutte på grunn av kjedelige leksjoner! Sørg for å lære den musikken du ønsker å lære bortsett fra din lærdom, ved hjelp av faner eller noter. En balanse av leksjoner og moro å spille er nøkkelen til å ha det gøy med gitar.
 • Akustisk gitar er betydelig vanskeligere enn elektrisk. Ved å starte ut på akustisk, kan du bygge opp finger styrke, og hvis du velger å bytte til elektrisk, vil alle de små riper og knirker du hører ikke være der!
 • Hvis du kjøper en brukt gitar, spesielt hvis du kjøper den på en bonde butikk, vil du være sikker på halsen og kroppen ikke er vridd. Kontroller for en bule på kroppen av gitaren under broen (broen er der strengene møtes kroppen). Sjekk for skjeve nakker ved å se rett ned i halsen fra bunnen til toppen. Du er nødt til å holde gitaren kroppen opp til å gjøre dette. Hvis frets er ikke ensartet, men noen av dem ser ujevn, høyere, eller lavere, ikke kjøpe den gitaren.
 • Online musikkbutikker typisk kjøre ca 40€ billigere for å starte opp din gitarer. Det er penger, men du ville være bedre å betale ekstra og kjøpe fra en lokal forhandler. Minst du har noen du kan ta gitaren til bør du ha flere spørsmål og ikke sortere det ut via e-post med en fremmed.
 • Bruke ekstrem forsiktighet når du kjøper brukte gitarer. Hvis du må, er det viktig at du tar en erfaren spiller med deg for å handle.
 • Husk å la penger i budsjettet for en forsterker og ledninger hvis elektrisk, og en veske eller koffert. Også vurdere å investere i en tuner.
 • Ikke slite for mye om slite buzz! Hvis det er en modell du liker, men den nåværende de i butikken har mye buzz, kan du spørre de ansatte om de kunne fikse den opp før du kjøper den, eller anbefale et sted å få det fikset opp. Dette bør gjøres anyways, som gitar kan passe til hvordan du vil at handlingen (høyden på strengene) satt, og å fikse opp eventuelle bekymringer. Det bør ikke koste mer enn 45€ for en god tune-up, og bør bli sett hvis du blir en mer seriøs aktør.
 • Med mindre du er en erfaren spiller bør du unngå å kjøpe gitarer på nettet. Selv erfarne de vil fortelle deg å gå til en butikk, bruker den elektroniske nettsteder som en måte å opplyse deg om de forskjellige funksjonene. De lokale musikkbutikker har opplevd musikere på stedet og kan hjelpe deg med prosessen. Bare vær klar over budsjettet.
 • Det er best ikke å gå ut først og kjøpe en super-dyrt elektrisk gitar. Hva hvis du bestemmer deg for at du ikke er interessert? Tap på 450€ -2990€. Låne en venns gitar og se om du er i det, og hvis du er klar for arbeidet. Spør venn hvordan det er å spille gitar, og hvor vanskelig det er. Når du vet at du vil like det, gå til en gitar butikk og prøve noen akustiske seg ut. Når du finner en god, hardfør en, kjøpe den og en myk veske. (Med mindre du planlegger å reise med det, deretter en vanskelig sak er best) Lær gitar innsiden ut. Hvis du er interessert i elektrisk, prøve noen på en god gitar butikken, og kjøpe den og bare nødvendig tilbehør.
 • Når du blir bedre kan du utvide din samling med brukte deler, pedaler, forsterkere og annet tilbehør.
 • Hvis du har en venn som jobber i en gitar butikken, kan ting bli mye enklere!
 • Besøke flere butikker rundt i byen som hver og en er trolig lisensiert til å bære forskjellige merker.
 • Hvis en akustisk gitar livlig og summende ikke kan tilskrives dårlig teknikk av spilleren, handlingen (avstand fra strenger fra fingerboard) er trolig for lavt eller det er en kul i nakken. Billige gitarer noen ganger har et slite som stikker opp for høyt og forstyrrer strengene. Dette skjer uansett slite halsen tiltrer kroppen. Dette kan ikke med rimelighet kan repareres og gitaren er ikke bra. Dersom handlingen er for lavt, kan du enten få en større sal, som er stykket i broen som holder opp strengene, eller heve mutter, som er stykket som holder i trådene i enden av halsen. Begge disse delene kan fjernes hvis du tar av strengene. Du kan øke spenningen ved å stappe litt papir shims under disse delene. Alltid gjøre endringer under tilsyn av en gitar tech. Hvis du ikke føler deg komfortabel å justere en gitar, la tech gjøre det. Det er bedre å bruke 40€ å få den satt opp enn å gjøre gitaren du nettopp kjøpt uspillbar.
 • Hvis du er virkelig seriøs om å lære gitar, er det en god idé å investere i en virkelig god gitar. Det vil være verdt det til slutt, og hvis du henge på den for et par år, vil det være verdt mye mer.
 • Den ene høyere dollar funksjon som er et must er høy kvalitet tunere. De er mer presis når du tune, og hold de der du setter dem i stedet for å løsne og forårsake gitaren din til å gå ut av tune. Se etter mottakere som har forseglet maskin hoder ikke bare vedlagt.
 • Guitar selskaper i disse dager har subcompanies som bygger på samme gitar til en billigere pris. Så i stedet for å kjøpe en Gibson kjøpe en Epiphone, eller i stedet for å kjøpe å kjøpe en Fender kjøpe en Squier.
 • Pickups kan ha en dramatisk effekt på en gitar tone. single coil pickups lage en ren skarp tone mens dobbel spiral (Humbucker) pickups lage mer av en tykk bassy tone.

Advarsler

 • Ikke vær dum og kjøpe en 4480€ gitar! Nybegynner akustikk normalt koster under 75€.
 • Se opp for gitarer som ikke føler solid, og hvis noe virker løst, må du ikke forsøke å kjøpe den gitaren.
 • Husk alltid å være rimelig med hvilken gitar du kjøper, hvis du planlegger å spille pop eller blues ikke kjøpe en heavy rock gitar.
 • Vær forsiktig på noen musikkbutikker. De fleste funksjonærer jobber på provisjon og bare kommer til å prøve og få deg til å kjøpe noen gitar med en gang, kan noen av dem være ekstremt pushy og vil ikke være så høflig som du vil at de skal være. De vil gi deg mer oppmerksomhet hvis de vet at du har penger og planlegger å kjøpe en gitar som dagen, ellers vil de være avvisende til deg og ser for deres neste salg.
 • Det er kritisk viktig at kandidaten gitar produsere bare musikalske toner på hvert bånd. Med andre ord slite buzz, humming, dukker og lignende lyder bør diskvalifisere gitaren med en gang hvis du hører dem mens du spiller på enda ett bånd. Hvis frets er ikke riktig når det er nytt i butikken, hvor sannsynlig er det at det vil være riktig senere? Det vil ikke med mindre du ønsker å bruke en formue på gnage dressing.