Wkuno

Hvordan installere Knoppix linux

Knoppix er en "live fordeling" av Linux som krever ingen installasjon. Ingen endringer er gjort i harddisken og dens derfor ganske bra for å prøve Linux. Men selv det kan være problematisk å få arbeide uten noen ledetråder! Så, hvordan?

Trinn

Hvordan installere Knoppix linux. Klikk på et sted (helst den nærmeste til deg) fra dette (ikke bry deg om FTP eller HTTP).
Hvordan installere Knoppix linux. Klikk på et sted (helst den nærmeste til deg) fra dette (ikke bry deg om FTP eller HTTP).
 1. 1
  Før du laster ned knoppix, ta en titt på litt mer informasjon på knoppix nettstedet. Hvis du foretrekker (eller er på dial-up), kan du kjøpe en plate fra eller andre leverandører og går til trinn 5..
 2. 2
  Klikk på et sted (helst den nærmeste til deg) fra dette (ikke bry deg om FTP eller HTTP). Klikk på en bildefil (med filtypen. Iso) for å laste den ned.
 3. 3
  Når nedlastingen er fullført, og hvis du vet hva en sjekksum (md5) er, kan det være lurt å sjekke det for feil. Ellers ikke bekymre deg.
 4. 4
  Brenn bildefilen "som et bilde" (som vil inneholde mange filer på en plate), snarere enn "en data-plate" (som vil rett og slett inneholde en. Iso filen på en plate). Windows XP lar brukerne direkte brenne filer gjennom Windows Explorer, men støtter IKKE brenner som bilder. Bruke noe sånt InfraRecorder eller ImgBurn stedet.
 5. 5
  Når platen er ferdig, starter du maskinen med platen igjen i.
 6. 6
  Hvis alt går bra, vil du bli spurt om du ønsker å laste knoppix. Trykk tilbake til start og det vil laste seg til systemet ditt minne. Vær tålmodig, det kan ta fem minutter.
 7. 7
  Etter det er gjort, klikk på K-knappen nederst til venstre for å få opp en meny som windows startmenyen. Velg et program, og klikk på den for å begynne å bruke den.
 8. 8
  Egentlig installere Knoppix til harddisken er ikke anbefalt, men å gjøre det, kan du lese instruksjonene fra den offisielle nettsiden eller prøve Kanotix.

Tips

 • Hvis du ikke har en skikkelig tilkobling, kan du bruke en download manager til å gjenoppta avbrutte nedlastinger.
 • Hvis du har en BitTorrent-klient kan du laste ned Knoppix som en torrent.
 • PC fortsatt støvler til Windows? Restart og trykk på F10 eller F12 så snart de første meldingene vises på skjermen til å skrive inn BIOS. Endre den primære oppstartsenhet til den optiske (CD / DVD) stasjonen, lagre innstillingene og starte på nytt igjen.
 • Å installere til harddisk som kan tørke Windows og alle dine data, åpen konsole og typen sudo knoppix-installer
 • Hvis Knoppix er nær, men ikke helt nøyaktig hva du leter etter i en live distribusjon, sjekk ut de andre tilbudene på - det er en enorm variasjon oppført der, noen med spesifikke spesialiseringer.
 • Hvis du ser på Knoppix nettsted, bør de ha informasjon om "Knoppix akselerasjon". Du kan installere deler av Knoppix til en harddisk til å fremskynde den opp.
 • Hvis du ønsker å prøve eller installere en versjon av Linux i Windows, og uten å restarte, laste ned og installere en virtuell maskin program.

Advarsler

 • Pass på at skjermkortet er støttet før du installerer det (dette gjelder for nesten alle kortene som er gjort i de siste 6 eller 7 år).